Hoho!

Nu är jag här igen! Om nån nu skulle ha saknat mig... *blink*.

Besöket hos Ingvar gick bra igår. Hade ju hört en massa om att det var ett så fruktansvärt stort bygge det där IKEA i Karlstad... Men, nja, var väl inte jättemycket större än Örebro?? Eller? Hm, kanske bara jag som har taskig verklighetsuppfattning. SJÄLVKLART så handlade jag en massa användbart skräp, är ju helt omöjligt att ta sig igenom det där stället utan att nåt fastnar på en... En sak hade de dock i Karlstad som jag kikat efter länge i Örebro, och det är detta;

Alvine Frö, kuddfodral. (Bild: www.ikea.com/sve )
Som vanligt skulle jag vilja ha massor av saker men... det går ju inte.

Jaha, nu när dagens i-landsproblem ( att inte kunna handla allt man vill på IKEA, ajajaj!!!) är avklarat kanske man ska ta och berätta vad som händer i helgen. Först och främst blir det jobbande i morgon och efter det en hederlig svensk kräftskiva hos syster med make. Kul! På söndag är det vilodag, det vet väl alla?? :)

Hej hej!

// A

Ska till Ingvar idag

Alltså Kamprad.

Trevligt ställe det där IKEA. Har en låååång lista! Dessutom blir det första besöket på IKEA i Karlstad, tar med mig rara J som moraliskt stöd.

Fick ju lön igår och nu ska den brännas, jaaa kanske inte hela men... Har levt som kyrkråtta hela sommaren och det ska bli så skönt att handla! Började stilla min shoppinghunger igår redan, impulsköpte ett par byxor på Thomas Kläder (ja, herregud!) i Hfs, slank ner ett linne också... Nu vill jag ha en skinnjacka! Och ett par skor! Och en massa annat!!!

Ah, nä, lite promenad nu.

Ber om ursäkt för ett mycket rörigt inlägg!

// A

Update

Har jobbat en massa sen i fredags så det finns inte så mycket att berätta om för tillfället. Har antingen sovit, jobbat, eller promenerat en massa. Just det, och tittat på traktorslalom förstås! Blir en tur in till Hyttan idag för promenad och andra diverse uppdrag.

På måndag börjar det hårda livet som student igen!

So long!

// A

Just nu...

... så tittar jag på traktorslalom.

Party i surhålen, verkligen en film att rekommendera! :)

  <--- Bild från www.traktorpower.se 

// A 

Bokmal






Överst: Brunstkalendern av Emma Hamberg
Under: Svampkungens son av Marie Hermansson


// A


Skogsmulle

Nu kanske alla ( 13 personer! ) som läser denna blogg dagligen undrar om jag blivit totalt fixerad vid friluftsliv, typ svampplockning och sånt. Och till alla er som undrar, ja det har jag! För nu har jag förbluffat mig själv och varit ute och plockat lingon. Trodde väl aldrig att det skulle ske, spenderade nämligen en stor del av min barndom runtkutandes i skogen när mor och far plockade lingon och blåbär och det borde väl räckt för en hel livstid. Det var på den tiden man kunde tjäna ihop lite extra stålars på att plocka bär och sedan sälja dem. Men det är kanske också det som gör att man tycker det är kul nu, att man gjort det sen barnsben. Nu när man bor mitt i skogen vore det väl dessutom synd och skam att inte göra det??

Men, i alla fall, lingon blev det idag, ENORMA mängder. Eller kanske inte, fann tyvärr inte speciellt mycket rött guld och dessutom började det spöregna till råga på allt. Kände mig riktigt chic, naturnära, ekologisk, you name it, när jag begav mig ut på lingonjakt med palestinasjal runt halsen, gummistövlar och en fin papperspåse i handen. Plocka lingon i papperspåse + spöregn är dock en ekvation som inte riktigt går ihop. Dessutom hade jag glasögon på mig som regnade igen så jag nästintill gick vilse eftersom jag var tvungen att gå och stirra i backen för att överhuvudtaget se vart jag satte fötterna.

Resultatet av min lilla utflykt idag kan beskådas nedan:


Ojojoj, imponerande!!!

Nu ska jag läsa ut Brunstkalendern av Emma Hamberg ( mycket bra bok! ) innan jag ska iväg till jobbet.

Hoj!

// A

Ja, men...

... den här duger väl att skaka på rumpan till?



// A


Självplågeri

Tydligen är det så att jag inte kan sluta plåga mig själv med svampplockning. Efter jobbet blev det vovvepromenad tillsammans med H och efter inte alls många meter ser han ( tydligen en riktig svampkonnässör! Dolda talanger han har grabben...) massa gyllene hattar, och likaså på vägen hem. Ett helt gäng med Herr Kantarell! Så nu har jag varit en riktig husmor och förvällt och stekt... Vågade oss på en liten smörgås med smörstekt kantarell, men, nä, jag vet inte riktigt. Är det verkligen SÅÅÅÅ HIMLA GOTT!?!?! Kanske bara var jag som misslyckades kapitalt med tillagningen?

 
En inte alltför otäck smörgås, men kanske inget man berättar för barnbarnen om....

Jag är fortfarande inte det minsta övertygad om att svamp är så himla UUUNDERBART som alla påstår... Men det är kul att plocka dom små rackarna.

Nu blir det varma mackor minus kantarell!

Hej hej!

// A

Äntligen är den här...

... som jag har längtat! *blink*



// A


Svampexkursion

Som jag nämnde tidigare idag så begav jag och vovven oss ut på en liten svampexkursion nu på eftermiddagen. Hittade ett ställe förra veckan med små små kantareller och gick nu tillbaka för att se om de vuxit till sig, och det hade dom! Var inte litertals direkt men en halv hundbajspåse med gyllene svampar fick jag ihop. Var en ganska spännande upplevelse att ha med sig en hund som är helt överlycklig och galen så fort han får springa i skogen, dom stackars kantarellerna levde mycket farligt flera gånger när 45 kg hund kom ångande för att titta varför matte satt på huk mitt på promenadstigen... Lyckades dock rädda de små liven.


Så här såg dom ut...

Ja, det var väl en trevlig liten historia det här. Synd bara att varken jag eller kära H tycker om svamp. Går väl iofs alltid att hitta någon som man kan pracka på de små liven... Eller så får de vara en del av ett experiment, H hävdar nämligen att han nog trots allt tycker det är gott med smörstekta kantareller. Kanske ska testa ikväll?

Jaja, nog om det! Nu ska jag äta, dock inte svamp!

// A


Göken har landat

Har ju länge suktat efter detta gökur som finns på Bolagret. Dock var man tvungen att beställa för minst 500 riksdaler om man ville skicka efter det från deras webshop, och det hade jag ingen lust med. Men när vi höll på med vårt turistande som bäst nere i Malmö sprang jag på en Bolagret-butik. Blev helt till mig, rusade in och sprang till klock-avdelningen, inget gökur... Suck. Men, när vi skulle ut från butiken så såg jag det, my lovely gökur. Så nu bor det ett gökur hemma hos mig och jag är supernöjd! Fann även en lampa till "kontoret"... Fattas bara stol, lite attiraljer och en och annan hylla där nu.



// A

Pssst... Lampan är ( som Tirr har alldeles alldeles rätt i ) från Hemtex, inte Bolagret... Om det nu hjälper nån... :)

Grythyttan - Malmö, Köpenhamn t/r

Spenderade ju som bekant helgen nere i södra Sverige samt Köpenhamn och det var, ursäkta om jag svär, j*vligt  gött! Åkte vid tre hemifrån natt till fredag, plockade upp resesällskapet i Örebro och på förmiddagen kom vi fram till Malmö. Eftersom vi var ganska tidiga så tog vi en tur förbi Västra Hamnen och spanade in bostadsområdet där som är prisbelönat, ekologiskt och färdigställdes inför Bo01, den europeiska bostadsmässan, 2001. Vackert, havsnära, schysst utsikt över Öresundsbron. Kikade in på Espresso House för lite frukost också och självklart missade vi inte Turning Torso, Sveriges högsta byggnad, som även den ligger i Västra Hamnen. Vridningen från botten till topp på huset är 90 grader och byggnaden är ritad av Santiago Calatravas. Turning Torso är inte öppet för allmänheten men man kunde tydligen hyra översta våningen i 4 timmar... Om man nu hade 38000 kronor till övers.



Efter trippen till Västra Hamnen var det dags att hitta hotellet och checka in och sen ut på stan. Just denna fredag började Malmöfestivalen så det var mer eller mindre packat med folk på gatorna. Vi gled runt och kikade på folkmyllret, drack en eller annan öl, käkade lite... Tog en båttur också på Malmös kanaler, kanske nåt man borde gjort först av allt för man fick se en hel del av vad som fanns att se i Malmö och utifrån det valt vad man ville se lite närmre på... Fast iofs, en del sov ju hela båtturen och missade allt. :) Efter båtturen strosades det ännu mer och sen tillbaka till hotellet för att fräscha till sig och göra sig redo för kvällen...


Lilla Torg, Malmö

På kvällen gick vi till Lilla Torg ( som var supermysigt) och käkade på ett steakhouse. Mums! Besökte Casino Cosmopol också, dock var enarmade banditer det enda vi vågade oss på. Satt och spanade in korthajarna vid pokerborden ett tag men man skulle väl antagligen bli barskrapad om man vågade sig på en sittning... :)

 

Efter en relativt sen kväll på fredagen lyckades vi masa oss upp på lördagen och komma iväg till Köpenhamn vid elvasnåret. Åkte tåg över sundet och anlände vid Centralstationen strax utanför Tivoli där vi slog ner våra bakar på en uteservering och mobiliserade oss.


Turist? Javisst! Kartan i högsta hugg.

Hoppade på en City Sightseeing-busstur och hamnade efter diverse sevärdheter i Christiania eller Fristaden som den också kallas. Ett hippiekvarter på runt 40 hektar mitt inne i Köpenhamn där man förespråkar icke-våld och ekologiskt leverne. Christiania är väl mest känt för att vara liberalt när det gäller hasch och marijuana men tar avstånd från tyngre droger. Något man säkert skulle kunna diskutera i en evighet. Men som område är det avslappnat, annorlunda, mysigt, bohemiskt, massa målningar på husväggar, skulpturer, vovvar som kutar runt...




Nästa stopp blev Hard Rock Café för en sen lunch och sen Tivoli efter det. Tivoli var verkligen en höjdpunkt med kanonväder, karuseller, vacker miljö... Jag och L.E.W. åkte Slänggunga, Fritt Fall och Berg- och dalbana. Berg- och dalbanan imponerade dock inte speciellt mycket, den var över innan man ens fattat att den började... Slänggungan var helt klart otäckast eftersom man kände sig totalt oskyddad, en stol hängandes i en kätting typ... Huva. De två manliga resedeltagarna roade sig med macho-grejer som lerduveskytte och styrkeprov. Dessutom så vann jag över H när vi spelade Sega Rally! :)



När vi hade förlustat oss på Tivoli i några timmar gick vi Ströget upp till Nyhavn där det var otroligt vackert, speciellt när solen började gå ner och färga allt guldigt och rött. Strosade längs kajkanten med alla dess uteserveringar, båtar, fina hus och var in på Kungliga Teatern och lånade toan ( som för övrigt var den finaste offentliga toalett jag någonsin bevistat). Kvällen i Köpenhamn avslutades på en restaurang där de inte hade något av det vi beställde, men, men... Tog tåget tillbaka till Malmö vid 23-draget. Köpenhamn är verkligen supermysigt, avslappnat, vackert...



När vi kom tillbaka till Malmö hamnade vi i Bluestältet på Malmöfestivalen, riktigt bra drag med Nisse Thorbjaern Band från Danmark. Tror vi kom åter till hotellet vid halv två två på natten...



Söndagen ägnades åt sovmorgon fram till tio, frukost på hotellet, utcheckning och sen shopping. Vid 13.00 var vi färdigshoppade och packade in oss i bilen, körde fel men var snart på rätt väg; HEMÅT! Strax före Jönköping kom regnet så man kan väl lugnt säga att vi hade en himla tur med vädret de dagar vi var ute och "turistade". Ett snabbt stopp på McD i Jönköping sen släppa av L&L i Örebro, handla lite mjölk på Coop sen hem till katter och hund och svärfar som varit hundvakt. Var ganska skönt att luta ikull sig i sin egen säng i söndags kväll! :) 

Ber om ursäkt om några bilder är lite halvtaskiga, men för att vara tagna med en mobilkamera på 3,2 mp så är det väl helt okej? :)

Nu blir det en tur ut i skogen för att leta kantareller och motionera vovve!

Tack för mig hej!!

// A

Pssst... Lite mer bilder och sånt om vår resa finns även här och här!


 

Snart dags!

I natt drar vi ner till Malmö. Åker vid tre-snåret här hemifrån, stannar i Örebro och plockar upp L&L och sen blir det stora streetan söderut. Det ska bli gött som f*n och komma iväg och bara glida runt! Åker över till Köpenhamn på lördag med tåg och spenderar en heldag där och sen lite mer Malmö på söndag samt den digra hemresan. 60 mil. Huva. Jaja.

Ska nog ta mig en tur ner till Hyttan nu och sola lite ( i solarium eftersom det bara regnar och regnar...) och sen hem igen, hämta vovven och ta mastodontpromenad till Grythyttan ( tar ju bara två timmar :)). Firande av bemärkelsedag för svärfar ska också hinnas med idag och sen antar jag att det får bli en tidig kväll i kväll, så att man är pigg och fräsch när man ska gå upp vid tredraget i natt. Tur man har övat på att vara nattuggla på jobbet i sommar. :)

Trevlig helg! För det ska jag ha!

// A

Tips från coachen

Den här bloggen är helt i min smak: Underbara Clara. Tjejen har brutalt skön stil!

... och den här verkar ju också hemskt trevlig: Vintage Darling.

// A


Verkligen jättehärligt...

... att regnet fullkomligt öser ner. Speciellt nu när man är ledig och allt ( om man nu inte blir utringd...). Gjorde sista natten på schemat inatt, så nu väntar förhoppningsvis en fet ( !!!???) lönecheck på mig i slutet av augusti.

Man kanske skulle ta och göra sig en liten utflykt idag när man ändå är ledig å allt? Med regnställ, stövlar och hela kitet... det spörs... Nu ska jag äta en sen frukost!

// A

Fredagen i bilder

Var ju som bekant till Lindesnäs i fredags, kul som fan! Speciellt med tanke på att jag hade sällskap av min gamla vapendragare Fröken H! Vi slapp regn men blev attackerade av en miljard knott istället, men det var det värt!  

Halv fyra i fredags eftermiddag plockade jag upp H i Hällefors för att bege oss till den mytomspunna dansen i Dalaskogarna. Vi gjorde ett pit stop här;


... inmundigande av kebabtallrik på Restaurang och Pizzeria Jägaren i Fredriksberg...

Sen bar det av på riktigt!


Vi var först väldigt skeptiska angående vädret, befarade spöregn, men förvånansvärt nog möttes vi av detta ju närmre målet vi kom. Blått, inte grått, gött!


Eftersom vi detta år hade en buss att sova i så blev vi placerade på husvagnscampingen, värsta lyxen, eller nåt!

 
Fröken H visar interiören i "husbussen"...


 
Lindesnäsmodet 2008, blött i gräset, regnpjuck på!


Fröken H gör sig fin inför stundande dans.


Grannarna...


Fröken H brukar extraknäcka som abbedissa för att få lite extra stålar i portmonnän.


Rydell & Quick var där... Dom har man ju aldrig sett förut, ehrm, *blink blink*. Folk var som galna i publiken, så fort de drog igång en AC/DC-dänga eller liknande hade man en hel publik av tvåmeters-killar som hoppade på en...


... och här är vi i publiken, ihopmosade och försöker se snygga ut på kort. Tror minsannn att det är Rudolf med röda mulen till höger. :)


Inge camping i Lindesnäs utan macka med skinkost dagen efter. :) Man är väl en sann gourmet.

Nästa år hoppas vi på att alla de som bangade eller var upptagna i år skärper till sig och följer med!

Tack för mig hej!

// A

Hektiskt

Det är lika bra att slita ut sig totalt nu när det sista veckan på sommarschemat så därför jobbar jag dubbelpass idag, åker bort på galej direkt efter jobb i morgon, kommer hem på lördag och jobbar natt lördag och söndag. Måndag 7.15 kommer jag åka hem och somna som ett barn. För det känns som att helgen kommer bli ett enda långt maraton.

Men, märk väl, detta är inget klag för att jag vill att folk ska tycka synd om mig, tvärtom, det är ju helt självvalt och pengatarv som jag är så jobbar jag självklart samtidigt som en liten nöjestripp kläms in mellan allt. Icke desto mindre så kommer jag att tycka att det är för jävla gött när den här helgen är över!

Bilder från morgondagens ( antagligen mycket regniga ) tripp till Dalaskogarna tillsammans med Fröken H kommer dyka upp här. När vet jag inte, men var så säker, dom kommer.

Hej hej!

// A


Nån som vill köpa?

Man kanske skulle ta och öppna en filial till Blocket??

Säljes:
---> 3 år gammal hörnsoffa, blå plysch, bra skick. 600 riksdaler! Lämna en kommentar om du är intresserad så vidarebefordrar jag till mor och far ( som är säljare av soffan....). Soffan befinner sig just nu i Grythyttan.



SÅLD!

// A


Uppe med tuppen?

Igår när jag lade huvudet på kudden var jag fast övertygad om att gå upp tidigt idag, typ när H gick upp vid 06.00. Och hur gick det? Hmm, mindre bra, 09.44 pallrade jag mig upp ur sängen. Det här med att sova långt inpå förmiddagarna är ju med största sannolikhet en effekt av mestadels nattjobb i sommar. När alla andra sover är jag vaken. Blir ju lite fel när man ska ställa om till att vara vaken på normala tider... Men, i alla fall, hade ju tänkt vara superaktiv idag och hinna med det som inte hunnits med. Tråkiga saker som att städa, ringa viktiga (öööh) samtal, köra massa rassel till återvinningen... Har nu gjort en väldigt ambitiös lista över vad som ska fixas och det är bara en grej jag mäktat med... Jaja, man kanske skulle slita sig från datorn och ta tag i allt? :)

Hej hej!

// A

Avanna

En av mina favoritbloggerskor, Anna, har utlyst ett stycke tävling ( som du hittar här ) där man kan vinna ett himla flott linne hon designat alldeles själv. Tävlingen går ut på att lista fem personliga modemåsten inför hösten och gärna illustrera med ett kollage. Så det tänkte jag ge mig på, kollage är ju skoj. Kan dock varken kalla mig fashionista, modebloggare eller speciellt trendig men detta är vad jag skulle känna mig fin i till hösten! En bild fattas dock och det är bilden på linnet man kan vinna, kunde tyvärr inte spara den ( kanske jag som är oteknisk?? ) men, men... Den ska vara med iaf, lite fjäsk för Anna. Hihi.



Tack å hej, leverpastej!

// A

( Bilder: Skjorta: www.halens.se, Bälte: www.topshop.se, Örhängen: Åsahjärtaniklas från www.modemecka.se, Stövlar: Modellen Cadiz från www.duoboots.se och sist men inte minst leggings: www.ellos.se )

Lindesnäsnatta 2008

Det börjar närma sig nu...



// A

( Bilder: Pippitält: www.lekmer.se, Loka: www.nyfikenvital.org, Pilsner: www.kroenleins.se, Sovsäck: www.kebnekaise.nu, Liggunderlag: www.utrustad.se, Skinkost och Polly: www.butik-hemlangtan.m.se, Engångsgrill: www.matservice.nu, Folkabuss: www.vwresan.se, Punschrullar: www.pilefood.se, Lindesnäslogga: www.lindesnasherrgard.se )

Red Delicious

Å då menar jag inte vanliga äpplen utan parfymen! För den fick jag idag av H som shoppat tax-free på Finlandsfärjan. Gött! Fast det är ännu mer gött att han är hemma igen. Har inte blivit mycket gjort idag, softat, myst... Lite ångest inför jobb ikväll, men det brukar ju gå över när man väl kommer dit. Nu blir det lasagne och sen rally ( inte mitt val :)) på TV...

   <----  Mums!

Höres!

// A


Design

Det har väl knappast undgått den som läst den här bloggen förut att designen förändrats ganska mycket. Ville ha en lite personligare blogg och detta är resultatet so far. Håller fortfarande på och testar mig fram men det går bara bättre och bättre även om det kanske inte är några avancerade förändringar... Är bara ganska nöjd med mig själv som lyckats fixa det på egen hand med MYCKET stor hjälp från sidan www.designadinblogg.se. En kanonsida för amatörer (och proffs???) som mig. Verkar dock bara vara för de som har en blogg.se-blogg.

Så nu vet ni det.

Nu ska jag nanna!

GOD NATT!

// A


My name is Earl

Okej okej, jag vet, jag är lite efter men idag har jag upptäckt My name is Earl. Vilken skön serie! Har bara sett delar av nåt enstaka avsnitt förut. På 3:an just nu...



// A

Söndag eftermiddag



Sitter och surfar info om Köpenhamn och Malmö för dit bär det av om 2 veckor. Kommer bo på Hilton i Malmö City i två nätter och ta tåget över till Köpenhamn ena dagen... Ska bli så j*vla gött efter allt jobbande. Åker dit med H samt polarna L&L. Kul, kul! Can't wait! Har än så länge bara hunnit med att kika info om Köpenhamn och det verkar mycket lovande, väldigt mysigt! Lite kontinental feeling, bara glida runt, ha det gött och äta pölser och dricka Carlsberg. :) Mina önskemål om vad jag vill se där är Tivoli, Christiania, Carlsberg-bryggeriet ( man får ju provsmaka! Haha.), Nyhavn, Ströget... Öööh, blev visst en hel del. Får väl se vad som hinns med och vad som faller resten av sällskapet på läppen. Ska kolla vidare vad som är intressant i Malmö, vet i alla fall att Malmöfestivalen går av stapeln den helgen vi är där och det verkade vara en hel del bra artister... Well, well, får bli ett mastodontinlägg här om resan sen.



Har hämtat hem vovven också nu i eftermiddag, har ju varit på kollo hos "farfar" sen i torsdags kväll. Verkar ha haft en ganska så flott helg, mycket skruttande och klappande. Hade tydligen även haft en dejt med en Springer Spaniel-dam vid namn Kajsa igår kväll, charmören... :)


Ehrm, ja, vad säger man?

Är ledig till i morgon natt nu, skönt... Ska göra mest ingenting tills dess. Eller kanske städa lite, stora moln av hundhår attackerar vart man än vänder sig så det kanske är på tiden att ta en liten runda med dustsuckern. I morgon kommer H hem från sin hälsoresa (hmmm...) till Finland. Lagom mör vid det här laget skulle jag tro! :)

Tack för mig hej!

// A


Inspiration?

Kan ju knappast påstå att inspirationen är på topp när det gäller att skriva här. Fram till söndag blir det mest jobba och sova och därmed inte speciellt många intressanta upplevelser att skriva om...

Vovven är hos svärfar och blir ompysslad denna helg eftersom jag jobbar och hussen är i Finland på rally-VM. Känns väldigt tomt här hemma, ingen hund som följer efter en vart man än går, ingen promenadkompis, ingen H. Fick i alla fall sängkompis i morse när jag gick och la mig, Tudan. Har legat bredvid mig och kurrat och sovit hela dagen...

Nä, dags för kaffe!

// A

RSS 2.0