Blåa fingrar

Vad tror ni? Ska jag döpa om bloggen till Skogsmulles öden och äventyr?

Har nu varit ute och lufsat i skogen. 
Efter diverse muttrande om att här finns fan inga blåbär så sprang jag på tuva efter tuva med göttigheter. Kan väl knappast påstå att skogen var blå. Men, men.
2 timmars bärplockande = 1 liter bär. Effektivt så det förslår.


Fonzan var med, väldigt spännande till en början...


... men blev snabbt tråkigt, undrade nog vad matte höll på med... Gå tre steg, ner på huk, plocka, plocka, gå fem steg, ner på huk, plocka, plocka, ja ni fattar. Bättre o ta en tupplur.


Verkar bli lingon oxå...


Den store filosofen.


Dagens fynd; 7 kantareller, 1 liter blåbär, ett stycke emaljerat tvättfat och en kaffepanna. Det här med källsortering har inte alltid varit lika hett, har en liten soptipp i skogen ett stycke från huset där man kan finna gamla skor, rostiga burkar och gamla pilsnerbuteljer... Tidigare invånare i Hasselhöjden har minst sagt lämnat kvar spår efter sig. Fatet och pannan kommer antagligen få tjäna som blomkrukor nästa sommar. VERY Ernst.

Nä, nu far jag till Bovik!

// A


Några rader

Yes. En efterlängtad uppdatering?

Hade precis tänkt hoppa i mina Tretorn, slänga en korg över arm och ta med vovven i släptåg för att bege mig ut i skogen och leta blåbär. Det ska ju vara helt blått i skogen nu för tiden säger dom som vet... Men, så klart, en störtskur, så jag väntar. Och nu gav det sig. Hm, skulle det inte komma in ett högtryck den här veckan?

Jaja. Helgen bjöd på regn, gott sällskap och en hel del Diggilooande på lördagen. Riktigt kul om ni frågar mig men regn och gräsmatta och massa folk som klafsar runt resulterade i geggiga skor. Kanske inte helt genomtänkt att ha sandaler på sig. Får väl diska dem helt enkelt! Dock var det ett plus med öppna skor, vattnet rann liksom igenom och dessutom innebar kilklack att man kom upp från leran en bit. Ena halvan av vårt sällskap för kvällen hade ett par fina gula sneakers och vita byxor, snyggt till att börja med men efter nån timme så liknade kombinationen mer, för att citera L själv; "jag ser ut som en banana split!". Gult, brunt o vitt.
Showen då? Jodå, den var nog bra. I vanlig ordning lyckas man se cirka 50 procent och prata med folk man träffar på resterande 50 procent av tiden.

Till och från Hfs bjöds det på följande toner, bland annat. Stackars M som var chaufför, hon var nog stendöv efter den här resan! :)och sånt här...Två extremer.

Idag är jag ledig, känns välbehövligt. Eventuellt blir det en tur nånstans för lite shopping, lönen kom ju idag och den bränner i fickan. Blir en tur till Bovik och stallet också. Och så blåbär, kanske.


Åh vilken bra bild jag bjuder på här då! Det syns ju nästan vad det är...

Tack för mig hej!

// A

Le Finale

Förutom alldeles för mycket Lasse Stefanz, urspelat bilbatteri till följd av förstnämnda, stekande sol, lite duggregn, massa bugg, grillning, 50-kronorshamburgare, våfflor, bad i älven och diverse stoj och stim bjöd Höljes på följande hårresande final. Ger en bra bild av stämningen också, för er som inte varit där eller har nåt större hum om vad rallycross är. Till och med jag, som inte är speciellt intresserad av rallycross, fick markant högre puls och instämde i övriga publikens "ooh!", "aaah!" och "ojojoj!". Kommentatorerna Gunnar Fridlund och Thor Mostuen är ju dessutom suveräna och eldar på publiken (och sig själva) rätt bra! Vinnare? "Stecka" Walfridsson!Bra va? ;)

Annars så, lugnt... Jobbe, massa helvetesregn och ja, inte så mycket mer. Jo, fortsatt plöjning av pocketböcker, lite hästerier och så har sista antagningsbeskedet inför hösten anlänt... Ingen större överraskning dock, blir Pedagogik med didaktisk inriktning C till hösten. Alltså skall en C-uppsats författas! Bara jag får tag på en skrivpartner så, men det ordnar sig väl... Hoppas jag!

Nä, ha're!

// A

Portfolio

Hasselhöjden alldeles egen fotomodell Gonzo jobbar stenhårt vidare på sin modellportfolio. Här kommer några smakprov.


Han kan vara väldigt wild and crazy och släppa loss, en riktig rocker, för att i nästa stund...


... ställa om helt och gå in i rollen som romantiker och bli mjuk och känslig i uttrycket samt...


... leverera en svårt längtande blick. Snacka om hundögon! Slår Enrique Iglesias och andra smörisar med hästlängder.


Tänk er en sandstrand istället för en äng här, ett par röda speedos och en sån där röd livräddningsboj de har i Baywatch. Lite vågskalp och en solnedgång i bakgrunden. Släng dig i väggen David Hasselhoff! Dessutom utlovas mindre alkoholproblem och mer hår på bringan än hos the Hoff.


Som underklädesmodell för Victoria's Secrets kanske? Rulla runt i sänghalmen eller så.


Eller som byfåne, Gonzo han kan bjuda på sig själv minsann! (Tilläggas bör även att fotografen satte både liv och lem på spel vid fototillfället. Mycket nära en frontalkrock.)

Vill ni anlita Gonzo, vår mångsidige vovve, hör av er!

// A

Mer tidsfördriv

Fick hem några fler sköna pocket häromdagen...Barack Obama - Min far hade en dröm
Anne B. Ragde - Berlinerpopplarna
Xiaolu Guo - Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande

// A

Uppmuntran

Oj vad hon är rolig, Karin ketchupmamma!
My cup of tea när det gäller humor.

// A

Rallycross EM, Höljes 2009

Jaha, då var man hemma igen efter en otroligt kul helg i Höljes med galej, tok och så lite rallycross. 3 nätter i folkvagnsbuss gick finemang och det kändes ta mig sjutton lite vemodigt igår när en stentuff final var avklarad och det var dags att dra hemåt igår kväll... Efter några timmars väntan på campingen eftersom det var tvärstopp i kön ut (som nån sa; det tog tre dygn att fylla den här campingen och nu ska alla ut på två timmar) rullade vi hemåt. Hemma igår vid elvasnåret, riva ut bohaget ur bussen, en dusch och sen sängen. Idag är det åter dags att möta verkligheten, börjar jobba 14, känns inte så inspirerande just nu!

Det slogs tydligen publikrekord igår också, 25500 människor i lilla Höljes!


Några av alla besökare...


I depån...Uppfinningsrikedomen är stor!
Dans på startplattan lördag kväll. Här behövde man inte känna sig ensam! :)

Nä, promenad med vovven och sen jobbet!

Ha de!

// A


Åska, balans och räkor

Mm, tre bra ord för att beskriva denna onsdag.

Åska för att det åskat (ööh)... Självfallet drog både regn och muller igång när jag satt på hästryggen på förmiddagen och försökte hålla balansen. Fick nämligen för mig att det var en bra dag att rida barbacka, bara ca. 15 år sen jag gjorde det sist. Trillade inte av en enda gång men var farligt nära... Min balans är inte i topptrim (?), blir till att öva öva öva. Räkorna då? Jo, ska strax iväg till Bovik för andra gången idag för att leka målarmästare för en kväll, stallet ska fräschas upp och det hela avslutas med just ätning av räkor tillsammans med mina trevliga målarkompisar. Ska bli skoj!

I morgon kväll bär det av till Höljes och debuten på rallycross-EM. Ja, det är ju inte så att jag ska köra direkt (kunde ju ha blivit intressant!), utan bara åskåda. Ska vara något utöver det vanliga tydligen om man lyssnar till dem som varit med förr (till exempel kära H, en veteran i sammanhanget). 3 nätter i skåpet på en blå folka-buss är vad som väntar! Jippi! :)

Nä, dags att styra upp sig inför kvällens bestyr!

// A

RSS 2.0