Arga lappen!

Av en ren händelse, helt otippat faktiskt, genom en annons för SvD på http://www.tasteline.com/ fann jag denna sida; http://www.argalappen.se/. Riktigt, riktigt roligt! Vad sägs om;

image32
... eller...
image33

Hihi...

Så här säger sidans grundare till http://www.svd.se/;

"Umeåbon Mikael Sellin samlar på lappar - arga lappar som folk sätter upp i tvättstugan, i porten eller på stan. Nu har lapparna blivit en bloggsamling där vem som helst kan mejla in sina egna bidrag. "Tvättstugan är helt klart Sveriges främsta konfliktzon", säger Mikael Sellin till SvD.se."


Humor helt i min smak.

// A


How you doin'?

Egentligen har jag inget av varken vikt eller substans att skriva om idag, men å andra sidan har jag ju aldrig det! :) Dagen har bestått av en rad patetiska försök att plugga till den förbannade (!!!) tentan på måndag. Har nog inte ens tagit mig igenom en bråkdel av vad jag egentligen skulle behövt idag. Så, vad har jag gjort då? Hmm, ja det är inte direkt nåt att skryta om, typ diskat, tittat på TV och surfat. Planterat blommor också förresten, fast det kanske inte var helt genomtänkt eftersom det fortfarande borde vara risk för frost vilket innebär kånkning av blommor ut och in... Känner jag mig själv rätt så är det inget som kommer att hända.... Jaja, det ser ju ganska fint ut nu iaf. Just det, har ju varit hurtig idag också och sprungit i mina nya springskor. INTE ILLA! Men, faktum kvarstår, den här damen måste skaffa både DISCIPLIN och KARAKTÄR när det gäller tentaplugg och annat som är tråkigt, tråkigt, tråkigt!

Med risk för att vara tjatig; ännu en bild på vovven. Var ute och skruttade bland vitsipporna i morse...
image31

Blev ingen majbrasa idag, hade ju tänkt plugga (tänker fortfarande på det och jag ska strax gå och göra det!)... Får göra eld i vedspisen istället. :)

Tack för mig hej!

// A


Måndag igen

Ännu en helg till ända. Lördagen blev riktigt lyckad, fick hela Falun att gunga av både en och två anledningar =). Hann med tårtätning, sällskapsspel, öldrickning, mosbrickeätning, McD-ätning, disco-dansning... All heder åt H och att hon fixade fest!

 Hmmm...

 Träffade även dessa 2 herrar, Katten och Råttan, eller nä, dom hette ju Diesel & Nike!

Denna vecka kommer att vigas åt förberedelser inför tenta den 5:e maj. Ska även försöka klämma in en play-date med Gonzanz polare Vita som just nu gästspelar i Hyttan! Just det, kanske ska försöka hitta nån majbrasa också! Å så kommer ju fröken H hem i helgen, Espana-pizza kanske? :)

Hej hej!

// A


I startgroparna

AaaaH! Som vanligt är man ute i sista sekunden och packar... Kommer antagligen att glömma hälften! Är riktigt laddad inför ikväll!

Firar vovven idag också, 7 år gammal! Grattis grattis! Blir grabbkväll tillsammans med husse senare ikväll eftersom matte drar iväg på galej.


Gonzo, 7 x 7 = 49!

Dags för en dusch nu!

Hej svejs!

// A

Trött i apostlahästarna

Jajemen, nu är man trött i ben och fossingar. Har trampat flera mil ( känns det som iaf!) på Bergviks köpcenter idag. Lyckades faktiskt hitta allt jag skulle ha!- Pjuck, check! Grymt sköna ballerinaskor!
- 2-pack toppar, check! Går alltid åt. Fast... när jag tänker efter så stod de ju inte på listan...
- Klädtrasa som passar till festligare tillställning, check! Fast det blev inget som döljer skavankerna utan snarare tvärtom, nån slags fodralklänning som visserligen klämmer åt hullet lite men som visar minsta valk. Jaja.
- Alkoholhaltig dryck, check! Humle-baserad, som vanligt alltså...
- Lyckades få med mig en himla tjusig tygpåse med björkar på hem också. Min kära sambo kommer antagligen skaka på huvudet och påpeka att jag redan har fyrtio tygpåsar redan. Men det struntar jag i, man kan ALDRIG få för mycket tygpåsar (eller andra väskor)!

Lyckad shoppingtur idag men har haft brutal otur med en massa andra saker. T.ex. så lyckades jag spruta ner fötterna med diesel när jag skulle tanka (inte mitt fel, apparaturen hängde sig på nåt skumt sätt, fick springa in på macken i panik ock skrika; Det sprutar diesel!!!), jag har fått ett barn att gråta, 2 ggr! (jag lovar, fanns ingen som helst provokation från min sida. Kanske räckte med mitt utseende? :)) och så har det gått massa proppar så att vi inte haft nåt vatten... Suck. Kanske dags att sova och vila skallen nu?

God natt!

// A


Projekt

Alltid kul att dra igång ett litet projekt. Dessa två stackare är mina senaste offer;

image25

Inte helt perfekt ytfinish! Bara och ta varmluftspickadollen och färgskrapan och sätta igång... Höll på hela, eh hrrrm, nästan iaf, dagen igår. Satt på en liten pall som en krum liten gumma och skrapade o skrapade... Lite färg och sen klart! Ernst Kirchsteiger skulle ha varit lyrisk!
Fortsättning följer...

Idag bär det av till Karlstad för lite shopping tillsammans med Lullan och lillan! Förhoppningsvis lyckas man hitta nån hyfsat snygg klädtrasa som täcker de värsta skavankerna så att man slipper skämmas när man ska ut o svänga sina lurviga i Falun. Någon slags alkoholhaltig dryck samt ett par pjuck står också på inköpslistan. Vi får se vad min ansträngda ekonomi tillåter.

Och nu, för att citera den store Anders Timell;
Tack för mig hej!

// A

PS. En liten hälsning till L; Det är på lördag, den 26:e, som Snyggingen fyller år. :) DS.

Snygging

Visst är han vacker!

image24
Fonzan, den evige fotomodellen.

// A

Helgplaner

På lördag kommer hela Falun att gunga! Det har H lovat!

image23

Kommer bli en tripp down memory lane, bodde ju där ett år trots allt... På tok för länge sen jag var där, men på lördag tar jag med mig Lullan och åker dit och firar H!

// A

( Lånat bilden från home.swipnet.se/~w-55306/bud.htm)


Summering

Söndag kväll, lite sliten. Blev en mer aktiv helg än jag (vi) planerat. Var ju till Murstensdalen igår och frilufsade och på kvällen blev det pizza, Körslaget och poker hos vänner. Å vem vann pokern? JAG! Gött med lite kosing i plånkan. Idag blev det jobba, lite otippat... Har rumsterat  runt hela dagen och möblerat om på jobbet och bra blev det! På vägen hem från jobbet fick jag rycka ut och jaga en hund som rymt, mötte den på vägen glatt springande. Tur att jag kom på vem husse var... Efter ganska många om och men, vovven ville inte bli fasttagen, lyckades jag få fatt på jycken och stuva in den i bilen... Slutet gott allting gott....

Tenta i morgon, alltså blir det plugg ikväll!

Ha're gött...

// A


Friluftsfrämjandets årsmöte

Idag har hela familjen med vänner varit supersportiga, har varit till ett naturreservat som heter Murstensdalen (http://www.t.lst.se/t/amnen/Naturvard/Naturreservat/Hallefors/Murstensdalen/). Riktigt hurtigt med fem kilometers promenad och paus för korvgrillning och fika. Något man borde göra oftare, nu blir det bara några gånger om året. I sommar blir det förhoppningsvis lite mer vandring! Och korvgrillning, för det är ju nästan det som är det bästa med friluftsliv. :) Skönt för vovvarna att skrutta i skogen också!

image19
Jag och Gonzo poserar.                                                                                                       Bild: Privat
image20
Gonzo och polaren James på spaning i blåbärsriset.                                                   Bild: Privat
image21
Gonzan kikar fram.                                                                                                               Bild: Privat
image22
Pinne smakar smaskens.                                                                                                    Bild: Privat

Nä, nu blir det en dusch och sen ner till byn o käka pizza! Gött gött.

// A

Mina nya vänner

Kvällens middag avnjuten för en stund sen. Detta avnjöt vi;Och till det... ett par tre flaskor rött! Eller, nä, bara en. Hidden Rock, snappade upp ett tips om just detta vin av två vinkunniga ( eller kanske bara vindrickande) damer nere i byn idag. Å gött var det. Fast, å andra sidan så är jag inte så himla kräsen! Det mesta rinner ner.

Nä, nu ska jag träffa mina nya vänner, först Magnus Uggla i Var fan är mitt band? och sen Carina Berg i Berg flyttar in.

Hej hej!

// A

Grillpremiär?

J*vlar vilket gött väder! Lite för kallt men annars underbart, blå himmel, sol... "Hänga-tvätt-ute"-väder. Lutar åt att det blir grill i helgen! Är väl det enda man kan se fram emot, resten av tiden lär nog vigas åt plugg (ovanligt), tenta på måndag, blä. Ska försöka få klart "kontoret" också, lite golv, målning, lister...

Men nu, blandband! Eller snarare blandskiva. Utvecklingen har gått framåt, minns när man satt på flickrummet och lyssnade på tracks för att spela in favvolåtarna. Resultatet blev inte helt perfekt, lyckades alltid få med Kaj Kindvall i början och slutet på låten...
Men, i alla fall, dagens blandskiva kommer med största sannolikhet innehålla:
- Veronica Maggio; Måndagsbarn
- Madonna feat. Justin Timberlake; 4 minutes
- Jay-Z; Roc Boys
- Usher; Love in this club
- Duffy; Mercy
- Takida; Curly Sue
- Amanda Jenssen; Amarula Tree
- Petter; Goda dagars magi
- Estelle/ Kanye West; American boy
- Nån låt med Säkert!
- Nickelback; Rockstar
- Flo Rida feat. T-Pain; Low
- Håkan Hellström; För en lång lång tid
- Millencollin; Detox
- Lars Winnerbäck; En tätort på en slätt

Jaha, så nu vet ni det. En rätt så mainstream ( men det är ju aldrig fel!) liten lista, lustigt nog ganska mycket R&B, inget som tilltalat mig förut... Jaja.

Ha det gött!

// A

Expansiva HIA

Genom kommentarerna till inlägget Hazelhill International Airport (HIA) har det framkommit diverse önskemål angående vår lilla flygplats. Eftersom vi här på HIA ständigt försöker utveckla och förnya oss tittar vi nu närmare på två alternativ till expansion.

1. Tuk tuk-bana. Kontakter har knutits med storproducenten av Tuk tuks i Bangkok, Thailand. För tillfället ser förhandlingsläget mycket ljust ut då de har ett överskott av Tuk-tuks från 2007 och gärna vill bli av med dem för att ge plats åt nya årsmodellen. Själva anläggningsarbetet av Tuk tuk-banan kommer med största sannolikhet skötas av ett företag nära knutet till HIA.

image17

2. Fler internationella avgångar. På denna punkt har tyvärr förhandlingarna inte kommit så långt. Det vi i dagsläget kan erbjuda är flyg till Abu Dhabi, yttre Mongoliet samt Hanoi. Angående långtidsparkering så kan vi erbjuda ett mycket bra pris som ligger en rejäl bit under de större flygplatsernas.

// A, vd för HIA.

Bård

En kär gammal vän till mig hade en gång en kort bekantskap med en man vid namn Bård. Men det är inte denna Bård det ska handla om nu, detta inlägg tillägnas tapetbårder. Jag har länge hyst ett ganska starkt agg mot just dessa, de jag har i mitt hem har jag ej valt själv och jag för en ständig kamp mot dem.
Dock verkar det som om jag nu får tänka om en smula. Fast bara en smula, för bårder med vindruvsklasar och stiliserade lerkrukor kommer aldrig gå hem hos mig. Anledningen till att jag fått rucka på min fasta övertygelse om bårder är denna;
image16
En bård i vinyl som bara klistras på väggen och när man tröttnat på eländet är det bara att riva ner, lämnar inga märken. Finns även i röd. Kan bli riktigt snyggt på rätt ställe!

Finns på www.inreda.com.
 
// A

Attans otur

Det slog mig mig precis att jag missar Desperate Housewives-premiären ikväll... Hade visst tackat ja till jobb i natt...

:(

// A

Hazelhill International Airport (HIA)

Ja det är fasen inte alla som kan stoltsera med egen flygplats hemma på farmen. Men det kan jag!
Låg på landningsbanan och filosoferade en stund i solen idag tillsammans med Gonzo, a.k.a. Hasselhöjdsskräcken.

image14
Gött.                                                                                                                                           Bild: Privat

Nu ska jag studera.
Eller kolla på "All Access - Hollywoods Shortest Marriages" på Vh1. :)

// A

Engla

Med all säkerhet är jag inte den enda som skriver om lilla Engla idag.
Vart är världen på väg? Varje dag något nytt vidrigt, i Arboga, i Hedemora, i världen.
Fy fan.
Alla tankar till Engla och hennes familj idag.

// A

Kan det vara så...

... att man gått och blivit gammal. Tant rent utav. Har under senaste tiden, kanske senaste två åren, upptäckt en rad illavarslande signaler som tyder på detta. Tant, ensling, bondmora enligt vissa.

Jag har;

- införskaffat gummistövlar, är ju så skönt att vara torr om fossingarna. Gummistövlar innebär även att det är rättfärdigt att bli kallad bondmora av omgivningen.
- mat i frysen. Köper två ringar falukorv för 29.90 och tänker att det här kan vara bra att ha i frysen. Börjar till och med fundera på att investera i en till frysbox. Snart kanske jag rent utav börjar storhandla på riktigt, som en riktig vuxen, inte köpa saker i panik på macken.
- börjat dammtorka. Vem fan orkar det egentligen? Tydligen jag. Detta är dock ett relativt nytt fenomen, får se om det håller i sig.
- börjat uppskatta en lugn middag hemma framför svajig kväll på nåt utehak.
- en Golf kombi. Hur moget är inte det?
- utvecklat en fascination för att odla saker. Typ klematis. Fast vattna blommor, det kommer jag aldrig bli bra på.
- börjat spara en slant varje månad. En mycket liten slant, men ändock en slant.

Har säkert glömt en massa.

Ändå denna rastlöshet, en rastlöshet som konstigt nog gör att jag spenderar än mer tid i soffan utan att göra någonting. Eller jag kanske gör någonting?

Nä, dags att röra på fläsket.
Tack och hej leverpastej! ( Oj, vilken originell avslutning!)

// A

Insomnia

Fan, det är en sån där natt i natt. Eller, natt o natt, snarare kväll. Klockan är för tillfället 22:44 och jag har legat och vridit mig i sängen i drygt en och en halv timme utan att kunna somna. Tänkte vara ett föredöme för en gångs skull och gå till sängs tidigt för att kunna studsa (!!!) upp ur sängen i morgon med rosor på kind och solsken i blick för att få nåt vettigt gjort. Istället sitter jag här, oförskämt pigg och alert för att vara en söndag kväll. Sängsällskapet somnade när huvudet landade på kudden och hunden ligger och snarkar och släpper smygfisar vars arom skulle kunna väcka Elvis ur hans grav. Ett stycke raggig katt har parkerat bredvid mig i sängen och sover även den, utsträckt i sin fulla längd, på rygg med tassarna i vädret.

Min skalle verkar ha bestämt sig för att ta itu med diverse funderingar just denna kväll, diverse funderingar som inte alls passar sig just nu, jag vill ju sova. Vad är meningen med livet? Vad ska jag äta i morgon? Vem är du, vem är jag? Levande charader. Hm, kanske ska köpa ny soffa? Och en säng kanske? Är jag galen? Dags att börja tänka på beach 2008? Nä, det är redan kört. När är det lön? Jag är nog lite hungrig, eller? Allt detta och ytterligare 42 miljoner andra saker tävlar om uppmärksamhet innanför pannfläsket just i denna stund, inte konstigt man är vaken, är ju fullt sysselsatt! Kanske beror på allt socker jag svullat idag? Jäkla fika. Varm mjölk, funkar det? Springa fyra varv runt huset? Nä, inte i morgonrock och tofflor. Inte ett endaste dugg trött i ögat.


Skit också.


Nu är klockan 23:02, säkert 23:12 innan jag lyckats posta detta inlägg. Dags för ett nytt försök till sömn efter det? Mmm, tror det.

// A


Tant A, fröken N & Filifjonkan på promenad

Vårfeeling idag! Fika på Kringlan i förmiddags följt av promenad med fröken N och vovven Filifjonkan. Pust, blir riktigt ansträngande att skjuta barnvagn och hålla i hund på samma gång! Nu lite sen lunch, sen lite städning... Ikväll blir det mys med H!

image12
Fröken N plockar krokus iförd jordgubbsmössa.                                                            Bild: Privat

image13
Dagens skörd.                                                                                                                         Bild: Privat

// A

TGIF

Ännu en fredag, veckorna tenderar att endast bestå av måndag och fredag. Allt däremellen är ett enda töcken. Drar strax ner till byn och fikar med frisörskan, därefter promenad, städning, PLUGGA..., kanske lite yoga?

Vad händer annars idag?

// A

Mellanlandning

Jsut nu hemma för en mellanlandning mellan skola och jobb, lång dag idag. Har precis intagit ett stycke matlåda så nu lutar det åt att det blir en tupplur på soffan innan det är dags att bege sig iväg, vilket är om knappt en timme...

image11
*snark*                                                                                                                                     Bild: Privat

Ett inlägg att placera i kategorin värdelöst vetande månntro? :)

// A


Ett litet tips

Lyssna på Säkert!

Me likey!

image10

// A

BBC-food-junkie

Jag är beroende. Av BBC Food. Ack vilken underbar tv-kanal. Det kan ju tyckas att det inte är ett dugg spännande eller intressant med ett gäng engelsmän som lagar mat ( de är ju annars rätt (ö)kända för att INTE laga till delikat mat; friterad korv, friterad allt), men jag är fast. Ett tag var det nästan det enda jag såg på, på senare tid har jag lyckats lägga band på mig. Får inte bli för mycket av det goda!

Nedan är tre av mina favoriter på BBC Food;

image7            image8            image9
Ainsley Harriott                               James Martin                                  Rachel Allen

 Ser man på BBC Food blir man hungrig, inte konstigt att man ständigt springer och kollar i kylskåpet och skafferiet om något nytt och smarrigt uppenbarat sig. Vilket det oftast inte har...

Knäppt? Ja, lite kanske.

Alla bilder från www.bbc.co.uk/food

// A

Vitt, vitt, vitt!

image6
                                                                                                                                                   Bild: Privat

Jaha, då var det vinter igen då! Blä. Precis när man börjat tänka på att snart är det dags att ta fram utemöbler, dra igång grillen och inte behöva ha jacka på sig utomhus... suck.

Annars så... händer inte så mycket, fastkedjad vid skolböcker. Dock är varken disciplin eller karaktär närvarande, som vanligt. Egentligen är det ju inte så svårt, bara ta tjuren vid hornen, men helt plötsligt verkar det så mycket roligare att diska, eller sno ihop en sockerkaka eller nåt annat som i vanliga fall är dötrist. Till och med dammsugning, som är bland det tråkigaste jag vet, blir exotiskt och spännande jämfört med att läsa om den agrara revolutionen i Norden under 1800-talet. I slutet av dagen sitter man där, har ätit upp sockerkakan man bakat och har förvisso välstädat och nydiskat hemma men fortfarande lika mycket pluggande kvar.

Hm... Jaja.

// AYes!

Äntligen nya avsnitt av Desperate Housewives! Tisdag 15 april klockan 21:00 är det säsongspremiär och enligt kanal5.se utlovas både pillermissbruk, dödsfall och en tornado!

image5
Bild från www.kanal5.se

Bryderier

Nyss hemkommen från promenad. Vovven har en särskild fascination för små gnagare med lurviga svansar som klättrar i träd, alltså ekorrar. Han blir mycket brydd när ekorren sitter där uppe i trädet ( och antagligen både skrattar och gör långnäsa åt honom) och vet inte hur han ska bete sig för att få tag i korren. Idag lyckades jag få bildbevis på vovvens tröstlösa jakt på ludensvans.
image8
Ekorr'n satt i granen...                                                                                                            Bild: Privat
image9
... skulle skala kottar...                                                                                                           Bild: Privat
image10
... så fick han så bråttom...                                                                                                    Bild: Privat

Nej, nu är det dags att återgå till skolböckerna...!

// A

Var bara tvungen att dela med mig

Möttes av detta underbara mail från H i inboxen idag;

GRATTIS på SJSK-dagen! 


Idag är det Skitnygga Jävligt Smarta Kvinnors Internationella Dag så var snäll
och skicka detta meddelande till någon du tycker passar den beskrivningen. Var
bussig och skicka inte tillbaka det till mig eftersom jag redan har fått det från en
skitsnygg, jävligt smart kvinna !

Och kom ihåg mottot: 'Livet är inte en resa till graven med syftet att komma dit i en
attraktiv och välbevarad kropp Det handlar om att glida in sidlänges med en choklad-
kaka i ena handen, en flaska vin i den andra, fullständigt slutkörd, totalt  utsliten,
skrikande 'Hoho, kan nån ge mig lift!'
Ha en underbar dag!


:)

// A

Sällskapet för dagen är...

... inga mindre än herrarna Magnusson och Gustafsson. Tillsammans ska vi ta oss an 1700-talet och vad folk sysslade med då. Hoppas de gillar kaffe, kanske rent utav ska bjussa på lite kanelbullar också?
image1
Harald Gustafsson till vänster och Thomas Magnusson till höger.

Förutom att sällskapa med dessa två herrar bjuder nog dagen på lite målning av lister, ett par promenader i det gråa vädret och eventuellt ganska mycket slösurfande i soffan framför TV:n. Busy day!

   // A


Man ska aldrig säga aldrig...

Jaha, då sitter man här och har skaffat sig en liten bloggrackare trots att jag sagt att jag ALDRIG ska skaffa en. För vad skulle jag skriva? Det vet jag fortfarande inte men förhoppningsvis kommer jag på nåt vettigt, intressant, galet eller bara tråkigt att dela med mig av.
Välkomna!

// A


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0