Fluff

Jaha, lördag, IGEN! Veckorna svischar förbi med både elände och glädje, toppar och dalar. Som lärare delar man ju in året efter loven och det är som det så ofta påpekas, efter påsklovet så smäller det bara till och man står där och fäller en tår över alla fina ungar som slutar skolan nån gång i juni. Börjar ju även närma sig due date när det gäller andra saker också, tycker jag varit på tjocken i en EVIGHET, det kan liksom inte gå fort nog men att stanna upp och njuta av stunden är väl inte så himla dumt heller. Försöker tona ner rastlösheten, kombinera att tänka framåt med att tänka på nuet. Nu börjar det minsann låta väldigt pretto och fluffigt, men det bjuder vi på idag.

Å så ett litet tips från Mästerkocks-Sigrid, hon brassar hamburgare i Nyhetsmorgon just nu:
"Gör man hamburgare så ska man liksom fösa ihop färsen och så ger man den lite smisk så att den skärper sig och håller ihop."
Tänk på de nu när ni drar fram grillen ikväll, för det är väl grillväder idag va??

Lite lördagsmusik:TREVLIG HELG!

/ A

04.15, piiiip!

Jahapp, kl är 6 på morgonen. Gröten och mackan precis uppäten och nu drar Nyheterna igång. Har varit i Nora en sväng också så här på morgonkvisten för avsläppning av sambo som ska iväg på jobb. För egen del dröjer det en stund innan jag far iväg till mitt eget jobb, hinner greja lite hemma ett tag till.

Kanske ska prova det här med att gå upp i tid lite oftare? Kanske inte så okristligt tidigt som just idag, men ändå. Är ju Queen of Snooze annars.

Trevlig måndag (och kommande vecka) på er alla!

/ A

Update

Vi tar en liten punktlista för att hålla den trogna läsarskaran uppdaterad. Så att ni inte tror att jag dött eller dylikt.

- Det har skett en explosion! Lokal expansion av magtrakten, nu är det liksom ingen tvekan om att det är något på g. Folk behöver inte fundera på om man är lönnfet eller om det är en bulle i ugnen.

- BM säger att jag är normal. Till och med så normal att jag ligger precis på medellinjen, har fina värden osv. Medelsvensson, that's me.

- Renoveringsprojektet jag rev igång häromveckan fortskrider. Kanske inte i den takt jag önskar, fick ett litet mentalt sammanbrott i helgen och var nära att gråta en skvätt över takmålningen. Men ändå. Fick dessutom en färgklick rätt i ögat, stor som en saftig måsskit. Trodde jag blivit blind ett tag men det redde upp sig. Skönt, har ju liksom flaskbottnar sen innan, blind på ena ögat hade blivit en grej för mycket att tackla just nu.

- Den här tapeten kommer att sitta på ett noga utvalt ställe i det framtida sovrummet (a.k.a. renoveringsprojektet jag brukar gråta lite över). Hanna Wernings Fantasia. Ser ni Mickel?- Gröna syrliga äpplen is the shit just nu. Ett nytt beroende. Smaklökarna slår frivolter och saliven börjar spruta bara jag tänker på dem!

- I morgon ska jag och Lilla E inta verandan på Hälleforsortens Ryttarförenings klubbstuga och spana in alla duktiga flickor som ska träna med sina pållar. Tippar på att vi hinner fika en sisådär fyrtielva gånger också under tiden det spanas.

- Å som vanligt ska jag nu upplysa om att jag ska gå ut och gå med hunden, så vet ni! 

That's it just nu (gud vad jag ska svänga mig med engelska uttryck då!).

Frid!

/ AIt's me and Lulu Carter

Har ju haft påsklov den här veckan och förutom att snora och snyta mig och förneka hosta så har renoveringsdjävulen bosatt sig i min kropp. Vet inte om det är gravidrelaterat, alla snackar ju om den där boande-fasen då man vill bygga om hela sitt hem för att vara färdig och redo då ungen väl kläcks, eller om det beror på ren uttråkning. Något måste hända. Helt plötsligt står man i alla fall där med nytt golv, färg och andra attiraljer redo att återställa det kaos man ställde till med dagen innan då varenda tak- och golvlist rök. Nu återstår det ju att se hur långt det hinns innan ledigheten är slut men i huvudet är allt stylat och klart. Idag blir det roller i högsta hugg i alla fall.

<---- Bara att hugga in...

Annars så har lovet bjudit på smått och gott so far. Återseenden av gamla vänner, film, en sambo som också är ledig och mer smått och gott kommer det bjudas på i helgen.

Just det. Födde ju barn häromnatten också. Världens sötaste unge, nöjd och glad. Kom ut färdigpåklädd (i favoritfärgen turkos, matchande byxa+tröja+mössa) och helnöjd med livet. En kvart efter nedkomsten gick vi promenad genom byn några kilometer bort och vinkade åt alla bybor, hej hej! En tjej var det. Är det så att föda barn så BRING IT ON bara!

Dags att ta tag i dagen!

/ A


Na ni na nana nana...

Snubblade över två sköna reafynd på lokala bokhandeln häromdagen. Två inbundna raringar för 82 pix, som hittat! Den ena, Håpas du trifs bra i fengelset av Susanna Alakoski (hon med Svinalängorna ni vet), handlar om Anni och Sami, syskon uppväxta i missbrukarhem. Läsning påbörjad igår, avslutas troligtvis under helgen om jag håller samma tempo. Livsöden, perfekt för min boksmak. Den andra, Nattönskningen av Anne B. Ragde som skrivit bl.a. Berlinerpopplarna, Vila på gröna ängar, Arseniktornet och Eremitkräftorna. Håller Nattönskningen samma stil som redan nämnda av Ragde så väntar en trevlig läsupplevelse.


Så då vet alla vad jag pysslar med när jag inte kan sova (senast det inföll var kl. 5 i morse).

/ A

 


Reparation

Omladdning, reparation, service, översyn.
Välbehövligt.

Från det här på fredag...... till det här på lördag...... och nu hemma igen, som ny, med lite skön träningsvärk i vaderna.

GLAD PÅSK ( i efterhand!)!

/ A

Häääärligt!

Promenad en kväll som denna gör inte ont i själen!
Jippi!


/ A


En ny bekantskap

Har skaffat mig en ny vän. Fick henne till skänks av en arbetskamrat som inte hade användning för henne längre eftersom hon skaffat en ny. Hon är rund och go och grön och framförallt miljöaktivist. Johanna heter hon, närmare bestämt Gröna Johanna. Nu kanske det verkar helt ointressant att svamla om en kompost (gissade ni rätt?) men det är något jag funderat på länge men inte riktigt fått tummen ur att skaffa så då kom det ju detta som en skänk från ovan... Det var verkligen hög tid att skaffa en eftersom jag blivit rätt så nitisk med övrig källsortering så det enda som egentligen blir kvar i soppåsen är matrester och annat brännbart som inte platsar i återvinningscontainrarna. Anyway... blir spännande att se om jag lyckas med det här projektet, startade igång henne idag. Till vintern ska jag skämma bort henne med en vinterjacka (jo, det finns faktiskt såna till komposter också) så hon håller sig varm och go. Och i förlängningen är det tänkt att hon ska ge näring till växthus och grönsaksland (dock fortfarande på planeringsstadiet). Långsiktigt och hållbart tänk, mindre slit och släng.

Präktigt värre!Hur många vuxenpoäng håvar man in om skaffar kompost?

/ A


På banan igen

Typ!

Har kört knasig katt-hund-tants-stil idag. Dvs ensam här ute i skogen pratandes med djuren. Nu är det ju inte fullt så tragiskt som det kan låta utan faktiskt helt självvalt och framförallt, skönt. Gillar att skrota runt och få lite städdamp då och då. För idag har jag inte bara lyckats städa huset utan även bytt i sängen, röjt disken o.s.v. Skönt att ha det undanstökat så man bara kan glida (?!) genom veckan sen tills det är dags för helg igen. Till och med två hönor har plockats fram och dammats av för att få lite påskfeeling i köket. Igår däremot då var jag faktiskt social och pratade med fler än hunden samt förärade centralorten med ett besök. Tittade till och med på fotboll, live! Så, ingen anledning till oro alltså.

Jag har även drabbats av grav hybris idag eftersom jag försökt mig på poker på nätet. Farligt beroendeframkallande! Men, hav förtröstan, har ej drabbats av spelberoende. Än.

Annars så går bilen bra och snart ska hunden ut på promenad med mig. Om man vågar sig ut vill säga. Minst sagt opålitligt väder idag. Hagel, snö. Kanske stöter på drivis eller en monsun rentav, vad vet jag. Allt verkar vara möjligt.

Nä, slut på svammel för idag.


Hunden, Hazel och mycket stor sten vid ett helt annat tillfälle
på en helt annan plats än just idag.


/ A


RSS 2.0