GOTT NYTT ÅR!!!



Gott nytt år till alla nära å kära!

Min kväll blir lugn. Lite god mat, gott sällskap och sen en skål vid tolvslaget. Efter det blir det nog att nanna kudden eftersom plikten återigen kallar klockan 7 i morgon bitti.

Ha're gött!

// A


Vårkänslor?

Såg precis nu att H&M's vårkollektion kommit. Känns väldigt fjärran en dag som den här med 7 jäkla minusgrader och rimfrost i mustaschen!

Eller?

// A

Sen sist

Ledig dag idag, härligt härligt. Speciellt med tanke på att jag jobbade dubbelt igår, mycket trevligt att ta sig en liten sovmorgon. Har jobbat hela helgen så det har inte hunnit hänt så mycket spännande saker. Lördag förmiddag skulle ha vigts åt långpromenad men det blev en kortare tur och sen korvgrillning i skogen. Bara att knalla ner i skogen här, tända en luffarkamin och tälja grillpinnar. Det är livet.


Var så härligt väder när vi var ute och skruttade i lördags förmiddag så självklart fick Fonzon agera fotomodell.

´
Näsan i vädret. :)


Mina grabbar.


Ser ni att Älvestorp skymtar där nere mellan träden? :)

Idag blir det lugnt, är lite småförkyld (vilket jag varit sen i lördags), lock i öronen titt som tätt och den eländiga rethostan jag hade tidigare i höst har kommit tillbaka. Ska lyxa till det riktigt idag och käka pizza, en av de sista på länge. 2009 blir förhoppningsvis ett mycket slankare år än vad 2008 varit.

Nähä, ska försöka sparka upp min andra hälft ur sängen och åka ner till Hyttan och inta frukost och sen ta en promenad.

Ha're!

// A


Överstökat

Sådärja, juldansen överstökad och kul var det! Började kvällen hos R & S för lite uppvärmning :). Därefter promenad till Folkets Hus och själva dansen. I vanlig ordning så stressades det iväg eftersom myten om att man inte kommer in om man inte kommer tidigt fortfarande lever. Som vanligt var det ingen fara, vi kom in. :) Å som vanligt pratades det en massa med människor man inte sett på länge och det var mer folk i foajén än på dansgolvet. Hann till och med några rätt så okontrollerade buggturer innan kvällen var över! Hm, ja, det var väl det. Just för tillfället så är jag strandsatt här hemma, ingen bil. Min är i Hällefors och H har dragit iväg till Vimmerby för att hämta en kaross. Ganska skönt att ta det lugnt och bara fisa runt i myskläder... Nu ska jag surfa vidare...

// A


God Jul!

Eller heter det god fortsättning så här på juldagen?

Julen har varit god. Jobb fram till 13.30 igår sen hem och svulla julegott och senare klappöppning. Var ett litet gäng här i Höjda; mor & far, bror & svägerska + 2 kids samt svärfar. Ja, och så de permanenta invånarna i metropolen Hasselhöjden såklart. Idag har det var slapparmaraton, uppgång ur sängen vid elva, lite skinkmacka och godis framför TV:n tittandes på Emil i Lönneberga och nu är vi nyss hemkomna från en stärkande långpromenad med galningen till hund. Helt otroligt att han inte bryter benen av sig som han far fram över stock och sten.

Mer än så orkar jag inte skriva idag för snart måste jag börja piffa till mig inför ikväll då den årliga juldansen går av stapeln i Hfs Folkets Hus. Alltid lika spännande! :) Kanske vi ses?


Vi slog på stort här i Höjda lagom till jul och skaffade julgran. Kanske inte den allra jämnaste (!) och finaste julgranen man skådat men den dög att lägga klappar under i alla fall!  :)

Ha're gött!

// A

Måndag

Igår var jag till Örebro och handlade klappar på Marieberg. Var lite orolig innan jag drog iväg eftersom jag lätt får panikångest-attacker av att trängas med alltför många människor på allt för liten yta. Svettigt, varmt, konstiga lukter, människor som inte kan hålla avstånd o.s.v... Förberedde mig så gott det gick innan avfärd med att ta en tunn jacka på mig, inte för tjocka kläder i övrigt samt liten väska att hänga över mig så att båda händerna var fria. Och det funkade, så jag kan rekommendera denna taktik varmt. Thank God. Kom hem helskinnad med psyket i behåll. Dessutom, som grädden på moset, fick jag tag i nästan alla klappar. Skulle iofs inte ha så många, men ändå... H och jag köper gemensam julklapp, sånt som båda önskar sig. Skönt, slipper man oroa sig för det.

I övrigt så är jag brutalt sugen på att tatuera mig, fixa till den jag gjorde när jag var femton, den börjar se lite ledsen ut... Hittade en fantasty-konstnär vid namn Amy Brown igår och nåt liknande det hon gör skulle gärna få pryda min arm. Jaja, får bli när man skrapat ihop lite kulor.

Nähä, dags att göra lite nytta!

// A

Helg

Jaha, blev inte en vecka när man kunde ligga på latsidan direkt. Massor med pluggande (eller ja, beror väl på hur disciplinerad man är), massa jobb och så helt plötsligt finns det inte så mycket tid kvar. Jobb i morgon också och sen ledig på söndag.

Varit ute och knallat med vovven i Grythyttan nu ikväll och hälsat på både frisörskan på salongen och Mr B i nya huset. Tacos till kvällsmat (som ganska många andra i detta avlånga land avnjuter en fredag kväll antar jag...) och snart sänga, upp tidigt i morgon.

Har även allvarliga funderingar på att göra ett gästspel på den beryktade juldansen i år, får väl se....

Nä, tack och godnatt!

// A

Bild-bonanza, del II

Utlovade bilder från i lördags kommer här...


En del av julshowen, Markoolio som Sankta Lucia.


Starboys...


Zoomen på kameran är inte helt perfekt men här är i alla fall ett gäng tagna ur publiken som tävlar i att sjunga låt snuttar, bara man inte tar samma som sjungits... Öh, om ni fattar. Kan säga att "En gammal amazon" sjöngs av en gryhyttebo 2 ggr, ooops!


Mycket tjusigt Lucia-tåg. :)


Boney M, de gamla rävarna...


Fler gamla rävar, till Zeds förtjusning! Lili och Susie. Dock något suddiga... :)


Undrar hur många långbord de lyckades klämma in på Sandgrund?

Ja, das war alles. Tog en massa mer kort men tyvärr lirar mörker och kameran inte riktigt ihop...

// A

Ibland så...

... kommer mina husmoderliga talanger fram och jag svänger ihop ett bakverk eller två. Idag blev det endast ett, lussekissekatter! Å med mitt hemliga recept så blir de alldeles underbart goda, såklart.


Inte mindre än fyra (eller var det fem, svårt att hålla räkningen) slank ner i magen tillsammans med...


... glögg! Mmm....

Kom hit och smaka vettja!

Hoj!

// A

Bild-bonanza!

Hallå! Ja, det var fasen inte igår man var här inne och skrev ner några rader! Så mycket till skrivande blir det inte den här gången heller utan snarare en massa bilder. 

Vi börjar från början, eller vad man nu ska säga. Lite bilder från det redan omnämnda singstar/25års-partyt i sta'n hos Lullan!


Lullans broder och Lilla E battlar! Antar att det var många som var hesa dagen efter?


Ojojoj! Tänk vad lite singstar kan plocka fram hos människor! Vilken inlevelse!


Uppläxning på gång! :)


Lullan bjöd på både mat och dryck (som vanligt när man är där), därifrån behöver man inte gå hungrig eller törstig!

Veckan efter blev hektisk. Mycket på praktiken, en del aktiviteter inne på uni i Örebro, julbord med lärarstaben på tisdagen och luciafirande på Pihlskolan på fredagen. Den årliga Luciabollen gick av stapeln på fredagen också och jag medverkade såklart. Vad jag dock inte hade klart för mig då jag anmälde mig till laget var att det handlade om volleyboll. På min tid spelade man fotboll, jaja. Kul var det iaf, men dåligt gick det och en massa träningsvärk fick jag! Vi var dock mycket kaxiga när vi äntrade planen, guldkronor på huvudet och spelandes We are the champions på bergsprängare. Lärarlaget vann ju tydligen förra året... Inte som i år, endast en vunnen match. Kan ju inte vara på topp jämt. :)


Lussande fredag morgon i Folkets Hus och....


... utdelning av priser i Lilla Nobel ( alla elever hade varit med och skrivit om missbruk, antingen en dikt, egna tankar eller en novell).


Luciabollen i full gång...


Lasse Kronér var där!  Eller kanske var det NP som skojade till det och styrde ut en elev till en kopia av deras ena lärare? :)

På självaste Lucia-dagen, alltså i lördags för den som inte räknat ut det, for vi med tåg till Karlstad för att bo över och gå på julbord och julshow på Sandgrund tillsammans med H:s kollegor samt ett gäng andra firmor från Graheidi. Det blev nostalgimaraton utan dess like eftersom gamla godingar som Lili & Susie samt Boney M uppträdde. Men från det kommer bilder inom kort eftersom de inte är överförda till nån dator än.... Men i alla fall, hade tänkt åka tåg hem på söndagen, gick vid fyra-snåret, men som tur var haffade vi skjuts när vi checkade ut från hotellet och var hemma i Höjda vid halv två, två istället för halv sex, sex om vi hade åkt tåg.

Denna vecka innebär plugg och åter plugg, jobb och bara ta det lugnt. I eftermiddag bär det av till Hfs och veterinär för att ge Filifjonsan en spruta.

Tack för mig, hej!

// A

Just det... Om det är någon som är med på bild men som inte vill vara det, hojta till, så tar jag bort!

Time flies

Dags för veckosummering. En vecka som gått lika fort, om inte fortare, som alla andra veckor. Måndag, fredag, måndag, fredag.

Helgen har varit arbetssam men mycket trevlig. Var ju på julbord med kollegor i fredags och igår var det dags för 25-årskalas hos Lullan i Filipstad. MYCKET trevlig kväll med goa människor, god mat, mycket singstar och annat skoj.

Idag är jag helt och hållet slut som artist.

Nästa vecka är praktiken inne på slutspurten, känns lite vemodigt. Har varit otroligt nyttigt att ha fått in lite fasta rutiner i livet och att veta att man faktiskt fixar ett heltidsjobb ( mer än så ibland).

Jaja, nu orkar jag inte skriva mer! Ha're gött!

// A

Gah!

På tok för sent för att sitta och häcka framför datorn och smyga runt i bloggvärlden så här sent när man ska upp med tuppen, jag vet! Vuxet som fan låter det också, men man är ju som nån annan pensionär nu för tiden och går och lägger sig senast tio för att orka upp dagen efter. I och för sig verkar inte taktiken fungera något vidare eftersom det är samma procedur varje morgon, ett oändligt antal snooze-tryck och sen släpa sig upp i sista sekund och inte alls hinna med att styra upp sig själv så som man kanske skulle vilja. Men det är allt bra gött å ligga kvar i sängen också... Lyckligtvis finns ingen H hemma som kan störa sig på mitt snoozande, har testat några gånger och han blir lite galen då. Milt sagt. Själv är han exemplarisk på morgonen, ställer sig upp så fort larmet piper. Lite avundsjuk är jag, tänk om man hade sån karaktär.

Men, det var inte det jag skulle skriva om ju!

Skulle bara berätta att dagen varit lång, har hunnit med både praktik och ett seminarium inne i Örebro samt snickrat ihop ett trevligt litet prov inför morgondagens övningar. I morgon blir det för övrigt massivt svullande hela dagen. Först ska jag (jaja, inte bara jag utan en massa andra också) möta Hällefors Kommuns bildningsförvaltning för att snacka skola och framtid och sånt, detta avslutas med en trevlig liten lunch på Silvergrytan. Inga fel. På kvällen blir det årets första julbord på Hällefors Herrgård tillsammans med goa arbetskamrater, mycket trevligt!

Nä, duschning och läggning, NU!

// A

Vardag

Återigen har man alltså kastats tillbaka till vardagen. Allt känns tråkigt, tråkigt, tråkigt nu. Det kallt, det är blött, det är mörkt, det liknar f*n rent ut sagt. Inte bästa förutsättningarna för att man ska kunna vara på topp. Har dessutom fått en förskräcklig rethosta som inte vill ge med sig, höll på att kvävas av en rad hostattacker som jag försökte tysta ner när jag hade prov med en av mina grupper i skolan. Det gick sådär, trodde jag skulle tuppa av där ett tag men det redde upp sig till slut. Det är fortfarande kul på praktiken i alla fall, tiden rusar iväg, bara 2 veckor kvar nu ( och en i januari, men den räknar jag knappt...). En annan kul sak är att vi (jag och H) ska på en föreläsning med Tina Thörner i Hällefors i morgon, kan bli intressant!

Just det, var ju i Götet i helgen. Förutom att det regnade i stort sett hela tiden vi var på Liseberg ( och därmed infann sig inget riktig julstämning) var det en mycket trevlig vistelse. Lisebergs julmarknad är en sån där grej man ska släpa med sig sina barn på, förutsatt att det är minusgrader, blir så mycket trevligare då. På kvällen käkade vi på Bryggeriet på Avenyn och kvällen avslutades på Jeffrey's, en pub i Majorna där min käre vän och kollega Tirrs pojkvän (som självklart också är min vän!) firade födelsedag. Hann träffa Fia, gammal vapendragare, en sväng också efter att hon och hubbyn varit på bio. Somnade vid halv nio igår kväll, helt slut som artist. Kan för övrigt nämna att hotellet vi bodde på, Apple, inte var någon höjdare. Ett rätt så sunkigt motell vid Munkebäcksmotet med läckande tak, mindre bra elförsörjning samt opålitligt duschvatten (ena stunden isklallt, andra stunden skållhett). Jaja, smällar man får ta.
Här kommer lite Gbg-bilder;


Liseberg, de va' la' gött!!


Kanske nåt för äppelträdet här hemma?


Julgran sprejad med fusksnö, enda snön vi skymtade på hela resan.


X-mas lights.


Rallynördarna skulle självklart tävla i Sega-rally i Spelhuset på Liseberg. Försökte mig på ett par omgångar jag med men levde tyvärr inte riktigt upp till den mästerskapstitel som jag norpade på Tivoli i Köpenhamn i somras.


Blev liiiite mer stämningsfullt när mörkret föll...

Nu ska jag laga paj a' la fröken H!

Tack för mig hej!

// A

RSS 2.0