Taggad

Jag har blivit utmanad av Lina!

1. Gå in i din dator, välj den 5:e bild mappen.
2. Lägg ut den 5:e bilden (från den 5:e mappen) på din blogg och berätta om bilden.
3. Utmana 5 andra bloggare.

Så... här är den!


Inte helt oväntat så var det en bild på lilla Gonzo från 28 mars 2007. Får en att längta efter våren ännu mer!

Sådärja, och jag utmanar;
Fröken H, Tezzy, Zed, Freddan och Anfos!

Nu ska jag inta en delikat måltid bestående av makaroner sen ska jag och min nya polare Lilleman ut på tur!

Trevlig helg!

// A


My new BFF

   <--- Min nya polare Lilleman!

Jajemen, vi kom överens, hästen och jag. Ny dejt inbokad på onsdag!

// A

Nähä, inte den här fredagen heller...

Jag har försökt komma iväg till Gästis och deras berömda Let's dance-afton ett antal fredagar i rad nu. Men, vad har hänt? Ett telefonsamtal från vikariepoolen och så jobb varenda fredag kväll samt lördag och söndag. Tack och lov höll den gode Carl-Jan sig kvar en vecka till så nu jäklar ska här kollas på dans i Lanthandeln på Gästis på fredag! Kanske inte så mycket för att jag följer programmet annars (På spåret är, tro det eller ej, mer min stil) utan mer för att det verkar attans trevligt att sitta där och se sofistikerad (öhhh) ut med ett glas rödtjut i handen.

Annars så ska jag börja mitt nya liv som kofösare i morgon, ska följa med en kompis och se om jag och hennes häst kommer överens (får väl ta med en morot eller sockerbit eller vad hästar nu äter!). Om vi gör det så kommer vi att ha ett par träffar i veckan och skumpa runt i Boviksskogarna och kanske, om jag har tur, försöka oss på lite kofösarkonster. Förhoppningsvis blir det början på en fin vänskap mellan mig och Lilleman (hästen alltså) och även en vettig hobby. 

I morgon bär det av till uni igen och ny delkurs, Ungdomssocialisation. Har börjat läsa lite i boken till första seminariet och det verkar lovande, handlar om ungdomskultur, grupperingar o.s.v. Verkar matnyttigt!

Sådärja... Ett sista djupdyk i godispåsen och lite Beck så blir det sängen sen...

Tack för mig hej!

// A

Tid?

Tiden bara rinner genom fingrarna, vart f*n tar den vägen? Saker jag skulle gjort igår har jag fortfarande inte gjort idag, folk jag skulle ringt har jag fortfarande inte ringt. Har näsan i en bok, är på väg till Uni eller är på jobbet konstant. Känns det som iaf.
Men, någonstans där framme, typ januari 2011, ser jag ljuset i tunneln. Då har jag, förhoppningsvis skuldfri, lyckats ta examen och förhoppningsvis lyckats få ett jobb... Jobb lika med dräglig inkomst. Ska bli gött.

Men, tro för all del inte att jag tycker synd om mig själv, det gör jag inte, jag har ju ett mål att sträva mot och situationen är självvald. Det är väl bara så att vissa dagar liknar f*n utan att riktigt kunna sätta fingret på varför. Just nu späder dessutom en trasig bil, minusgrader och ångest över en uppgift som ska in på torsdag på allt som liknar f*n.

Det kommer kännas bättre.

Så förutom att allt liknar f*n idag är det väl egentligen rätt okej.

Ha de'!

// A




Raggmunken!

Här i Höjda bor det två kattskrällen vid namn Tudan och Raggmunken. Tudan är världens bästa råttjägare, galen i ost och försvinner några veckor på sommaren för att se världen (eller vad det nu är hon gör). Raggmunken (a.k.a. Raggisen) är en riktig hemmagris, ligger helst och jäser nånstans på rygg och vägrar i princip att sätta tassen utanför dörren nu på vintern.
Trevliga, härliga och allt det där.

MEN!

Igår kväll hade Raggisen ett pris på sitt huvud. Lämnade mitt halvfyllda vattenglas på soffbordet bredvid min bärbara dator och gick ut för att hämta ved. Väl inne igen möttes jag av ett omkullvält vattenglas och en blöt dator.
FÖRBANNELSE!
Kattskrället har nån konstig böjelse att alltid dricka ur vattenglas om hon råkar hitta ett obevakat, hon välter också gärna omkull dem och orsakar massa svordomar. Speciellt när det är en dator som får sätta livet till. Vattenglas på nattduksbordet kan man glömma (har fått skura ett antal gånger) och glömmer man hälla ur överblivet vatten ur vattenkokaren är det garanterat en mindre insjö på köksbänken nästa gång man glider in i köket. Trodde igår att slutet var nära för min kära dator, men efter en natt på tork så har den hostat igång igen. Pust.



Jaja. Underbart väder idag igen, har ingen som helst lust att plugga, bara lufsa runt i skogen och kanske grilla en korv eller två. Vi får väl se vad det blir. JUST NU blir det dock äggröra, bacon, macka och kaffe; mumma!

Fridens liljor!

// A


Å den här!



Adiam Dymott - Miss you

Pssst... Heat vidare till Globen! :)

// A

Ladyhawke, yeah yeah!



My kind of muzik!

// A

Update!

Ja, dom var bäst, Heat alltså.
Ringde precis för att rösta, nätet överbelastat! Grrr!

// A

Lördag kväll...

... och jag sitter och försöker kika på Melodifestivalsspektaklet och plugga. Låter väl exalterande? Lili och Susie låter som de gjorde förr, Lasse Lindh har enerverande sångröst. Det är väl det jag kommit fram till hittills. Artikeln jag ska läsa till på måndag har jag inte öppnat än...

MEN, i alla fall...

Egentligen har jag ingen som helst inspiration till att skriva här men... ville väl bara önska alla glad ( eller trevlig eller vad heter det???) alla hjärtans dag!

Ja, och så var det gjort... Annars så;

- jobbat.
- eldat.
- långpromenerat.
- borde studerat.
- väntar på H som är på väg hem från norska VM-rallyt.



Tack och hej!

// A

PS... Heat är ju lite goa... Ska rösta på dom...! DS.


It's a beautiful day











// A


Åka av

Hoho!

Japp, så var helgen över, igen... Och ja, jag har jobbat (vilken överraskning!). Men har även hunnit med en massa skoj också bl.a. 30-årskalas för JJ i fredags. Blev en ordentlig överraskning för honom efter en lång och krokig bilfärd med ögonbindel och en massa ångest för "vad ska gumman säga"? Haha! Riktigt kul!

Igår blev det åka av ( i dubbel bemärkelse) och jag tror tamejfan att jag ska starta upp en karriär som rallydemon. Körde cirka 274 varv runt Brunnsjön igår och hann sätta den stackars Volvon i plogvallen tre gånger. Hade det inte varit för att jag varit tvungen att åka och jobba så hade jag nog fortfarande åkt runt där. Jobba hade jag förresten helst sluppit så här i efterhand, men nu är det gjort... Får se om det kommer obehagliga överraskningar inom 48 timmar...

Öh, nu blir det lite plugg, några böcker om AD/HD, koncentrationssvårigheter. Ska ha muntlig redovisning tillsammans med en tjej från seminariegruppen på onsdag. Dock har jag, hypokondriker som jag är, nästan börjat tro att jag själv har en släng av AD/HD (om man nu får uttrycka sig så, kanske inte helt pk men, men...), rätt många symptom stämmer in... Men å andra sidan så brukar jag även inbilla mig att jag har blindtarmen och mjältbråck och andra otäcka saker några gånger om året.

Lite bilder från igår...


Bankonstruktörerna har överläggningar om bansträckningen.


Det här skulle kunna vara rally-Hazel i egen hög person men det är inte, här hade jag nog inte ens funderat på att köra men efter något varv vid spakarna hade vilda hästar inte kunnat slita mig i från ratten. Eller nåt. :)


Gonzan roade sig med att jag bilar till husses och mattes förtret.


Å det grillades körv på löpande band! Såklart.

Ha're!

// A

Näe...

... idag vill jag inte sätta foten utanför dörren. Trökigt, trökigt väder! Men, har nog inget annat val än att dra på mig termoutsyrseln och ut och pulsa så Nissen får röra på sig ( och jag också, det skadar ju inte). Kanske en sväng till kalkbrottet?

För övrigt så längtar jag lite till helgen... Blir Brunnsjön med korvgrillning och bilåka. Men, man ska väl inte ropa hej, kanske blir jobb i helgen?

Jaha, bättre än så här blir det inte!

// A

Onsdag

Precis hemkommen från promenix nu med vovven, skönt att komma ut och få lite frisk luft i skallen. Har stora ambitioner att eventuellt knalla till Grythyttan lite senare och möta H. Får se om/när jag kommer iväg... Annars så borde jag PLUGGA, som vanligt, har inte riktigt kommit till skott än. Dock har jag varit riktigt disciplinerad hittills den här terminen och så här med facit i hand är det ju ganska skönta att inte sitta med ALLT kvar kvällen innan man ska iväg till uni. Jaja. Har för övrigt hamnat i en mycket bra seminariegrupp nu under specialpedagogiken. Bra diskussioner, bra folk. Men, snart är det dags för gruppbyte, är ju redan inne på tredje veckan av den här kursen vilket betyder att det bara är två kvar sen blir det Ungdomssocialisation för hela slanten under fem veckor. Efter det är det dags för praktik igen och jag fick reda på vart jag ska vara idag, Karlsängsskolan i Nora, högstadiet. Perfekt! Lagom långt att åka plus att det är bra att ha provat på olika kommuner och skolor. Blir ju tre allt som allt nu, Karlskoga, Hällefors och så nu, Nora.

Annars så... Har hunnit med lite skola, hälsat på Zed + kids och firat både jul och födelsedag (eftersom jag är så seg och inte kommit till skott med det förrän nu, en och en halv månad senare! Dåligt!). Igår åkte jag, Lilla E + en kotte till Kga och hälsade på Ukki med kottar. Mycket trevligt, hann med både mat och fika, det blir lätt att man stannar länge när man väl är där! Det var nog det enda som hanns med igår, förutom det sedvanliga, typ matlagning (lasagne, som jag är jäkligt grym på att laga!=)) och promenad o.s.v.

Nä, dags att sätta tänderna (ja, inte bokstavligt talat kanske...) i Lärandets ekologi av Bernt Gunnarsson. Åååh va roligt!

Lite bilder från långskruttning i måndags, grymt härligt väder med strålande solsken och knarrande snö;











// A

Tack å godnatt!

Nä, nu är jag slut som artist. Med endast två timmars sömn i natt så känns sängen väldigt lockande...

Hoj...

// A

RSS 2.0