Värmeväxling

Inte helt otippat slog det till med åska så här på fredagen. En smygande och tryckande huvudvärk gav några hintar... Men, det är väl egentligen ganska välkommet. Senaste dagarnas tryckande värme har sugit energi...

Har hänt roliga saker i bekantskapskretsen idag. En ny liten stjärna till pojk har äntligen bestämt sig för att titta ut. GRATTIS! Nu längtar jag ännu mer tills det är dags för egen del, är grymt nyfiken på den där filuren som skvalpar runt där inne!

En syster, två syskonbarn och en svåger jag inte träffat på länge har jag hunnit träffa idag också. Filuren i magen fick en direktimporterad body från Irland av ena systerbarnet som varit på den gröna ön i 8 månader. Perfa eftersom jag själv hyser varma känslor för just det landet.

Å så var det ju helg igen, gött!

/ A

Morgonpromenad

Ser ut att bli en fin dag idag också va?
Allt känns lätt, både vägbula och morgonpromenad!/ A


På hjärnan

Just som jag trodde att den där Gummibjörnslåten från Preem-reklamen äntligen släppt sitt järngrepp om min hjärna så lyckas jag pricka in reklamen, IGEN. Tillräckligt för att fräscha upp minnet liksom.

Jag är snart en gummibjörn.../ A

Själavården

Ja, det var ju den där själavården det tidigare svamlades om... Tack vare ett trevligt litet presentkort så blev det en tur till Loka för att götta sig igår. Startade med god lunch, kaffe och tårta på det och sen flöt man som en kork när man väl äntrade poolerna i badhuset. Helt ensamma i vattensalongen. Utprovning och betygssättning av varenda pool, utepoolen vann stort! Fint väder. Lite bastu och ett seriöst försök att stressa av. Avstressningen lyckades, helt slut som artist när man väl kom hem igår kväll.   

Å nu är det måndag kväll och som vanligt har veckans längsta arbetsdag svischat förbi. Nu är det seriös nedräkning till sommarlovet, vädret har ju till och med bestämt sig för att vara just sommarväder.

Enda bekymmersmolnet på himlen är att åkrarna här hemma gödslades med koskit här i torsdags. Den pikanta (öh?) doften av nötkreatursexkrementer tar liksom lite udden av det där med att ligga ute och lata sig i en solstol. Dessutom är det fasligt sjå att hålla koll på jycken som har en förkärlek till att rulla sig i dynga.

Nä, tack för idag!

/ A


Soundtrack of today/ A


Jodå

Sista kapitlet i operation takmålning är skrivet, har förflyttat mig neråt en bit och börjat med väggarna nu. Idag blir det till att slaska på lite färg på väggarna tror jag. Sakta men säkert!

Å så blir det lite själavård idag, mer om det sen...

Nu ska jag Wordfeuda lite (har gett efter för grupptrycket och skaffat smartphone...), vilken drog!

/ A


Hittills

Bullbak, check! Blev mycket goda.
Filmtittning, check! Mia Skäringer på Cirkus, Dyngkåt och hur helig som helst. Skratt, gråt, igenkänningsfaktor. Mycket bra!

  

Bara att ta tag i takmålningen nu då! JIPPI!

/ A


Prinsessan på ärtens öden och äventyr

Nån som kan svara på följande?

Varje morgon jag ska till jobbet = medvetslös, totalt stendöd och knappt kontaktbar.

Varje morgon man kan unna sig en sovmorgon = vaken innan tuppen och löser korsord.

Som i morse, ljust ute, slog upp ögonen och det kändes som att "ja, men nu har jag nog sovit länge, klockan måste vara typ 9, MINST!". På med morgonrock, vagga ner till köket, kolla klockan, öh. 05.41. Jaha, vilken sovmorgon!
Okej, okej, jag gick visserligen och lade mig runt halv tio igår, men ändå! Gnäll, gnäll, gnäll.

Idag blir det förhoppningsvis en femte vända med rollern i taket i "nya" sovrummet. Vore ju skönt att kunna flytta in där snart.
Å så blir det bullbak!
Det ni!

Långhelga har börjat!

/ A (a.k.a. Prinsessan på ärten)


Nykittad

Idag blev det premiärshopping av kläder till nytillskottet. Har ju "bara" inhandlat barnvagn än så länge, har känt att kläder och så kan vänta. Men, jag och fadern till ungen sprang på några passande paltor idag. Ett stycke pyjamas (eller ska vi kalla det trendig one-piece?) med texten Stinky på bakvagnen och en fin bild på självaste Stinky på framsidan. Ett plagg noga utvalt av den blivande fadern. För att matcha bondlurkarna till föräldrar blev det även en body med ett gäng glada bondgårdsdjur som vältrar sig i lera. Mitt i prick!

Det där med bondgårdsdjur börjar dessutom stämma in med min egen gångstil, kom på mig idag med att köra modell anka. Har väl avancerat från bondgård och anka till savann och elefant lagom tills det är dags för nedkomst!


Trevlig helg!

/ A

Boom

Som i babyboom!

Är så jädrans kul att så många nära runtomkring står inför samma sak som vi just nu. En del för första gången som oss och andra för andra eller tredje gången. Det kommer inte råda brist på lekkamrater och kalas att gå på i alla fall! Man skulle nästan kunna tro att alla vi snackat ihop oss men så är ju inte fallet, kanske handlar det om en samstämd biologisk klocka som tickar? Har varit supermysigt att få höra om alla blivande nytillskott i bekantskapskretsen under en period nu. Några har man kunnat ana, andra har överraskat. Hur som helst, kul är det och nu väntar jag in storkens första besök, en liten A som förhoppningsvis vill kika ut snart!

En helt ny fas i livet, förälder. Tanken svindlar och lockar. Det är ju något stort på gång!

Så, det var dagens fluffiga "hög på graviditetshormoner-inlägg", i morgon kanske jag sitter i ett soffhörn och bölar på grund av samma hormoner. För lite så är det, upp och er som en jäkla berg- och dalbana, ytterligheter om vartannat. 
/ A


Time flies

Var smått tveksam över att ens slänga benen över sängkanten i morse. Efter att ha vaknat vid tre i natt och därefter sovit sådär bra så var det nära att täcket förblev uppdraget över huvudet. Men, upp kom man och iväg for man och nu är det redan kväll igen. Har knappt hunnit fatta vad som hänt idag!

Helgen tjongade till och gick lika fort den med trav i Örebro, fiiika, grill, lyxfrulle och en tur i grönskan på Björskogsnäs. Produktivt värre!


Vi hade sovmorgon allihop...


Bakbonanzat fortsatte under helgen, söndag morgon blev det lyxigt värre med nybakt bröd, äggröra, bacon och hela tjottaballongen!


Björskogsnäs, här skulle det sitta fint att ha en liten sommarstuga...

Just det, förutom att INTE dra hem storkovan så hann jag med en liten nakenchock på travet i Örebro också. Ett par spruckna brallor blottade min trosklädda röv för drygt fem tusen besökare. Vem vet hur länge showen höll på men det får man väl bju på. Det värsta av allt är att det var det ena av de två par byxor som faktiskt passar nu för tiden. Det får bli dagens i-landsproblem.

Nähä, nu kommer resten av kvällen att ägnas åt halvslummer i soffhörnet.

Tack för mig hej!

/ A


Klassiker

Nu har jag varit så där sjukt huslig igen. Fick en släng av husmodershybris när jag anlände hemmet efter jobbet idag. Sagt och gjort, en stund senare hade både drömmar och chokladsnitt tillverkats. Småkakan, en underskattad läckerbit! Inte alls så torr och tråkig som ryktet ofta vill göra gällande. Dessutom ett av de bakverk som är relativt lätta att lyckas med och dessutom kan spisas i stort sett direkt från frysen. Tyvärr tog husligheten slut med kakbaket, hade ju varit fint om man fortsatt med någon slags städning av lyan men det blev soffan istället.Ska ta och knåpa ihop lite V 75 nu, i morgon drar jag in storkovan! Vad skönt det ska bli!

Let the helg begin!

/ A

Lycka

Blev just påmind om att New Girl sänds redan ikväll istället för fredag kväll som vanligt. Oh the joy! Så nu blir det till att spänna på sig sjumilastövlarna och lufsa kvällspromenad med Hasselhöjdsskräcken så man hinner hem till kvällens höjdpunkt!
/ A


Pepp!

Omöjligt att inte ryckas med. Har redan funderat ut en danskoreografi som skulle kunna vara mycket användbar på vilket dansgolv som helst! Kan avslöja att stilen på dansen starkt påminner om "plocka äpplen" och "köra kundvagn". Ni vet, dansgolvsklassikerna.
/ A

Brasa, skruva, poker, jobba, fika, mysa

Va gött det är med helg mitt i veckan och så en kort jobbdag idag. Å så är det ju helg snart igen!

Produktivt värre har det dessutom varit de senaste dagarna, typ. Poker med riktiga gamblers i lördags, inte illa.
Hemmaskrutteri i söndags med fika och soooool! Försökte mig på att rensa lite ogräs också men det är något i vägen när man sitter på huk i rabatten! Grythytteglass i gott sällskap gånger två (söndag OCH måndag). Assisterande hopskruvare av möbler hos nyflyttad vän. Ja, och så nån fika bort emellan och lite kramar. Fint som snus.

Dessutom, icke att förglömma, majbrasa på Notudden i Bovik som föregicks av grillpremiär (för mig i alla fall).Å till helgen skulle det bli snöblandat regn va?? 
 
/ A


RSS 2.0