Pausbilder

// A

Paus

Ja, nu tar jag paus.
Återkommer när tid, lust och ork är återfunnen.

// A

Glad Pask! Öh, nä, GLAD PÅSK!

För den som varit orolig över att vi helt slutat med frilufsande och korvätning ute i det fria så kan jag meddela att vi håller ställningarna. I lördags blev det en burk Bullens pilsnerkorv på en luffarkamin i skogsbrynet vid flygfältet här i Höjda. Spenderade hela lördagen ute, något annat var inte att tänka på.

Efter tre Bullens slank det ner en köpp kaffi och en skiva, något anemisk (d.v.s. rätt blek...), sockerkaka... Tänk så sjangdåbelt.

Igår var jag på en trevlig tillställning med temat English Evening på Silvergrytan i Hfs. Det spisades bl.a. Yorkshirepudding, Roast Beef och en trevlig dessert vid namn Eton Mess. Historien bakom desserten var att en labrador nån gång satt sig på en picknickkorg och "made a mess"... Öh, ja, nåt sånt! Gött var det i alla fall, speciellt en helt vanlig onsdag, inte så ofta man trycker i sig en trerätters mitt i veckan... De hade till och med lyckats pricka in lite typical English weather, grått och regnigt.

Le Menu!

Nu har även ytterligare en praktikvecka avklarats, time flies. Avslutades med diverse påskande på skolan. Äggkastning, äggbandy, påskkärringstafett. Massa påsk med andra ord. Nu vankas det påsklov, kommer att vigas åt skolarbete och jobb. Ska fila lite mer på ett nytt uppdrag jag fått under praktiken också, ska hålla i några historielektioner de två sista veckorna.

Tema påsk... och recycling och huvudbonad!


Äggkastning med mygel. Var visst några hårdkokta ägg inblandade...

I skrivande stund så kikas det på Vem vet mest och laddas inför stundande nattjobb. Har även satt i mig en aning för mycket påskgodis redan, hur ska man palla resten av helgen. För det ska väl antagligen fortsätta svullas. Urk. Läste någonstans att det äts mer godis under påsk än under jul... Det kostar att ligga på topp.

I morgon står sova och rida på schemat...

GLAD PÅSK!// A


När börjar nyhetsmorgon på lördagar?

Kl. 9 kanske. Jag som är för tidigt ute? Just nu visas bara barnprogram, Dinosaur King... Får väl kanske skylla mig själv när jag går upp kl. 7 helt frivilligt en ledig lördag? Jaja, ska strax iväg till Bovik och möta upp Lilla E som ska vara min och Lillemans guide i de djupa Boviksskogarna (eller kanske mest min, Lillen (ja, jag kom på mig själv med att ge honom smeknamnet Lillen igår...) hittar nog). En terapistund på hästryggen.

Lite bilder från igår;


Var till Bovik även igår...


... och umgicks med min polare Lilleman.


Mumsväder. Björskogsnäs där borta på andra sidan...

Nä, nu ska jag undersöka om sockerkakan jag var så jäkla ambitiös och svängde ihop för ett tag sen mår. Befarar att det inte blev så bra... Jaja.

Verkar bli mumsväder idag också!

TREVLIG HELG ALLAHOPA!

// A


Nostalgia

Vilken nostalgitripp, som att slungas tillbaka i tiden och vara 14 år gammal och rätt såld på britpop igen.

Common people har även framförts i karaokeversion av mig och Tirr på en pub i Dublin för många herrans år sen... För övrigt så var det första gången jag träffade Tirr och hennes kompanjon Axel som var nyanlända, förvirrade svenskar i Dublin (vad de dock inte visste var att även jag var rätt förvirrad trots att jag bott där några månader, men det gick ju bra ändå...:)) Men, i alla fall, vi tyckte vi var mycket påhittiga och sjöng we want to live like Swedish people... Jättekul.

Måste få lite ordning på mina skivor nu känner jag, blev en väldig oordning på kräftskivan förra hösten och jag stängde locket till kistan de ligger i och förträngde det. Men, nu är det dags.

Tack för mig, hej!

// A

Rapport

Praktikveckan slut, ska inte in i morgon eftersom min handledare skulle iväg på andra uppdrag så det blir att pyssla hemma med diverse grejor. Har hunnit ha mina första lektioner idag, 3 st närmare bestämt. Och det gick... bra. Lite mer kött på benen har man ju sen tio veckors-praktiken i höstas, lite skillnad bara i längd på lektionerna, är van gymnasiets 90 och 100-minuters. Nästa vecka faller det också bort dagar eftersom det är påsk och veckan därpå påsklov... Sen är det ju bara 2 veckor kvar på praktiken och fredagen sista veckan går också bort eftersom det är 1:a maj. Snart sommarlov jue!
Nu börjar man ju dessutom se både gräs och grus på sina ställen, MYCKET positivt.

Helgen blir lugn, ska till stallet fredag och lördag. Lördag får jag dessutom sällskap av Lilla E ut på tur och det ska bli himla sköj.

Nä, mer exalterande än så här är inte mitt liv just nu och det lär inte bli bättre, ska nämligen städa!

Hoj!

// A

RSS 2.0