Så att man klarar sig


Har fått hem veden inför hösten och vintern nu. Någon som har lust att hjälpa till när den ska in i vedboden?
*blink*

 
// A

Lite tips

Fick lite schyssta tips i mailboxen härom dagen...

Är du husmor eller riktig kvinna??? 
Så gör riktiga kvinnor....inget tjafs med nånting...

Husmorstips 1:

Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips
:
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips
:
Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips
:
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.

Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips
:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin ?????

Skicka det här till riktiga kvinnor så de kan få skratta lite & sänd gärna till män så de vet vad de ska vänta sig när de väl får tag på en Riktigt Ordentlig kvinna!!

:)

// A

Sökes

Nån som har en bättre begagnad tvättmaskin till salu för en inte alltför stor summa? Hör av er i såna fall! 
Vår maskin sjunger nu på sista versen efter att ha genomlevt två översvämningar i källaren, befarar kollaps inom kort.

// A


Teacher trainee

Fick ett brev häromdagen från Humanistiska InstitutionenÖrebro Universitet angående praktik i England nästa termin. Kommer ju att läsa Engelska för lärare nästa termin och där ingår 10 veckors VFU (verksamhetsförlagd utbildning) och det vore ju riktigt nice att ha hälften av dessa nån annanstans än Sverige. Tyvärr finns det bara fem platser och om man är fler än fem som söker drar dom lott om vem som får åka... får alltså antingen hoppas på tur eller att det bara är fem som vill åka. 3 av de fem veckorna kommer i såna fall spenderas i England, 1 vecka går åt till förberedelser innan avresa och en vecka går åt till att skriva om vistelsen när vi kommer hem...
JAG VILL ÅKA!
Har skickat in min ansökan nu så det är bara att hålla tummarna...

Tack för mig hej!

// A

Dagens i-landsproblem

Tänkte försöka mig på att kocka ihop en romantisk (!) middag ikväll, har ju knappt sett varandra på en vecka. Men vad?
Blir nog det här och det här och kanske det här... Eller inget av det utan det här istället!

Ett inlägg för kategorin värdelöst vetande kanske?


The Swedish Chef. 

// A

Snart klar!

Ett PM, fyra Örebroresor, 2 nattpass, ett kurspartaj och en ormbiten katt senare så är det alltså dags att ta helgen! Gött! PM-skrivandet gick överraskande bra för oss igår så idag är det stora slappardagen! Såg ganska mörkt ut för oss i onsdags när vi började fila på slutdiskussionen, tror att både jag och A hade stängt av hjärnan... Såg framför mig att vi skulle få sitta både torsdag och fredag och slita vårt hår men på nåt underligt sätt så släppte allt igår... Orden bara flödade och tangenterna glödde. Nu gäller det bara att ta sig igenom PM-ventileringen på torsdag! Drömde mardrömmar i natt om att jag hade glömt läsa alla andras PM till ventileringen och att jag inte hade en aning om vad jag skulle säga när det blev min tur att kommentera... Försökte lösa det genom att smita ut en stund och skriva ut alla PM i bibblan och snabbt läsa dem, men... ja, det gick väl inte helt perfekt. Låter som att det är dags att ta sommarlov! :)

Var ju på lite kurspartaj med seminariegruppen från historian i onsdags, vi var fem tappra själar som höll ställningarna, men kul var det ändå. Jag kapitulerade vid tio-tiden och styrde Golfen mot Höjda men övriga fyra hade hållit ut till två-snåret! Bra jobbat! :) Fick en mindre trevlig överraskning när jag kom hem vid 23-tiden och mötte ena katten som såg helmysko ut i hallen, ena sidan av ansiktet var helt uppsvullen. Bara att konstatera ormbett ( ja, våra små katter jagar huggorm) och ringa till jourhavande veterinär... Hade som tur var kortison hemma och blev ordinerad att stoppa i henne några piller. Så nu ser hon normal ut! Blev ordinerad att hålla henne lugn och inomhus också... Hm, jättelätt när det är fint väder ute och hon dessutom är van att vara mer ute än inne... Jaja.

I morgon är det klassfest! Ska ju bli kanonväder så det bådar gott inför i morgon kväll, perfekt väder för fest i Hergårdsparken i Hfs!

Tjing!

// A

Soft söndag

Ryssland vann alltså, nice för dom eftersom det var första gången. Men nog var Charlotte P bättre? Rysslands bidrag kändes väl mer eller mindre som en rip-off på One Republics Apologize. 18:e plats var väl kanske inte riktigt välförtjänt...  Tur att Norge höll de nordiska ställningarna, blev dom 5:a eller var det 6:a? Spanien och Frankrike var ju lite småkul, gissar på att Spaniens bidrag kommer spelas flitigt på diverse dansställen i sommar, koreografin var ju underbar! :) Chiki chiki. Känns som att både Spanien och Frankrike kan ta ut svängarna ordentligt i Eurovision, för om  jag inte är helt ute och cyklar så har de väl direktkvalificering till finalen? Jaja, nog om det...

Igår var vi på folkrace i Tyfors och sen vidare till Hyttsjöboa i Strömsdal för en delikat måltid... Coolt ställe det där, kombinerad affär, frisör och restaurang mitt ute i bushen. Åk dit! :)

Åker strax ner till byn och intar lite glass på Neerings, är ju perfa glassväder idag, och ikväll blir det bio i Hällefors, Varg med bl.a. Peter Stormare. Väldigt spännande! :) Lagom soft avslutning på helgen och skönt att ta det lite lugnt inför nästa vecka som med största sannolikhet kommer bli rätt hektisk med nattjobb, PM-skrivning, kurspartaj, klippning, flytthjälp och som en fin avslutning på veckan; klassfest med avgångsklassen från 9:an på lördag! Kul!

 
(Bild från www.neerings.se).


Just det, är ju mors dag idag, GRATTIS alla mammor!

Tack för mig hej!

// A

Fredag

Jaha, vad händer idag då? Inget världsomvälvande skulle jag tro, blir väl det vanliga... Plugga, dammsuga kanske, köpa mat... Ska försöka få iväg en H&M-beställning också, var inne igår och kikade på allt jag lagt till i önskelistan och väldigt mycket var utsålt! Hurry, hurry!

I övrigt blir helgen lugn, ska sätta tänderna i Israel/Palestina-konflikten och försöka få en helhetsbild tills på måndag då vi börjar skriva. AAAH!

Just det, läste här att det skulle bli cupcakes-bakning idag och det låter ju som en utmärkt idé så det blir det nog för mig också!


Läskiga cupcakes! Lovar, mina är inte giftiga... :) (Bild från www.nataliedee.com)

Ska även bege mig ner till byn idag och försöka ragga upp nån som har lust att ta en kopp på Kringlan.

Ooops, hör misstänkta jamanden från nedervåningen nu, kan det vara en katt som kommit in med sitt jaktbyte? Måste kolla... Japp, varit ner o kikat nu, ett stycke ödla hade Tudan lyckats fånga. Mysigt....

Ses!

// A


Syrrorna


Systrarna Slökorv.

// A


Starter kit

Hos Anna (som jag kikar in till var dag...) fann jag något som hon hittat hos Beautifulones som i sin tur hittat det här. Vad var det jag hittade då? Jo, följande;

"Seth Cohen gör ju ett "Seth Cohen Starter Kit" i ett avsnitt av OC, innehållandes skivor med Death Cab, Bright Eyes, någon jag inte kommer ihåg, samt filmen The Goonies."

Sedan följer i alla tre bloggar beskrivningar av hur deras egna Starter Kits skulle se ut... Så jag ska inte vara sämre! Det här är vad jag kom på så här rakt upp och ner...

Hazel's Starter Kit;

Skivor;
The Cranberries - No need to argue
Roxette - Joyride (för nostalgins skull)
Säkert! - Säkert!
Sheryl Crow - Sheryl Crow
The Cardigans - Long gone before daylight

Filmer;
The Commitments
Störtkär
Notting Hill

Deerhunter
Heartbreakers

Böcker;
Svinalängorna - Susanna Alakoski
Underdog - Torbjörn Flygt
Vad som helst av Marian Keyes.
Jenny, En komikers uppväxt & Ett ufo gör entré av Jonas Gardell
Liftarens guide till galaxen - Douglas Adams

Jag gör som ovannämnda bloggerskor och frågar; Hur skulle era Starter Kits se ut?

// A

Ja tack!

Denna skulle jag inte tacka nej till;



Skålen kommer från Iitala och skulle passa ypperligt här hemma hos mig! :)

// A

Hey!

Hallå, hallå... jaha, då har bloggen blivit flyttad till någon ny sorts plattform. Inget man märker av som läsare, ser lite annorlunda ut för mig när jag loggar in på mitt konto bara... Aja.

Helt otroligt att det bara är ett par veckor kvar i skolan, 2 år i skolbänken avklarade, 2,5 kvar... Tiden rusar verkligen iväg, på både gott och ont...  Sista två veckorna nu blir det PM-skrivning i par. Jag och en mycket trevlig Arboga-tös ska ta oss an Israel/Palestina-konflikten. Än så länge känns allting mycket oklart, mycket turer hit och dit men den 5/6 är jag/vi förhoppningsvis experter på detta område! Fick reda på resultatet på senaste tentan idag och det blev G, skönt att slippa resttenta! Gäller bara att klara av PM:et nu och sen är det loooov! Eller nåt, ska ju jobba, men ändock. Ska ju iaf bli skönt att få en normal (vad som nu är normalt) lön istället för de där ynka kronorna från CSN.

Tog långpromenad i skogen med vovven idag och höll på att få hjärtsnörp. Stannade vid en sjö för att han skulle få dricka och plaska lite och så lyckas han fastna med benet mellan två stenar i vattnet, PANIK! Kastade mobil och vantar rätt i en myrstig (upptäckte jag sen...) plumsade i och till slut lossnade benet... Puh. Såg framför mig att jag skulle få bära hem nästan 50 kg hund med brutet ben i famnen. Äventyret slutade med blöta fötter (tack o lov att det var intill strandkanten...) och aningen förhöjd puls.


Minuten innan livräddningsaktionen...

Nu ska jag spendera eftermiddagen med Susanna Hedenborg och Lars Kvarnström, eller i alla fall boken de skrivit...


Hoj!

// A

Julafton? Nä, 17:e maj!

image52

Tog det här kortet från köksfönstret 16:43... Vilken tur (ehrm...) att man hann släpa ut utemöblerna för nån vecka sen! Nu, kl 17:47, har lagret med snö blivit ännu tjockare. Deprimerande. Var dum nog att ta mig en joggingtur i ovädret, hade en fin liten hög med snö på huvudet när jag kommit tillbaka plus att jag fick springa hopkurad för att inte bli helt förblindad av den förbannade snön. Suck. Tur att man ska iväg och tröstäta pizza om en stund... :)

Hej hej!

// A

Home alone

Blev inget rally för min del idag. Tänkte om i morse när jag kikat på termometern, 1,8 grader. Brrr. Som om inte det räckte så regnar det också. Men det verkar gå bra för grabbarna i Storfors trots regnet, ledde klassen när jag pratade med H sist.

Blir soffan idag förutom de sedvanliga promenaderna och eventuellt en löprunda. Men helt ärligt så känns inget av det speciellt lockande. Borde läsa några hundra sidor 1900-talshistoria också, men nä, inte så lockande det heller...

image51
Mulen morgonskruttning på flygfältet.

Höjdpunkten idag blir en tur in till metropolen Filipstad ikväll för att hälsa på Lullan och lilla familjen. Very nice!

Nä, dags för en promenad, så på med regnställ och GoreTex-känga!

// A 

Ha ha ha...

image50

Skön fredagkväll

Avnjutit en av standardrätterna här i Höjda; tsatsiki, klyftpotatis, kyckling, sallad... Nu en Norrland, lite slösurf och hockey i bakgrunden. Har även finbesök från djupaste värmlandskogarna här.

Kanske lite rally i morgon?

God fredagkväll!

// A

Vila i frid

Jag skall gå genom tysta skyar,
genom hav av stjärnors ljus,
och vandra i vita nätter,
tills jag funnit min faders hus.

Jag skall klappa sakta på porten
där ingen mer går ut,
och jag skall sjunga av glädje,
som jag aldrig sjöng förut.

 image49

Alltid i våra hjärtan.
 


I love knäckebröd

Jag gillar, kanske rent utav älskar, knäckebröd. Men jag hade ingen som helst aning om att Oprah Winfrey's och Barack Obama's kock Art Smith gör det. Men det gör han, har till och med gjort en kokbok på ämnet, I Love Knäckebröd.
Knäckebröd, en svensk klassiker, snart på alla amerikaners bord?

image48

// A

Bild lånad från AdLibris. 

Google

Jag har googlat mig själv. Måste ha drabbats av en släng hybris. Googlingen blev en tur down memory lane eftersom detta resultat dök upp;

http://home.swipnet.se/~w-104460/lars/club.htm
Hade glömt att jag var medlem i denna fenomenala fanclub, måste varit på gymnasiet nån gång... Om jag inte minns helt fel fanns det en hemsida också, antagligen nedlagd för  länge sen.

Those were the days...

// A


Hanna Werning

Ibland fastnar man verkligen för en viss stil hos en viss designer. En som jag fastnat för är Hanna Werning, grafisk designer som bland annat designat för Boråstapeter, Dagmar, Arla, Anna Sui, Borås Cotton... och många fler. Följande saker trånar jag efter;

 
Muggar med mönstret Näckrosryss. (Rörstrand). Finns även i dessa mönster;
  
 
Tapet med samma mönster som muggarna ovan. (Boråstapeter).
 
Necessär, Wildberries. (Alice & Sens).

( Alla bilder ovan lånade från www.byhanna.com).

Precis så härligt, snirkligt, skojigt och bohemiskt som jag vill ha det.

Här är ytterligare en godbit;
  
Tapeten Kvitter, mumma! Bild från www.borastapeter.com.


Så nu vet ni det!

// A



Färdig!

image42

Äntligen färdig med renoveringen av Grythyttestolarna... Är riktigt nöjd! Jämför med detta.

// A

Mmmm...

Herb-crusted lambracks, potato-gratin, green bean-salad... Mmmm, gott. Tittar på favoritkanalen, BBC Food. Vore fint att ha en alldelese egen personlig kock som lagar gott och nyttigt. En personlig tränare skulle inte heller sitta helt fel, nån som sa åt en att "UT OCH RÖR PÅ FLÄSKET!" trots hagel och drivis. Får väl bli när jag blir rik och berömd konstnär. :)

// A

Återkomsten

Vaknade vid sjusnåret i morse av att jag hörde en katt som ylade som besatt utanför fönstret ( hördes mycket väl eftersom myggfönstret åkt i, bastu i sovrummet annars...). Gick ner och öppnade dörren och där stod en mycket pratglad Tudan som varit ute på äventyr sen i lördags nån gång... För äventyr det gillar hon, som längst var hon puts väck nio dagar förra sommaren, hade gett upp hoppet. Men rätt som det var kom hon jamandes, skithungrig och hungry for love. Lite skillnad mot andra katten, Raggmunken, som håller sig kring huset och allra helst ligger i soffan och sover...

Jaja. Har varit en superskön helg! Grillning ( skulle tro att ca. 99% av Sveriges befolkning grillat i helgen!) både lördag och söndag, fika, vara  ute, haft besök, varit på besök... Riktigt soft och skönt. Hade även tänkt plugga ( som vanligt!!!) men det sket sig... Får bli idag istället, det är ju bara (!) 2 böcker som ska vara utlästa till på torsdag. :)

Verkar bli okej väder idag med, skulle ju komma in nåt slags lågtryck(?). Enda nackdelen idag är att det nästintill blåser storm ute...
Nä, lite kaffe på det här och sen bita i det sura äpplet och börja plugga kanske!

Hoj!

// A


Snart grillning...

KANONVÄDER! Gött, gött, gött. Varit ute hela dagen, har lyckats få lite färg, närmare bestämt röd. Blir inte bättre än så, förutom alla nya fräknar som dyker upp... Har skavsårsblåsor i nävarna eftersom jag har krattat, krattat och krattat. Kul, nej. Har målat också och varit ute och skruttat med vovven. Han tycker inte det är nåt vidare nu tror jag, liiiite för varmt, flåsar och flåsar....

image39
Mycket uppfinningsrik hund, skönt och svalt i egenhändigt grävd grop.

Tog lite bilder igår när vi promenerade till postlådan, en nätt liten tur på cirka 25-30 min. Nerförsbacke hela vägen till lådan vilket såklart innebar en BRUTAL uppförsbacke från lådan, tar bra på döfläsket. :)

image40
Gonzo, alltid steget före.
image41
Eine schönes utsicht!

Nu ska jag hoppa ( japp, hoppa!) in i duschen, svabba av mig den värsta smutsen. Sen är det bara att vänta på H som är på väg hem från rally, för att sen fräsa iväg till byn för att grilla! Gott! Lite kall, guldaktig och kolsyrad vätska ur burk kommer med största sannolikhet inmundigas!

Tack för mig hej!

// A


Inbjudan

Till er som har tid, lust, ork och vet vart jag bor;

Bjuder på rabarberpaj kl. 15.00 nu på söndag!

image38

Kom!

// A

Life is good...

image37

Solen går ner över ägorna.
Nånstans råmar en ko.
Gräset börjar bli knähögt.
Sprang 2,3 km trots kraftig uppförsbacke utan att stanna.
Läser Europa och världen under 1900-talet.
Väntar på samtal.
Varmt ute.
Ska äta en macka.
På torkvindan fladdrar ett par byxor stillsamt i vinden.

Bättre än så här blir det inte idag.

God kväll och god natt!

// A


Två vackra pojkar

image36
Lill-skrutten och Stor-skrutten poserar på Oset i Örebro en vacker dag i mars 2008.

// A

Mycket mystiskt

Måste vara brutalt oteknisk, fattar inget. Bytte dator, i med kabeln till mobilen, tjoff, alla bilder fördes över... Mystiskt, mycket mystiskt...

Här är i alla fall en som har ett rätt så gött leverne just nu, sova, äta, jaga...

image35
Tudan, storviltjägarn i Höjda, kvittar om det är fåglar, ormar eller möss...

// A


Men Tom och barnen då!?!?!

Måste bara säga att det blev mucho spännande i DH igår! Total förödelse. Vad hände med Tom och barnen, Carlos och mayor Lang? Aaah! Flyttar alla till ett provisoriskt Wisteria Lane nu medan man bygger upp allt? Och vad blev det av alla 10 miljoner?! Är även väldigt orolig för Toby, Ida's katt, kanske inte dom bästa förutsättningarna för en katt att ligga under en bil när en tornado drar förbi...

Jaja, jag kanske tittar lite för mycket på TV men ingen kan ju förneka att det var riktigt spännande, en cliffhanger, i gårdagens avsnitt.

Nu måste jag undersöka varför det inte fungerar att föra över bilder till datorn, har hoppat igång av sig själv tidigare, bara att stoppa i kabeln i telefonen och datorn... Mycket störande.

Hörs senare! :)

Hoj!

// A


Go' morron, go' morron!

Precis ätit min gröt och dricker nu mitt kaffe. Ska strax packa ihop mina små skolböcker och bege mig iväg till den stora staden Örebro! MYCKET spännande! :) Ska börja delkurs 4 på Historia A och idag vankas det föreläsning om bland annat 1:a världskriget och mellankrigstiden. Har betat av ganska många års historia på tre delkurser nu under våren och delkurs 4 handlar om 1900-talet och fram till vår tid. Lite korvstoppning måste jag säga, har ca. 56 miljoner saker som flyger runt i huvudet... Men det kanske är det som är meningen med en A-kurs på uni, en bred överblick. Intressant är det i alla fall om än en smula överväldigande med all info på en gång.

Men nu till något helt annat... Såg på trailern till Desperate Housewives igår att en tornado sveper in över Wisteria Lane. Ja, vad säger man? Vart ska det sluta i den serien? Sitter bänkad klockan nio ikväll....

image34

Ha're gött idag!

// A

Att bryta ihop och komma igen

Äntligen är tentan ett minne blott... Ja, tills det är dags igen iaf, eller om man får underkänt... Men det borde väl inte vara nån fara. Tror jag, hoppas jag. Har lyckats klara en (j*vla) resttenta också, tredje gången gillt!
Tentan är också en av anledningarna till att det varit mycket stillsamt här... Men nu så!

Helgen har inte bjudit på några spektakulära händelser i övrigt, lyckades få till en grillpremiär tillsammans med familjen G/A och svärfar igår. Gött. T.o.m. utemöblerna åkte fram men det blev tröja på efter en stund, inte speciellt varmt ute! Men bor man i Sverige får man fasen ta varje på varje tillfälle man får att grilla ute och sitta i sina utemöbler eftersom vintern är så satans lång.
Just det, kollade på hockey i lördags också... Eller, kollade och kollade, hockey har väl aldrig varit nån stor passion, det var snarare pizzeria-käket vi åt som lockade. :)

Nu ska jag gå ut och leka Ernst K i trädgården! Så förtjusande ekvilibristiskt och alldeles bedårande underbart! Och barfota ska jag vara!!!

Hoj!

// A


RSS 2.0