Det är dags

Ja, idag börjar praktiken! Har inte hunnit tänkt på det så mycket, blev verkligt nu i morse när jag var tvungen att masa mig upp. Sitter och surfar lite info om vad jag ska pyssla med under veckorna praktiken (japp, ute i goood tid som vanligt!:)). Försöker dessutom intala mig själv att det kommer gå bra, det kommer gå bra, det kommer gå bra. För lite nervös är jag allt!

Wish me luck! :)

// A

Helg

Jaha, här sitter man ute i skogen, snön trillar fortfarande ner och jag bekymrar mig en hel del över hur sjutton jag ska ta mig av gården... Jaja.

Helgen i övrigt har bestått och kommer att bestå av;
- Igår var det tacoafton med lite polers. Gott och trevligt.
- Hann även åka bandvagn igår, det ni! Vilken merit!
- Var till stallet igår och ska dit idag också, om en liten stund.
- Efter stallturen far vi till Hagfors och stannar hos kompisar till i morgon. Där skall det även spanas in nykläckt bebis!

Rätt så fullt upp med andra ord!

TREVLIG HELG!

// A

Just my luck

Det slår aldrig fel. Så fort jag ens tänker tanken att åka till stallet blir det mulet och snöstorm. Suck.

// A

Dagen D

Kl. 01.30 i natt var så den beryktade examinationsuppgiften färdigskriven och en sliten hjältinna stupade i säng för att få några timmars sömn. Självklart började jag, som så många gånger förr, på tok för sent med att skriva eländet igår. Det fanns ju så många andra viktiga saker att göra, t.ex. spendera en hel förmiddag på Facebook (jag måste nog söka hjälp för mitt beroende... jag som svurit på att aldrig bli en facebook-addict), gå långpromenad och ta en trevlig köpp kaffi med en god vän. Så, eftersom det suger att ligga efter med skolarbete så var det bara att bita i det sura äpplet och göra ett nattskift vid datorn. Frågan är bara om det mest vart en massa ordbajs på nattkröken eller om jag kommer slå min seminarieledare med häpnad då jag levererar mina genomtänkta (öööh) resonemang och revolutionerande (!!!) tankegångar.

Nähä, kanske dags att slita sig härifrån och bege sig mot Öret så att jag inte blir sen. För att vara sen det är något jag ofta är, slår man upp ordet tidsoptimist finns där säkerligen en bild på mig. Har numera som rutin att glida in fem minuter för sent på de flesta övningar vi har i skolan, brukar skylla på att jag faktiskt pendlar men det är ju ingen vidare ursäkt. Man skulle kanske prova att åka tio minuter tidigare... :) En mycket dålig ovana som jag verkligen inte är stolt över och som skapar en hel del ångest.

Jaja, nu är jag sen igen!

Det är inte lätt att ligga på topp!

Hej svejs!

// A

Utmanad!

Tes har utmanat mig! Alla svar på listan ska börja med begynnelsebokstaven i ens förnamn.

1.Vad heter du? Annie
2. Ett ord på fyra bokstäver? Aska
3 .Flicknamn: Anja
4. Pojknamn: Aron
5. Yrke: Arbetsterapeut
6. Färg: Antracitgrå
7. Klädesplagg: Anorak
8. Mat: Azteka
9. Sak i badrummet: Ansiktskräm?
10. Plats/stad: Arjeplog
11. En orsak att vara sen: Apor på vägen
12. Något man skriker: Achtung!
13. Film: Anne på Grönkulla?
14. Något man kan dricka: Absint
15. Band: Abba
16. Djur: Ara
17. Gatunamn: Apelsinvägen
18. Bil: Audi
19. Sång: Annie's song (såklart!)
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Arméövning

Och jag utmanar; L.E.W., Sanna, Zed, Madde och Fröken H!

// A


Mäh, va f*n!

Höjda ca. 7.30;Snö, snö, snö. Vart  tog våren vägen? Förvisso en otroligt vacker dag med solsken och allt, men, ärligt talat så får det räcka med snö nu. Blä.

Jaja.

Idag bär det av till Järle och en studiekamrat för att styra upp torsdagens övningar och i morgon blir det råfokus på att skriva ihop en individuell uppgift som också ska in på torsdag. Känns som att man har iaf liiite koll på läget!

Nog om detta! Måste kika lite på de trevliga avhandlingen som ska avhandlas (höhö) på torsdag...

// A

Snart så...

... är ännu en delkurs på PDI B avklarad och till veckan börjar praktiken. Är ganska nervös inför den, som alltid när det gäller något nytt och okänt men förhoppningsvis går det väl smärtfritt att komma in i det hela... Ska bli skoj att tampas med en massa högstadieungar i fem veckor! Fem veckor som dessutom kommer gå i rasande fart med röda dagar och påsklov och allt.

På torsdag är det dags för examinationsseminarie i kursen Ungdomssocialisation och jag och mina samarbetspartners har äntligen (efter en lång och smärtsam procedur:))  funnit en avhandling att analysera så den ska jag snart sätta tänderna i, börjar liksom bli dags... som vanligt är man ute i sista minuten. Försöker intala mig att jag jobbar bäst under tidspress!

Annars så har jag nyss kommit hem från Grythyttan, har varit på Kantinen och käkat lunch med Zed samt haft ett givande och välbehövligt deeptalk och så en långis med Gonzogrisen efter det... Lagom aktivitetsnivå en grå måndag som den här.

Så, that's all for now folks!

// A

Lufttur

Idag har jag och Lilleman provat på något vi aldrig gjort förut. Ett megaskutt åt sidan för honom och en liten lufttur för mig. Som en blixt från klar himmel, hann inte fatta något förrän jag låg där på marken vilket varade i ca 2 sek sen studsade jag upp, kollade mig omkring för att se om jag haft publik till mitt lilla akrobatnummer och sen ett vigt (ehrm) skutt upp i sadeln. En kort sekund trodde jag dessutom att jag kissat (ja, faktiskt!) ner mig men efter en närmare titt så var det visst gegga över hela ändalykten, inte pink. Puh.
Jaja, Lilleman och jag är fortfarande vänner men jag kan inte begripa vad som orsakade den lilla incidenten. Vättar och spöken kanske?

Annars så, jobbat dag idag, lagom slitsamt. Och igår hade vi mycket trevligt besök från Fållhagen och det åts mat och snarr i hiskeliga mängder. Dessvärre spöade de skiten ur Team Hazelhill på både Alfapet och poker. Ajajajaj!

Ikväll kanske det rent utav blir en titt på Robinson 2009, verkar ju ooootroligt spännande.

Nu vankas det dock käk som herrn i huset kockat ihop!

Fridens liljor!

// A

Here we go again...

Med risk för att vara tjatig... Så, ja, återigen har vi spenderat några timmar med korvgrillning och pimpling på Brunnsjön. Postis hade bäst fiskelycka, 2 abborrar och 2 mört, vi andra fick hålla tillgodo med vackert väder, korv med bröd och hembakta bullar. J-I joinade en stund och likaså L.E.W. och gammelgubben Alih.


Kodak-moment.


Stadspojken Alih tyckte röken från brasan var besvärlig... :)

I morgon bär det av till Öret och Uni för föreläsning igen och fredag blir det en tur till Lilleman. Och i helgen då? Jo, då jobbar jag. Såklart.

Intressantare än så blir det inte just nu...

// A


It's you, not me

 
Lily Allen, The Fear från albumet med den klockrena titeln It's you, not me.

// A

Måndag hela veckan

Ja, jag lever.

Måndag igen.

Blev en konstig vecka förra veckan med panikplugg, nattjobb, helgjobb, 2 ridturer och lite pizzakväll. Nattjobbet ställde till dygnsrytmen lite men, men. Idag är jag ledig, eller egentligen jobbar jag ju eftersom jag pluggar ( jaja, inte precis just nu kanske men boken är uppslagen iaf!), lite svårt med disciplinen ibland. Ska ta mig en sväng till Bovik om en stund och ta en tur på pållen. Synd bara att vädret inte är lika vackert som igår, satt nere på Brunnsjön och lapade sol och eldade brasa innan jobbet. Inte helt fel.

Nä, åter till läsningen, en mycket trevlig skrift om unga och nätverkskulturer från Ungdomsstyrelsen. Mums.


Grillparty på Brunnsjön igår...


Hasselhöjdsskräcken äter pinne.

// A

Ah, tisdag!

Helgen var underbar och välbehövlig med goda vänner, god mat, nöjen och själavård. Var ett skönt gäng brudar som röjde loss på Järntorget, sjöng Singstar så rutorna skallrade, skvallrade, skålade och skrålade. Tack, ni är BÄST! Mer såna här träffar!

Just nu pluggas det, Skolklassen som ett socialt drama. Låter väl spännande? Och det är det! Snubblade över följande citat;

"Människor kan endast förstås i relation till andra människor. Det är i förhållandet mellan människor som de viktigaste uppväxterfarenheterna ligger."  (Rita Liljeström (1992), Uppväxtvillkor, Stockholm: Liber)

Ack så sant.

Nej, tillbaka till kolgruvan (läs kurslitteraturen). Kanske bjuder på lite bilder från den fantastiska weekenden i Örebro inom en snar framtid... :) Just nu är jag inte överens med kamerakabeln men det reder förhoppningsvis upp sig...

// A

Update: Nu är jag och kamerakabeln överens men det blir inga bilder förrän jag klurat ut hur man gör för att ta bort röda ögon. För inte vill jag framställa mina kära vänner som ett gäng rödögda monster!  Så vet ni... :)


Morgondagen

Morgondagen kommer att se ut på följande sätt;

- 10.00 intas en ljuvlig frukost på Kringlan i Grythyttan.
- ca. 10.30 bär det av mot Örebro.
- En timme senare incheck på relaxen på Gustavsvik.
- Några timmar med trevligt sällskap, lite bad...
- Uppvärmning inför kvällen på Järntorget.
- Superpiffning.
- Käk på Efesos.
- Dans!
- Stupa i säng.

Gött!

Trevlig helg!!

// A

Jag?

Gjorde en celebrity match på MyHeritage.com och jag är tydlligen mycket lik bland annat Julie Andrews och Luke Wilson! Det ni!

Dagen har bjudit på ett besök på Kringlan, promenad hem (tog bara 2 timmar drygt...) och så lite plugg och sånt.

Dagens höjdpunkt är att tvättmaskinen och torktumlaren återuppstått från de döda! Tvättmaskinen har inte varit som den ska på länge men för ett par veckor sen gav den upp helt och bara stod och tuggade. Men, idag gjorde händige H slag i saken och utövade handpåläggning på den och plöstligt inträffade ett mirakel. Ett ännu större mirakel var det att det gick att fixa torktumlaren, den har legat i koma månad efter månad efter senaste översvämningen i källaren. Bara att ta itu med tvättberget vi samlat på oss under ett par veckor nu.
Sådärja, då vet ni allt om våra vitvaror.

Idag har jag förresten officiellt kungjort min Vasaloppssatsning inför 2010, så nu ligger jag i hårdträning. Firade denna milstolpe med en mums-mums!

Nu ska jag kika på Halv åtta hos mig, Helge Skoog är väl för go ändå!

Ha're!

// A

1 mars!

Ja, ta mej sjutton, 1 mars redan. Snart sommar. Gött.

Helgen har förflutit lugnt. Dejt med Lilleman fredag dag och Let's Dance-afton på Gästis fredag kväll, hamburger-grillning i solsken på Brunnsjön igår på dagen och sen in till Örebro för käk och bio på kvällen tillsammans med L&L. Lagom stillsamma aktiviteter. Just i denna stund har vi precis avnjutit lyxfrulle med äggröra, bacon, nybakade scones och kaffe framför Vasaloppet på TV. Inte helt fel.
Blir lite sugen på att åka Vasaloppet någon gång i framtiden, för att se vad man pallar med. Skulle vara lite fränt att kunna glänsa med en sån bedrift! Får fråga svärfar om tips, han har åkt hela 2 gånger.

 
Bio igår. Helt ok rulle.

 
Här kanske man skulle passa in? Frågan är bara om man klär i skidtrikåer?

// A

RSS 2.0