Pelargoner, frön, barn, galej, hoppa matta, spring i bena

Ja, rubriken sammanfattar tiden som förflutit sen sist.
 
Pelargonerna omsatta, förhoppningsvis överlever de min omilda behandling. Ser ganska patetiska ut just i detta nu men lite ljus, värme och ny jord borde väl pigga upp dem.
 
Ett gäng frön nerpetade i jorden, more to come men jorden tog slut. Det vore fint om det funkade, att det gror och växer. Då skulle man kunna strutta ut i nån skir sommarklänning och skörda grönt i romantiskt motljus en ljuv sommarkväll och låtsas att man är nån sorts unik miljöhjälte. Eventuellt lägga upp en bild på fejjan på hela härligheten. 
Men, det blir väl som när man var liten och skulle odla nån liten morot eller så. Man gick och flåsade och glodde på den där krukan med jord och aldrig hände det nåt, antagligen för att man vattnade en gång i minuten... kom det upp nåt så dog det för vid det laget hade odlingslustan falnat och det var roligare att cykla eller jaga glassbilen eller vad man nu underhöll sig med på den tiden.
 
Barnen då. Man skulle kunna tro att de också blivit omplanterade, precis som pelargonerna. De växer så det knakar. Lillkorven utvecklar motoriken dag för dag, nära till kryp nu och mat verkar falla damen i smaken. Storkorven bubblar och babblar dagarna i ända och testar var gränserna går. Kan slå mig rätt som det är, va fan, vi har två barn, barn! Det hade man väl aldrig kunnat tro. Fanns det något liv innan?
 
Nästa punkt, galej. Babblade, bubblade, drinkade, dansade, skrattade, tokade och var som en kalv på grönbete för nån helg sen. Tjejfest, tjejfest, tjejfest! Need I say more? Ack så välbehövligt för själens överlevnad.
 
Skrev ju för ett tag sen om min nyligen upptagna löparkarriär. Den är på tapeten fortfarande. Vårruset gick sådär, flåset var det inga fel på däremot mitt högerknä... fick kasta in handduken och promenera då knäet började spöka. Men, skam den som ger sig. Nya löparskor och så tar vi sikte på Blodomloppet i augusti och sen Tjejmilen i september!
 
Avslutningsvis, hoppa matta. Ja, det är väl det vi sysselsätter oss med här i Höjda nuförtiden. Mamma, Ola hoppa matta. Matta hoppa. Hoppa matta. Å vi hoppar, å hoppar, å hoppar. 
 
Så, då vet ni vad vi hålls med här i Höjda.
Go natt!
 
 

Lördag kväll

Gjorde en rokad uppe i sovrummen idag. For till Karlskoga i morse och hämtade en växa-säng till stora bruttan. Ställde in sängen i vardagsrummet under eftermiddagen för att kolla reaktionen och det blev ett spännande äventyr att klättra i, klättra ur, lägga i gosedjur, kudde, filt och så börja om med proceduren. Chansningen att byta till vanlig säng verkar ha slagit väl ut... Nattningen fungerade ungefär som vanligt och förhoppningsvis förflyter natten i lugnets tecken. Spjälsängen hon huserat i tills nu flyttades in i vårt sovrum för att lillasyster vuxit ur vaggan. Verkar funka fint det med! Inte ett knyst sen åtta-snåret.
 
När jag ändå befann mig i civilisationen idag hoppade jag in på Telia för att byta abonnemang. Mitt (hutlöst dyra) gick ut nu i maj så det var dags. Fick med mig en blåtandshögtalare från Marshall hem som tack för att jag satte min kråka på ett 24-månaders slavkontrakt med Telia. Grymt snygg är den i alla fall!
 
 
Jaha, strax nanna kudden, nattinatt!

Dear mr Fibb

Måste såhär i efterhand medge att mina storvulna planer också gått om intet. Swedbankjoggen ställde jag in pga av ren lathet ( det var ju kallt och blåste ute för tusan! ) och sen kom förkylning som ett brev på posten. Kanske den där premiärvändan i löpspåret skrämde upp något sovande virus? Men, hav förtröstan, snoret har redan börjat sina så snart prövar jag grusvägarna här hemma i Höjda igen och jag är säker på att även du min gode Fibb finner löplusten åter bara våren kommer tillbaka!
 
 

Fläsket brinner

En liten uppdatering om min nyligen upptagna karriär som löpare; 2,4 km på 16 min. Hade inte högerknäet börjat spöka så hade jag orkat ända hem. Inte så illa pinkat efter total avsaknad av träning och två graviditeter under 2 år. På't igen idag, Swedbankjoggen i Hurtigtorpet får det bli!

Fullspäckat

Minst sagt.
 
Brasa och grillning i Bovik på Valborg, familjedag i Lunedet, Karlskoga, i torsdags, Mariebergsskogen i Karlstad i fredags, rally i Nora och trav i Örebro i lördags. Inte mer än rätt att söndagen blev vilodag hemma i Höjda med bara ett fikabesök inplanerat. 
 
 
Å så var det vardag igen, några steg närmre sommaren. Apropå steg. Måste jobba lite på mitt löpsteg. Är ett glatt gäng damer som ska gå/springa/krypa(?!) Vårruset i Örebro 22 maj. Jag hävdar ju att man kan springa 5 km på ren vilja men det kanske är bra om man i alla fall sprungit någon meter innan. Så det får bli veckans utmaning, ta sig ut och löpa. 
 
Nu vaknade lillan, måste kila!
 
 
 

RSS 2.0