Allmänbildning?

Följ med på tipspromenad! Vinnaren får ett par rosa diskhandskar i valfri färg!

   
   
   
 

Lycka till!

 

// A

 

 


Dagens metodbok

Så här i C-kursens absoluta linda plöjs det metodböcker som aldrig förr. Dagens metodbok är Närhet och distans - Kvalitativa metoder i samhällsvetenskap av Pål Repstad.


Han bjuder bland annat på följande råd angående val och typ av informanter (intervjuoffer, aktörer inom ditt forskningsfält) till den undersökning man vill göra;


"Det finns en risk att man pratar mest med dem man tycker bäst om i intellektuell, känslomässig och
 (håll i er nu, min anm.) erotisk bemärkelse."


Ja, det är bäst man passar sig!


// A


Nya bekantskaper

Jag har en ny vän.

Han har varselshorts, varsel-t-shirt med upprullade ärmar, keps och radiokåpor. Uppehåller sig mellan Kråkvikskorset och Böljarakan utanför Grythyttan tillsammans med sina vägarbetskollegor och lägger asfalt. Vi vinkar till varandra varje gång jag åker förbi och en dag fick jag till och med tummen upp av en av hans kollegor. Åker jag sakta förbi böjer han sig gärna fram, tittar in och vinkar.

Jag känner mig utvald.

Eller?

Såklart söker jag ett skäl bakom detta, även om det kanske inte behövs, det är väl trevligt med lite mänsklig kontakt. Men ändå, tankarna börjar vandra. Är det något fel på bilen? Hänger någonting löst, typ avgassystemet? Har jag bara 3 hjul kvar? Är det mina totalt omatchade fälgar (3 svarta, 1 vit) som väcker uppmärksamhet? Kör jag exemplariskt? Ska jag känna obehag?

Ja, jag vet inte.

Jag fortsätter bara att vinka.

// AKära dagbok

Inatt har Christer Fuglesang knallat runt i rymden och monterat en ammoniaktank...

... och Michael Jackson har blivit begraven. (För övrigt trodde man väl kanske att MJ redan var i jorden. Känns det inte lite uttjatat nu?) 

Å jag då? Nä, jag sov, med undantag för att jag släppte ut en katt klockan tre.

Dagens bravader blir förhoppningsvis mer intressanta. Det största är väl att jag ska göra mig till åtlöje uppe i Bovik när jag rider lektion för första gången på ca 15 år. Jaja, tänker ni, löjligt att tänka så, nedvärdera sig själv. Men, det handlar mest om psykologi. Intalar jag mig att det kommer bli bedrövligt så kommer det antagligen bli tvärtom eller i alla fall inte fullt så hemskt.
SYND bara att det SPÖREGNAR. Jippi. Förhoppingsvis skiner solen kl. 17.15. Men för all del, kom inte o kolla! :)

Å i morgon hjälper jag en god vän att flytta till något nytt.

Hoj!

// A

RSS 2.0