Property Ladder

Hoho, efter att under en lång period ha varit helt insnöad på matlagningsprogram (jaja, har kanske inte helt lyckats ta mig ur det beroendet men, men... det är en annan historia) så har jag hittat ett nytt beroende. Property Ladder på TV8. En brittisk produktion från Channel 4 om jag inte är ute och cyklar helt och hållet.

Upplägget är följande. En eller flera personer köper ett hus för att renovera och sälja vidare (ibland hyra ut) för att tjäna en rejäl hacka som de kan investera i nästa projekt och sedan nästa och nästa. Helt enkelt stegra vinsten för att kunna göra större investeringar och på så vis klättra upp på fastighetsstegen (den ganska fula svenska översättningen av Property Ladder).  MYCKET underhållande program. Envisa husägare som gör lite som de vill trots en mycket kunnig programledare som vägleder dem i renoveringen och berättar vad som funkar och inte funkar i fastighetsbranschen. Det blir aldrig som de tänkt, alltid dyrare och tar alltid längre tid. Har nog aldrig sett ett program där de misslyckats totalt men ganska många med bedrövligt resultat. Det som är mest slående är den totala avsaknaden på stil och smak de flesta har. Nu ska jag inte, i sann jantelagsanda, utmåla mig själv som något inredningsproffs men helt färgblind är jag inte och ser dessutom när gardiner är för korta och så vidare... Oh well, smaken är som baken och allt det där. Jag tittar, njuter och gottar mig i alla fall och försöker förtränga att jag själv bor i ett ständigt pågående renoveringsprojekt.

Fascinationen för just den här serien skulle kunna ha något att göra med min enorma dragning till de brittiska öarna. Svårt att förklara det där, brittisk landsbygd och BBC-produktioner får mitt blod att svalla. Kanske var britt i ett tidigare liv. Eller så kanske jag bara hette Britt i ett tidigare liv. (Sorry för den ordvitsen, ett lågvattenmärke jag vet, kunde bara inte låta bli...).

Har dessutom lärt mig ett nytt ord från serien. Contingency. Sug på den ni!/ A

Kommentarer

Tyck till!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0