När jag blir stor...

... så ska jag bli arkivarie*! Det ni! Eller, mer rätt uttryckt, om jag nån gång vill överge lärarkarriären så ska jag bli arkivarie. Nån (några?) termin/er med arkivkunskap så kan jag med all rätt grotta ner mig i nåt gammalt dammigt arkiv nånstans och bejaka min kufiskhet och nörden within. Har varit på studiebesök på två arkiv i Örebro de senaste dagarna och det slog an nånting hos mig, svårt att sätta fingret på vad men... jaja. Synd att man hoppade av Kulturvetarprogrammet kanske?

Tål att tänkas på iaf!

Arkivarien strukturerar informationen i arkiv som kan innehålla allt från skolbetyg till Karl XII:s barnteckningar och politikers krognotor. Arkivarien bevarar och vårdar arkiv och har såväl vetenskapliga som administrativa arbetsuppgifter. Arkivarier finns på många platser i samhället, på arkivinstitutioner, i kommuner och landsting, på myndigheter, museer och företag. Det finns även arkivarier som är egenföretagare. Arkivariens kompetens behövs inom alla sektorer i samhället och på såväl traditionella arkivinstitutioner som mindre traditionella arbetsplatser, exempelvis storföretag. Det finns cirka 950 arkivarier ute på arbetsmarknaden idag.

Info ovan från SACO:s hemsida.

Herregud vad mossig man är...

// A


Ett inlägg

Ny vecka, nya tag, eller vad säger man?

Idag börjar Historia B, ska infinna mig på introduktion i eftermiddag och även denna termin vankas uppsats, visserligen inte lika omfattande som den som precis avslutats, men ändå. Kändes en smula surrealistiskt att lämna in en färdighäftad version av uppsatsen i måndags, något man våndats över en hel termin avslutat bara så där. Fjuff, slut. BARA 2 terminer kvar nu då! Heja heja! :)

Well, well... För övrigt lunkar livet på, pluggandet ständigt närvarande, dåligt samvete för att man inte hör av sig till alla man borde höra av sig till, jobb, hem, bil (dags för besiktning snart, spännande värre), hund. Känner mig lite kreativ också, min konstnärliga sida har haft semester i några år men nu så, lite idéer börjar ta form. När de realiseras återstår dock att se, no pressure.

Nä, ska ta mig en runda med sparken och hunden nu!

Tjing!

// A

The 2009 årskrönika, del 2

JULI

Onsdag 1 juli spenderades till största delen uppe i Bovik, först upp och mocka, rida och så där, det vanliga helt enkelt. Sen hem en sväng för att sen åka tillbaka och måla "stora" stallet. Ett helt gäng var vi som kirrade det på ett kick, belöningen var räkor och en kall! Mums. Sen blev det helg och jag debuterade på rallycross-em uppe i Höljes, dock inte som förare. :) Folkfest från torsdag till söndag (hela veckan för vissa) och en massa tok, spännande final och lite bugg. Kändes rentav lite vemodigt att lämna "bubblan" på söndag kväll, då visste man ju att verkligheten tog vid. Fortsatte väl jobba lite, åka till stallet (och även gå på Stallet :)) och kika på Midnattsolsrallyt (spöregn och iskallt) som gick i hemmaskogarna i princip... 25 juli kom det en Hagforsing och en X-äring hit och vi åt gott och spanade in Diggiloo i Herrgårdsparken, spöregn, såklart! Jag kanske minns fel men regnade det inte en jäkla massa i juli?


Alla får plats i Höljes. :)


Gonzo på grönbete.


Diggiloo, spöregn, lera, plask plask!


Ute på blåbärssplockning, så mycket jobb så lite bär.


AUGUSTI

1 augusti minns jag alldeles bestämt att det var strålande solsken eftersom vi var på dop för lilla Wilma i Gustaf Adolf utanför Hagfors. Vi blev kvar där uppe och spelade minigolf, käkade gott grillat och höll igång in på småtimmarna. Resten av augusti bestod av jobb, jobb och åter jobb och det är ju kanon! Hann ju med en sväng till Stallet på Gästis också, i spöregn (som vanligt när man ska ut på galej alltså!). En kväll som slutade med övernattning i gäststugan på tomten eftersom husnycklarna självklart låg kvar i Grythyttan. Suck. 31 augusti drog skolan igång igen med Pedagogik C och uppsatsskrivning med mera och som vanligt så hade sommaren gått på tok för fort...


Svamp är kul att plocka, mindre kul att äta.


Delar av Grythytte-ligan var här och grillade, kidsen fann sin plats i hängmattan, helmysigt ju!


Försökte väl vara lite kulturell av mig också och besökte Formens Hus tillsammans med Lew och Low. Hann med Måltidens Hus (där Lew inte var det minsta imponerad över mitt och Lows botaniserande i köksträdgården, "ah! mynta! basilika! maskros!") och Grythytte Qvarn också samma dag...

SEPTEMBER


1 september var jag och Gonzo på veggo-kväll hos Frisörskan, stod som en liten hemmafru och lagade mat när kom hem efter en hård dag på jobbet. :) Dessutom besegrade jag min scenskräck och red lektion inför publik uppe i Bovik, hjälpte en vän att flytta till något nytt, spelade bingo med J & E, var ute och plaskade på Stassemarken och var ute på ridtur tillsammans med Fridolin och PG i september. 19 september gick den årliga kräftskivan i Höjda av stapeln med tipspromenad och dans och månaden avslutades med hotellvistelse i Karlstad med tillhörande förkaka och utgång efter. Just det, blev ju ett år äldre också, men det är inte så noga.

  
H:s rallyprojekt fortskrider sakta men säkert... 5/9 åkte motorn i.


De tre musketörerna, Lilleman, Stinta och Lucifer.


Tipspromenad från kräftskivan.

OKTOBER


I oktober började jag och min kollega skriva C-uppsats på riktigt, det blev början på en höst med sömnsvårigheter och en ständigt gnagande oro att man inte skulle klara av det. Som tur var fanns det ju lite roliga saker att sysselsätta sig med också. Bland annat så firades en 40-åring med kidnappning, folkrace och en avslutande fest, dock närvarade inte jag på den festen utan jag drog till Örebro och gick på Ladies Night med polarna från förr. Som vanligt så jobbade jag även en del och pysslade i stallet. Månaden avslutades med ett garagekalas i Grythyttan.


40-åring iväglurad på folkrace.


Rallyutflykt, Rikspokalen, tillsammans med Postis, Gonzo och H.


Fonzan fick en hundbädd, lyckades föreviga den ENDA gången han behagade ligga i den sen gav vi upp och donerade den till lille Pricken som verkade tycka bättre om den.


Korvgrillar-familjen på ännu en skogsutflykt...

NOVEMBER


Uppsatsskrivandet fortsatte och vi hann med att göra fem intervjuer bland annat och bearbeta materialet från dem. Fars dag firades i Höjda med tacopaj och Lill-Emma lurade med mig på Persbergs SK:s avslutningsfest. Dessutom hanns en föreläsning om halta hästar med och i slutet av november for vi på kryssning med ett gäng värmlänningar och en grythytting.I november träffade vi även Dolly för första gången och blev valpsjuka som aldrig förr, dock har vi än så länge besinnat oss! :)


Björnligan! Eller Persbergs SK??


DECEMBER


December är ju inte alls länge sen och bestod mest av finslipning på uppsatsen för att få ett godkännande från handledaren att vi kunde gå upp med den, och det fick vi. Pust, äntligen kunde man börja sova på nätterna igen. Feze fyllde 30 också i december så honom firade vi ordentligt i Persbergs ordenshus. Julvakan var förlagd till Saxhyttan där vi drack kaffe och skvallrade så mycket vi orkade. :) Julafton (och hela "jullovet" i övrigt) spenderades på jobbet för att sen åka hem och fira med familjen i Höjda, lugnt och skönt och trevligt. Juldagsdansen hoppade vi över av en ren slump och vi stannade hemma i soffan och spanade in Hällefors och Grythyttan på 70-talet, det är väl ingen som missat att Höjda var med?? :) På annandagen blev det pulkaåkning i Grythyttan tillsammans med järngänget och det avslutades med en myskväll uppe hos oss. 27 slog jag och Fröken H våra påsar ihop och besökte Lullan i Filipstad och skrek oss hesa till Lips. Sen blev det nyårsafton som firades lugnt och sansat här hemma och helt plötsligt var det januari 2010. Time flies.


12/12 fick vi fint främmat och Gonzo fick träffa en ny polare, Dolly!


Julafton 2009, Hanna posar. :)


Halsbrytande pulkaåkning i Grythyttan på annandagen.

Jaha, det var 2009 det, ska bli spännande att se vad 2010 har att erbjuda. Förhoppningsvis sitter jag vid ungefär samma tid nästa år ( dvs i januari nån gång) och är färdig lärare med förhoppningsvis lite jobb på lut. Ganska stor förändring alltså! Men man ska väl inte ropa hej... dock kan jag väl inte sticka under stol med att jag börjat ta ut segern liiite i förskott... I morgon (11 januari) går jag och E, min uppsatskollega, upp med vår uppsats och förhoppningsvis är den inte alltför bedrövlig så att man kan börja med nästa kurs, Historia B. HALLELUJA!

Nä, nu ska jag fara och mocka lite hästskit!

Ha're!

// A

Pssst... Om nån inte vill vara med på bild, hojta till. Gäller även del 1 av krönikan...

 


Pausmusik

Lite skön muzik i väntan på nästa del av årskrönikan...:)
// A


The 2009 årskrönika, del 1

JANUARI

Ja, vad hände i januari? Inledde året med att jobba, som vanligt, ledigt från skolan = jobb. Sen hann jag med den avslutande praktikveckan på Pihlskolan och avslutade med den även kursen Engelska för lärare. Och, eftersom det var slut för den kursen var det bara att hugga tag i nästa, Pedagogik med didaktisk inriktning B. I övrigt lunchades det med både Zed och Anna F och så besiktades bilskrället som gick igenom med skraltigt avgassystem, halleluja! "Du märker när det går av" menade besiktningsmannen. :) Som vanligt efter nyår började man även med sitt nya nyttiga liv men det gick åt skogen nån gång i mars!

Tyvärr var det klent med bilder från januari 2009 eftersom jag bytte telefon (äger ingen kamera och tar alltså mina bilder med mobilen...) Eller det är väl ingen ursäkt att jag bytte telefon, den hade ju kamera den med. Men, jaja. :)


FEBRUARI

I februari var vi på Jocke J:s 30-årskalas i Studenternas Hus i Grythyttan och vi hann även med en Let's Dance-kväll på Gästis i Carl-Jans ära, mycket folk, hög stämning! Tror tyvärr att det var just den kvällen han åkte ur, eller? Som vanligt jobbade jag också! Om kalendern stämmer hanns det även med bio och käk tillsammans med Lew och Low i Örebro, Wallander: Hämnden, om jag inte minns helt bort i stöll. Men, det allra trevligaste som hände i februari var att jag gick och blev en tvättäkta (??) hästtjej, jag introducerades för Lilleman som jag fortfarande träffar ett par gånger i veckan.

I februari lyckades jag även ta några bilder, inte illa! :)


Vårt andra hem under vintermånaderna, Brunnsjön.


Gonzan agerade fotomodell som vanligt...


Min nya polare Lilleman.


MARS

Mars inleddes i soffan hemma i Höjda tittandes på Vasaloppet, tyckte väl i ett svagt ögoblick att det såg så härligt ut att jag utlovade en Vasaloppsstart 2010. Nu får vi se hur det blir med det, är rädd att satsningen får bli mot 2011. :) 7 mars stack jag till Örebro med gamla tjejgänget och intog relaxen på Gustavsvik och senare även dansgolvet på Strömpis, vi var dock en smula avtrubbade efter en hel j*vla timme i kö! Jaja. Andra delkursen, som inte alls var vad jag tänkt mig (Ungdomssocialisation), under PDI B avslutades och min karriär som hästtjej fortsatte... Sista helgen i mars for vi till Hagfors och spanade in lilla Wilma som tittat ut några veckor tidigare! Den 30 mars var det dessutom start för sista praktiken under lärarutbildningen, Karlsäng i Nora.


Fullsatt Let's dance-kväll på Gästis!


Å vi var ju på Brunnsjön såklart!


Food and fun and games hos A på Järntorget efter häng i relaxen på Gustavsvik.


Matvrak. :)


Wilma af Hagfors!


APRIL

Kikar jag på april månad i Filofaxen verkar den mest ha bestått av praktik ( i Nora), jobb (i Grythyttan) och turer till Stallet. Den enda festlighet som verkar ha gått av stapeln är en engelsk afton på Silvergrytan i Hällefors, very nice. :) Just det, det var ju påsk också! Den firades i föräldrahemmet på Hammargatan i sedvanlig ordning. 30 april gjordes sista dagen på Karlsäng i Nora.


Ute på tur!


Korvgrillning, kaffe och sockerkaka hemma på farmen. Snön snart borta!


Praktik i Nora, aktivitetsdag innan påsklovet med bl.a. tävling i bästa påskhatten med recycling-tema! Underbara skapelser! :)


Meny från den engelska aftonen på Silvergrytan. Very posh! :)


Påsk, djupa diskussioner. Svärfader, broder samt fader.


Syrrorna, Tudan å Raggisen.


VÅR!


Vårkänslor??


Raggisen på span.


Lilleman och Lucifer käkar middag.


Vi tog ner en massa träd på tomten, hejdå lövkrattning och pinnar som fastnar i gräsklipparen!


Å Gonzo han var snygg som vanligt. Förutom...


... när han träffade mr Huggorm och fick spendera ett dygn på djursjukan...

MAJ

Maj inleddes hurtigt värre (förutom en sväng till Harrys i Örebro med Fia och Holman) med både Sparbanksjogg och cykelbingo! Började även på sista delkursen uder PDI B, Ekologiskt hållbar framtid, fick lite panik över vad vi gör med vår jord och planerade för kompost och började sopsortera som en galning. Sopsorteringen upprätthålls fortfarande men kompost är ett framtidsprojekt. Ett besök i Herrgårdsparken hanns också med och den 23-24 drog Sirpa me niven, Jessie from Phoenix, Kara-Lena från Norrland och Carina från Värmland på kryssning med Silja Galaxy. Röjigt värre! :) Den stora finalen i maj månad blev Eva J:s 50-årskalas i Bovik. Just det, höll på att glömma, var ju på dop i Karlskoga också, lille Natanael var den som fick blöta håret.


Feze (med ont i foten eller vad var det??) fick ett par uppimpade kryckor lagom till utgång i Herrgårdsparken. Feze Special Edition.


Tudan fick tjall på halsen och spottade slem, blev en tur till veterinären i Linde. Måste skaffa en kattbur! Kattlåda med lucka, packtejp och spännband är inte det allra smidigaste sättet att transportera en rabiat katt i en bil! Lyckligtvis var hon nersövd på hemresan. :)


Kryssning med Silja Galaxy, vilket gäng! :) Knappt så vi får plats på kort. :)


Gött värre! Lerinpackning??

JUNI

Tenta 5 juni och sen slut på skolan för vårterminen... Bara tre terminer kvar! :) Hann väl bli lite ledigt där i början av juni också innan sommarjobbet drog igång. Bland annat for jag till Falun och firade nationaldag med Fröken H och Fröken A. Midsommar spenderades i Gryhyttan, först hos modern och fadern och sen på Mellanvägen med vänner innan det var dags att pallra sig iväg för nattjobb. 21 juni åkte vi till Götet för att spana in gubbarna i AC/DC. Grymt! Sen blev det även lite stall, lite sola och lite loppis i Degerfors tillsammans med Ukki!


Jag och Fröken H på galej i Falun, Nationaldagen.


På långpromenad med Gonzan, inga små fjantpinnar här inte!


Sommarläsning!


Midsommartårtan.


Midsommar-Gonzo.


AC/DC på Ullevi i Göteborg 21 juni.


Sådärja, 6 månader av mitt liv under 2009 för er som känner er intresserade.

Återkommer med de sista 6 inom kort!

// A


Snart...

Hoho!

God Jul!

Gott Nytt År!

Lite sent jag vet men eftersom jag inte haft den minsta lust att befatta mig med bloggen så har den helt enkelt fått ligga på is. Idag fick jag dock tillbaka en gnutta inspiration så här ska en årskrönika över 2009 författas. Blir samma upplägg som förra året, dvs sex månader i taget. Börjar med de första sex ikväll sen spörs det när resten kommer...

Hörs snart! :)

// ARSS 2.0