Lägesrapport

Ja, så här ser det ut hemma hos mig nu!



// A

Helgen som gick

Lite bilder från Karlstad i lördags...




// A


Vinterns första...

... snöstorm har härjat (och härjar fortfarande) i natt.
Bara att skotta sig ut idag då för att gräva fram bilen!

// A

Kors i taket!

Det har skett ett mirakel. Var på bio med H igår och det händer inte ofta! Det kan ju tilläggas att en bidragande orsak till att vi kom iväg var att filmen hette Rallybrudar. Betyg? Godkänt, mysig feelgood-rulle, inget spektakulärt. Filmen drog dock mycket folk, fullsatt i Hällförs Folkets hus biosalong.



Idag är jag förövrigt ledig, ska plugga och skriva examinationsarbete för delkurs 2 i Engelska för lärare. Börjar bli dags att snickra ihop nåt nu... Fick reda på resultatet för arbetet på delkurs 1 idag och jag kan pusta ut, fick G. Alltid skönt att slippa göra om!
Och ikväll ska vi åka och kika på Ukkis och Musses nytillskott i familjen!

So long!

// A

Guten morgen!

Har sovit som ett litet barn i natt, skönt efter helgens bravader. Har inte ens vaknat av att nån katt klöser i sängbotten för att bli utsläppt... Inte vad jag kommer ihåg i alla fall. Det är annars ett fenomen som brukar störa nattsömnen, det enklaste vore väl och släppa ut kattskrällena innan man lägger sig men det blir inte alltid så. Då blir det istället väckning vid halvfyra-snåret vilket är förenat med livsfara eftersom man är nästintill sovande när man snubblar nerför trappen till ytterdörren, har dock inte resulterat i nåt benbrott eller kullerbytta än.

Just nu har jag precis käkat frukost och kollat den sedvanliga bloggsvängen så planen för resten av dagen är att försöka komma på vad jag ska säga om boken jag ska in på seminarium om i eftermiddag samt bege mig ut på en skruttur med mr Hund. Vid två halv tre styr jag kosan mot Örebro... Ska försöka få tag på L nu också och höra om hon är hemma i eftermiddag kväll. Min kära sambo fick nämligen nån snilleblixt i lördags och shoppade två Björnjägar-tavlor på Blocket av nån snubbe i Örebro. En mångfacetterad man min H, konsthandlare till och med! Så L har blivit skickad att hämta fyndet och idag tänkte jag plocka upp dem hos henne...

Så då vet ni!

Tack för mig hej! 

// A

Söndag kväel

Måste nästan nominera denna helg till en av de trevligaste på länge. Mycket trevligt soft häng med pizza i Saxhyttan (trodde det var Bovik först, men det var Saxhyttan för damerna i sällskapet och Bovik för herrarna) på fredag kväll och igår bar det ju av till Karlstad för mer trevligt sällskapande och käk och senare utgång. Svängde våra lurviga på Blue Moon Bar och avslutade med ett raggarmeal från Kenneths i natt. Dagen idag har varit lugn. Har mest bestått av bilåkning och så lite söndagskäk med kärestan på Espana i Hfs. Gött.

I morgon bär det av till Örebro och Uni för seminarium om en bok som jag måste bläddra igenom nån extra gång innan jag lägger mig ikväll. Har ju inte varit in till Uni på tre veckor nu, känns lite ovant att man ska dit i morgon... Men kul att träffa alla och höra hur VFU:n varit hittills!

Just det, fick ju väldigt trevliga nyheter i morse. Min bästaste U fick en lite bebbepojke igår kväll så det blir en sväng till Kga i veckan för att titta på underverket.

Hmm.... nä, tack för mig hej!

// A


FN-dagen

FN-dagen idag alltså, har varit på föreläsning om mänskliga rättigheter med Röda Korset på Pihlskolan. Hela förmiddagen vigdes åt detta och efter lunch var det dags för lov för eleverna, en hel vecka. Blir ju ett slags lov även för mig men diverse skoluppgifter samt jobb kommer att uppta min tid nästa vecka.

Veckan som gått har, som vanligt, rusat förbi. Har bl.a. hunnit med att leda en helt egen engelsklektion i 90 minuter. Och, ja, jag överlevde! :) Har tränat också, Friskis såklart...

I helgen är schemat fullspäckat. Idag ska vi på galej i Bovik (ska strax fräscha upp mig själv, kanske är bäst när man ska visa sig ute bland folk...) och i morgon åker jag och gamla klasspolaren L till Karlstad för att sammanstråla med ytterligare två pinglor från gymnasiet. Ser mycket fram emot det!

Nä, det var allt för tillfället! Måste lägga på ett kol om jag ska hinna med allt innan det är dags att åka till Bovik.

Ha're gött!

// A

Nattliga äventyr

I vanlig ordning är det sista vi gör på kvällen att släppa ut vovven på en kissväng. Igår kväll var han borta längre än vanligt, lite mysko med tanke på att han brukar springa till närmsta träd, pinka, och sen tillbaka till trappen och skälla att han vill in.
03.24 fick vi dock svar på vad han haft för sig. En spya modell större till största delen bestående av älginkråm på hallgolvet. Var mycket nära att det blev varsin spya från både mig och H där på golvet också. Verkligen trevlig sed det där att ta ur älgen i skogen, kalasmat för Gonzo. Inte första gången det hänt heller... Bara att torka och försöka att inte insupa stanken. Var inte helt lätt att somna om sen heller, såg eländet framför mig varje gång jag blundade.

Men... i alla fall...

Träffade Fialainen som bor i Gbg igår, hon var hemma på visit för att hälsa på familj och co. Inte ofta man ses, men kul är det! Hann med långpromenad i Hyttan också och en romantisk middag på pizzeria Espana i Hfs också. Inte illa. Och, just det, en sväng till J också för lite taling. Kvällen blev mycket lugn, såg på (hör och häpna) Dansbandskampen, inte mitt förstaval kanske men eftersom jag bor tillsammans med en liten dansbandsnörd ( ja, tro det eller ej) så fanns inte så mycket att välja på...

Idag blir det jobb, 15.30-22, men innan blir det långpromenad ( ovanligt! :)) och käk i Strömsdal. Gött. Hade ställt in mig på att träna ikväll men det fick ändras eftersom det blev jobb istället...

Jaja, nog om detta.

Ha're gött!

// A

Jag är kär...

... i serien Taika från Iittala. Precis min smak.



Så... om mågon känner sig manad att skänka en komplett servis av denna serie till mig så tar jag tacksamt emot! :)

Tack för idag, GODNATT!

// A

Fredag kväll i Höjda

Här händer det grejer!

Vad sägs om lite slösurf och en dokumentär om Colin McRae på TV i bakgrunden?

Snart blir det godnatt!

// A


Till Anneli vars mobil blivit stulen

Hoppas du läser det här Anneli, innan lördag!

Fika på Kringlan lördag förmiddag? Fia kommer hem från Gbg också så det vore trevligt med en liten reunion! Hör av dig!

// A

I'm back!

Ja minsann, blogginläggen har inte duggat tätt och till det finns anledning, dels praktik hela dagarna under veckan dels att datorn är ockuperad här hemma på kvällarna av andra familjemedlemmar, d.v.s. H. :) Dessutom har jag ju börjat skutta runt i sporthallen i Kronhagsskolan ( på Friskis alltså...) några kvällar i veckan för att strama upp kroppskostymen. Mycket välbehövligt.

Praktiken går finemang, tycker jag själv i alla fall, börjar bli varm i kläderna nu och det känns som att man inte är helt ute och cyklar när det gäller yrkesval. Pihlskolan är dessutom en mycket trevlig praktikplats med trevliga människor. Kanske beror på att man själv suttit av tre år där och känner sig bekant med omgivningarna. Dessutom är ju en del av de lärare man hade själv kvar. Bara 8 veckor kvar nu, har en känsla av att de bara kommer att svischa förbi, det har ju dessa 2 första veckorna gjort...

Helgen blir, som vanligt, lugn. Ska försöka komma ifatt lite med sånt som får stå tillbaka under veckorna, hinner inte med så mycket som jag brukar göra. Är ju van att såsa omkring hemma i min egen takt och lägga upp dagen som jag vill. Nu har jag varit ständigt alert på heltid i 2 veckor och det känns på fredagarna, helt slut. Men, det är också skönt med rutin, blir kanske lite väl ostrukturerat annars.
Skulle egentligen in till Örebro på seminarium nu på onsdag men det har blivit flyttat vilket är ganska skönt eftersom en bok ska vara utläst tills dess och hittills har jag kommit ungefär 7 sidor i den och det är inte riktigt det tempo som behövs... Får engagera mig i den boken nu i helgen, titeln låter spännande i alla fall; Psychology for Language Teachers.
Nu ska jag strax bege mig ut på långpromenad med Filifjonkan, ska möta H som är i Hyttan och spelar s.k. gubbfotboll. Sen blir det käk;
- Marinerad kycklingfilé.
- Mojosås. ( Recept från senaste Family Living).
- Klyftpotatis.
Kyckling och klyftpotatis är en av standardrätterna här i Höjda. Brukar i vanliga fall serveras med tsatsiki men idag blir det mojo med paprika och vitlök bland annat...

Trevlig helg!

// A

Nej, jag har inte sparvat av...

... det är bara totalt kaos i mitt huvud efter en veckas praktik. Inte kaos på ett dåligt sätt utan snarare att en massa nya tankar väckts och flyger runt i huvudet. Nu blir utmaningen att samla ihop allt och få ut något vettigt av det. Tur att man har nio veckor kvar.

I övrigt händer inte speciellt mycket, var på Friskis & Svettis och rörde på fläsket igår, tänkte göra det idag också men det blev soffan med datorn och en dubbelplopp istället. Otroligt bra karaktär man besitter!
Eventuellt stundar en sväng till Örebro för en liten rallyutflykt i morgon, men det återstår att se. Regnar det så känns det inte speciellt lockande att stå i ett dike och frysa.

Hmm, ja, det var väl allt för tillfället...

Trevlig helg!

// A


Dagen före måndag

Fick hem en mycket trött och sliten sambo från Finland i förmiddags. Stupade direkt i säng och där ligger han och snarkar än. Själv så har jag precis blivit en massa hundralappar fattigare eftersom jag beställt hem kurslitteratur från AdLibris, Skolan och de kulturella förändringarna samt Psychology for Language Teachers. Låter väl spännande? :) Lyxade även till det med lite pocket som kan avnjutas på lediga (?) stunder... Fyra stycken romaner av Lotta Thell blev det, såg henne på Efter Tio med Malou von Siwers häromdagen och det är hennes eget liv med missbruk som skildras i böckerna. En av hennes romaner, I skuggan av värmen ( om jag inte är helt ute och cyklar), ska bli film också. Men filmen heter Fem i tolv tror jag.
Konstigt det där, verkar väldigt ofta falla för självbiografiska böcker när jag är på jakt efter något nytt att läsa... Just nu t.ex. så läser jag Mig äger ingen av Åsa Linderborg, även den självbiografisk.

Klockan 17.30 vankas det Friskis & Svettis idag. Är riktigt pepp på att träna, och röra på mig överhuvudtaget, nu. Blev både yoga ( hemma i vardagsrummet tillsammans med Blossom Tainton :)) och en rejäl långpromenad igår och idag mer promenad och så, som sagt, Friskis. Bäst att passa på när man har lust... brukar ju vara svackor mellan varven när det gäller träning.

Nu ska jag svänga ihop en lasagne så att jag orkar stuffa runt på Friskis.

Tack för mig hej!

// A

Favorit just nu

Passar sinnesstämningen perfekt en mulen lördag förmiddag...


Big in Japan - Ane Brun

// A

Idol 2008?

Mitt intresse för Idol har under tidigare år varit ganska ljummet mycket beroende på den urkassa jury som suttit och dömt ut folk till höger och vänster förut. Men, i år, vilket uppsving. Baggarna och Andreas Carlsson är grymt bra! Kunniga, bra sätt och likeable.

Dessutom;

Nästa Idol??

Så nu vet ni vem jag håller tummarna för... å Robin E går heller inte av för hackor!

// A

Gräsänka

Om några timmar blir jag gräsänka när hubbyn drar iväg till Finland och spanar rally över helgen. Kanske får man nån fin liten present från tax-freen på färjan??? En flaska Burberry Brit skulle jag inte tacka nej till. *blink blink*

Själv så ska jag ta en tripp till metropolen Karlskoga tillsammans med en gammal vapendragare för att hälsa på en annan gammal vapendragare + barn. Brukar bli en massa roligt skitsnack och alldeles för mycket fikabröd på dom träffarna. I like!

Igår chockade jag mig själv och åkte på Friskis och Svettis med syrran. Har inte tränat på det sättet sen jag flyttade ut i skogen tror jag men fan va gött och ta ut sig. Dessutom orkade jag mer än vad jag trott, orkade hela tiden faktiskt om man nu får vara lite skrytig. Antar att det är mina ständiga promenader och nån liten springtur mellan varven som faktiskt gett resultat även om det inte känts så förut. Räknar med brutal träningsvärk framåt dagens slut och i morgon, härligt! På söndag är det dags att röra på valkarna igen. Ska försöka vara disciplinerad och gå 2 gånger i veckan i fortsättningen, betalade in terminsavgiften igår för att få ytterligare en sporre att gå dit och sen så är det ju så att jag mår som bäst när jag får röra på kroppen det är bara det att man är så förbannat LAT alltför ofta.

TREVLIG FREDAG på er!

// A


Lite uppdatering...

Kom hem från skolan vid halvtvå-snåret och värmde tacos ( från igår, hade besök av lilla E) och slängde mig i soffan med tacos, fjärrkontroll och dator i högsta hugg. Så nu, ca. 1,5 timme senare är jag uppdaterad och klar på nätet och har säkert omedvetet snappat upp en massa matlagningskunskaper eftersom jag haft på BBC Food i bakgrunden...
Successful multi-tasking.
 
Just nu, i skrivande stund, försöker jag övertala mig själv att gå ut på promenad och möta H som kommer från jobbet om dryga timmen. Och det ska jag, strax, måste vila en smula bara... :)

Får försenat födelsedagsbesök ikväll också, syster med man. Trevligt!

Ska vila ögonen lite nu...

Hörs!

// A

Anledning att oroa sig?

Börjar bli lite bekymrad för att min hjärna börjat förtvina. Igår t.ex. så jobbade jag och i vanlig ordning så var jag sen. För att vara lite nyttig tyckte jag att det var en utmärkt idé att ta med frukt och greppade något jag trodde var en satsuma ur fruktskålen. Blev lite snopen när det var dags för frukost på jobbet och jag upptäckte att det var en citron jag tagit med mig. Ingen fruktstund den morgonen alltså. Och idag, hade glömt både VISA- och körkort hemma. Upptäckte det när jag stod vid Uni och skulle betala parkeringen... Konstigt nog hade jag för en gångs skull kontanter, något som inte händer alltför ofta.

Finns det anledning att oroa sig eller är det bara sviter efter att ha blivit ett år äldre i söndags??

// A

RSS 2.0