Övervakar golvläggning från just denna pin...

wp_000124 (MMS)

Övervakar golvläggning från just denna pinnstol!


Kids, PLEASE try this at home!

Philadelphiabullar i långpanna (ca. 30 st.)

- 5 dl mjölk
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 pkt jäst (50 g.)
- 1 dl strösocker
- ½ tsk salt
- 10-12 dl vetemjöl

Fyllning:
- 150 g rumsvarmt smör
- 200 g Philadelphiaost
- 3 dl florsocker
- 2 msk vaniljsocker

Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en långpanna, täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir bra kladdig och lös med det ska vara så!). Täck med en bakduk och låt jäsa 30 min. Rör under tiden ihop fyllningen till bullarna. Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen (t.ex. med sprits, mycket smidigt). Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca. 15-20 minuter eller tills det är fin färg. Skär upp i rutor och frys in de som inte ska ätas direkt.

Försvinnande gott!

/ A

Lägesstatus

Hoho! Kan upplysa, alla intresserade, om att jag i skrivande stund inmundigar dagens bästa mål. FRUKOST. Mmm. Eller ja, det är ju rätt gott med mat överhuvudtaget så det kanske är kanske lite orättvist att utnämna det till bästa. Men, just i detta nu är det topp 5. Å när väl frukosten är intagen så börjar man fundera på nästa matstund. Idag lutar det åt färskpotatissallad. Har några färdigkokade små gynnare i kylen som passar fint till det.

 
Oj, oj, en matbild. Snart uppätet.

Oj, oj igen! Morgonen blir ännu bättre! Upptäckte just att Ernst är med på Nyhetsmorgon!

I alla fall. Innan det spårar ur. Körde heldag i Örebro igårefter att jag varit hos BM på morgonen. Stora bunkringsdagen inför Daffens ankomst. Känns helt sjukt att köpa blöjor och amningskupor. Första gången i livet kan jag säga. Lite som när man blivit systemmyndig och darrade fram leget i kassan när man kom fram och stammade "E-e-n Bla-bla-ck To-to-wer ta-tack" (på den tiden var det ju betjäning över disk i Hällförs). Fast, det är klart, den här gången behövde jag inget leg. Men jag fick i alla fall ett blöjkort på COOP Forum!


Jättekonstigt. Kanske inte själva innehållet i baljan utan snarare känslan man får av innehållet.

Efter den ca. 10 mil långa vaggningen inne på diverse affärer (i den fotriktigt korrekta skon flip-flop) var det skönt att landa på Fornaboda travbana och spana lite V 86. Dock uteblev storkovan även den här gången. Ännu skönare var det att komma hem sen och kasta sig i sängen, orken är inte riktigt densamma så här två veckor före nedkomst! Observera, inget klag dock, mår oförskämt bra i övrigt!

Idag kommer en fröken H och förärar Höjda med ett besök. Ska fundera ut vad vi ska fika nu. Ni hör! Att äta är gott!

/ A


Tänker håva in storkovan på Fornaboda!

wp_000113 (MMS)

Tänker håva in storkovan på Fornaboda!


Morgonpromenad i Älvestorp.

wp_000112 (MMS)

Morgonpromenad i Älvestorp.


Tips

Det här var helt i min smak!

/ A


För ett par veckor sen drömde jag att jag ...

wp_000108 (MMS)

För ett par veckor sen drömde jag att jag fött en katt... En katt som i nästa stund var en superliten bebis med samma form som en kidneyböna. I morse möttes jag av det här, det blev visst en katt!


Vittjade brevlådan nyss och fann lite trev...

wp_000104 (MMS)

Vittjade brevlådan nyss och fann lite trevlig läsning att sysselsätta sig med mellan tupplurarna... :)


Bara regn hos mig

Har nyss varit ute och vaggat i regnet tillsammans med vovven. Inväntade uppehåll men det verkade förgäves så det var bara att svida om till Tretorn och regnställ och bita i det sura äpplet. Så, det var dagens gnäll.

Annars så gör jag mitt bästa för att göra ingenting idag. Samlar info inför förlossning, mental peppning! Bara tre veckor kvar nu, helt sjukt!

Midsommarhelgen förflöt lugnt. Hann klämma in 30-årsfest, midsommarfirande, träffa lite Norrlands-folk, Örebroare och Saxhyttingar. Avslutade midsommarhelgen med grillning i spöregn igår kväll, svensk sommar när den är som bäst.

Nu ska jag fortsätta grubbla över vad som kan tänkas passa i en bb-väska!

/ A


Arbetsbefriad

Ah, sista dagen på jobbet idag. Vinkat farväl till kollegor (de tappra själar som inte kompat) och arbetsplats så nu får vi se var jag dyker upp i arbetssammanhang härnäst. Men nu, SEMESTER och sen ska det väl klämmas fram en unge också som ska tas om hand. Den här semestern jag har nu fram tills det är dags att svettas på förlossningen ska ägnas åt färdigställande av nytt sovrum och allehanda förberedelser åt den nya invånaren som flyttar te Höjda. Blir nog en hel del nötande av sofflock också skulle jag tro! Å ett o annat 30-årskalas och kanske en sväng till Höljes och rallycross-EM och nåt bad och...

Ja, ska nog hålla mig sysselsatt. :)

 
"Nu har jag faktiskt semester"-drink och Raggan i en låda i bagaget på bilen. 


Daffodilen har fått egen räser-stol idag! Vroom vroom!


Å så lite pretentiösa inredningsbilder för att visa vilken sofistikerad smak vi har i Höjda, inge skitnödigt alls.
Designklassikern String och några Lisa Larsson-alster, en vintage jordglob fyndad på svärfars vind och så lite Björnjägarkost (det är det ju absolut ingen annan i Bergslagen som har så vi känner oss väldigt unika!).

Nu åter till semesterdrink och slitage av sofflock.

/ A

 

 

 

 

 


FeelgoodVisst blir man lite blöt i ögat?

/ A

RSS 2.0