Sådärja

Stakar i fönstren, sprillans ny adventsljusstake på köksbordet. Nu är det jul igen, eller? Tråkigt bara att det är kolmörkt, plusgrader och geggigt ute! Usch! Mera snö, mera minusgrader!

Nu blir det kvällsmat och softning i soffan, uppladdning för i morgon.

Ha're gött!

// A

Jag, en cocker spaniel?

Ja, enligt detta test som jag hittade hos Lina i alla fall.

Cocker Spaniel
Cocker spanieln är en av världens mest uppskattade och populära hundraser. Det är en sportig och aktiv sällskapshund som passar bra i de flesta familjer. Den är robust, snäll och barnvänlig men kan också vara något egensinnig. Den är också en ras med ganska stor arbetsvilja, energi och livsglädje så den rekommenderas helst till familjer som är lika aktiva som hunden själv. Rasens särprägel kan väl beskrivas att vara dess utpräglade sociala och livliga väsen. Det är en hund som alltid följer sin ägare med stor hängivenhet och glädje. Dessutom har den en enorm aptit på livet och de flesta ägare kommer att upptäcka att den har lika stor aptit på mat! Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt. Cocker spanieln har också ett stort behov av kroppskontakt och närhet.

Lägg märke till det jag strukit under, stämmer ju på pricken. HAHA!

<---- Miss Hazel i egen hög person, eller, öh, vovve.

// A

I morgon bitti bär det av...

... till Göteborg och Lisebergs julmarknad ( bland annat) och jag längtar. Hoppas bara halsontet försvinner, har ingen lust att bli sjuk... Har i min enfald trott att jag skulle klara mig från förkylning men nu ser det dystert ut på den fronten.
Jaja, dags för lektion om en stund!

    
Ovan: Bilder från Lisebergs julmarknad. Ser ju himla mysigt ut!

Ha're!

// A

Nä, hem kanske?

Nu vet jag allt om Pihlskolans alla program, har skuggat en grupp med åttor från Klockarhags idag på Pihlskolans öppet hus. Hoppas att de inte tyckte att man var alltför läskig som hängde dem i hasorna. Har även fått statuera exempel (inte första gången man får bli det) på att man kanske inte väljer rätt på gymnasiet (gick ju NV men blir eng/hi-lärare) och att karriären inte är slut för det. Att jag valde NV på gymnasiet hade inget att göra med en brinnande passion för kemi, fysik eller matte (passionen fanns väl inte alls) utan snarare att det verkade bra när man var osäker på vad man ville bli... Och det blev ju bra, NV och SP ger dig ju möjligheten att läsa vidare till massor av yrken. Egentligen ganska hårt att tvingas bestämma när man är 15-16 vad man vill bli. Men, det är ju, som sagt, aldrig för sent att ändra sig...

Nu har jag mycket allvarliga funderingar på att packa ihop mina papper och böcker som jag tar med varje dag jag åker hem i förhoppingen om att jag ska få lite gjort när jag kommer hem, men så blir det ju aldrig, och åka för att hämta stora svarta grisen hos svärfar och ta en liten skruttur i Hällförs.

Ha're!

// A

Rinnsnuva

Nu är det fasen kallt överjäklaallt. Blåfrusna händer, rinnande näsa, isklumpar till fötter. Inte nog med att man har kallt så in i bängen hemma (om man inte hetseldar) utan även på min kära praktikplats blåser snåla vindar. På ett arbetsrum hade man, hör och häpna, till och med ställt in en värmefläkt och där jag sitter hade till och med den ena isbjörnen jag delar rum med dragit på elementet vid sin arbetsplats, kors i taket. Själv är jag lägligt placerad framför ett dragit fönster så när jag knapprat på tangentbordet en kvart försvinner känseln sakta men säkert i fingrarna och händerna antar en blålila färg. Rena rama sibiriska stäppen. Tyckte i början att jag var lyckligt lottad som fick fönsterplats först men helt plötsligt känns det inte lika exklusivt. Som tur är finns andra fördelar med arbetsplatsen, t.ex. kaffe och kaka lite titt som tätt. Det ni! Fick ett tips av en kollega idag som kanske kan hjälpa mig att överleva de här 3 sista veckorna, hon brukar använda avklippta fingervantar när hon sitter vid datorn på sin arbetsplats (som också är lägligt placerad framför ett dragigt fönster) vintertid. Smart!

Ja, det var väl det jag hade på hjärtat idag!

Ha're gött!

// A

1 vecka, 6 dagar sedan...

... var det jag skrev ett inlägg här sist. Har varit ganska skönt med en bloggpaus ( som det så snajdigt heter). I ärlighetens namn har jag inte orkat anstränga min redan överansträngda hjärna med att skriva något här bara för skrivandets skull. Kanske gör jag mina 13 trogna läsare besvikna. Men, va fan, ibland är det väl bra att längta? :)

Vad är det då som gjort min ansträngda hjärna så ansträngd? Det enda svar jag kan ge är att jag fortfarande har praktik, hela tiden, jämt. Har hänt en massa under de 13 dagar som förflutit som jag kunnat skriva om, men, nä...

Några höjpunkter har i alla fall varit;
- en tripp till Falun. Tillbaka till brottsplatsen och bästa fröken H, en mycket trevlig och välbehövlig utsvävning.
- deltagande på arbetsmarknadsdag med 8:or och 9:or från Klockarhagsskolan i Folkets Hus i Hällefors. Jag deltog som representant för Pihlskolan och fick i och med detta även se två föreläsningar, en om "att ta sig för", entrepenörsskap och en med Anders Olsson, simmaren från Hagfors som helt otroligt nog aldrig gett upp och sett sig besegrad, trots allt han gått igenom. Något av det bästa jag hört någonsin, en otroligt ödmjuk man med glimten i ögat.

Konstaterade häromdagen att den här hösten rusat förbi, snart jul med allt vad det innebär. Är det för att man börjar bli gammal det känns så? Inbillar mig att allt gick mycket långsammare när man var yngre och gick i skolan, då kändes det som en eeeeevighet innan man skulle ta studenten.

Nästa helg bär det av till GBG med T och L för att skrota runt på Lisebergs julmarknad, bo på hotell och ha det gött och förhoppningsvis träffa Tirr och Fia. Skulle ha ringt i flera veckor nu till dem, börjar bli dags att ta tag i saken nu. December fortsätter med julbord på julbord och 25-årskalas och annat skoj samt mindre skoj saker som att jobba men vill man överleva så...

Sådärja.

Tack för mig, hej!

// A

Jaha...

Helgen i korthet:

- Lördag fm: Fika på Kringlan med fröken H, mycket djupa diskussioner.

- Pizza, Guitar Hero och Buzz the Music Quiz hos E & F igår kväll.

- Idag, fars dag: Massivt ätande med pappor, broder, moder, svägerska, sambo samt brorsbarn här i Höjda. Potatisgratäng, kyckling, sallad och till dessert: brownies med dubbel choklad och grädde.

- Precis i denna stund: plugg, blogg, snart sova.

Ha're!

// AHoho!

Ännu en vecka till ända. En vecka som till största delen varit mycket bra och till viss del varit mindre bra. Dock överväger den positiva delen än så länge vilket känns skönt! Nog om det...

Så, vad har jag gjort förutom att vara på praktik?  Hmm, inget tror jag, tar upp största delen av dagarna nu. Så här ser en vanlig dag ut:
Upp ur sängen, på med kläder och diverse smink, kontaktlinser etc, lite frulle, ut med vovve, ge vovve mat, sen iväg till Hfs och lämna vovven på "dagis" hos farfar, sen till praktiken, där till eftermiddag, kväll, eventuellt ett seminarium i Örebro på kvällen, hem, laga mat, slockna för att vakna nästa dag och det är samma visa igen. Privatliv, vad är det? Men, det är kul, jag tror jag valt rätt i alla fall!

Helgen fortsätter med en massa måsten, blir att läsa in sig på en ny delkurs som går parallellt med VFU-delkursen. Så det blir ju kul. :) Tänkte hinna fira lite fars dag på söndag också, papporna m.fl. kommer på lunch... Och så träffa fröken H, min klippa, som är hemma på visit över helgen. Å så är det måndag snart igen... :)

Trevlig helg!

// A

Nyss ätit pytt...

Ja, i brist  på en bättre rubrik så får det bli denna.

Och helgen har varit? Fylld av kaffebröd är min spontana kommentar... Kalasade bullar, tårta och diverse annat kaffebröd hos svägerskan igår och jobbfika idag... Förutom det så har jobb lördag och söndag hunnits med, ljus har tänts på gravar och jag har faktiskt skrivit en del på det som ska lämnas in på torsdag. Så det är ju positivt.

I morgon börjar praktiken igen, ska leda ett mycket spännande föredrag om Irland för ett gäng elever. Måste nog förbereda mig lite nu!

Ha're!

// A

RSS 2.0