Man kan ju alltid prova...

Jahaja, har nu registrerat mig på www.gratisbio.se där man genom att handla via deras länkar samlar poäng och får presentkort när man samlat ihop en viss summa poäng. Allt är gratis och utan förpliktelser så man kan ju alltid prova, om man ändå brukar handla på nätet så kan man ju göra det genom den här sidan. Exempel på företag de samarbetar med är Haléns, Ellos, Nelly, Svenska Spel, Åhléns m.m. Brukar vara ganska skeptisk angående såna här saker men det här verkar ju ok.

Man får 50 poäng när man registrerar sig och vill någon bli värvad av mig och få ytterligare 25 poäng klicka här.

Det var väl alles, nu ska jag inte försöka pracka på er nåt mer... :)

// A

Väsknörd

Ja, väsknörd som man är så skulle man ju gärna vilja vinna den här väskan hos Kelly... Drömma kan man ju alltid. :)


That's it for now...

// A


Resumé

Nu var det ett tag sen man publicerade nåt här. Anledningen är att jag varken haft tid, lust eller ork för att jag antingen jobbat, varit ute och roat mig eller helt enkelt försökt njuta av värmeböljan. Har hänt en del sen sist så i detta inlägg blir det lite smått och gott....

I lördags var det galej och Diggiloo i Herrgårdsparken i Hällefors som gällde. Började festligheterna med grillning hos svärfar och slutade den med hemgång vid tolv halv ett på natten ( "vissa" :) gav upp tidigare och begav sig hemåt efter att Diggilooandet var slut...). Lite bilder;


Uppvärmning inför kvällen; köttet på grillen, förfriskning i handen.

 
Publikhavet. Molly Zandén på scen (om jag inte minns/ser fel)... Hade väl inte parkettplats precis, men å andra sidan fick vi skugga istället för att sitta mitt i solgasset.


Thomas Pettersson...

Söndagen ägnades åt vila och pizza. I alla fall fram till klockan tre då det var dags att pallra sig iväg till jobbet... Jobbet gick väl inte helt smärtfritt, hade blivit biten i båda vristerna av nån mysko insekt och efter x antal steg i korridorerna på jobbet hade vristerna svällt upp och gjorde brutalt ont. Sista timmen haltade jag runt och längtade efter att åka hem... Blev piller mot smärtan och att stoppa fötterna i iskallt vatten efter hemkomsten, ljuvligt. Den obarmhärtiga smärtan släppte som tur var en aning efter ett tag och vid 23-tiden åkte vi helt spontant in till Karlskoga och åt hamburgare på Max... Helt normalt.

I måndags blev det strandliv på Lilla Hawaii i norra delen av Hällefors kommun. Var där med L&L och galningen James. Låg och stekte fläsket i några timmar, badade lite, åt snask... Trevlig strand, mindre trevlig botten, dy och nästintill bottenlöst... men vi kanske bara hade otur och hamnade vid fel ställe på stranden. Finns en sandbank som går tvärs över sjön där också, så att man kan knalla över till andra sidan, provade inte på det själv men H & L  samt James och Gonzan skruttade över.


Beachbabe plåtad vid Lilla Hawaii. :)


Mallorca? Hehe... Nä...

Lyckades bestämma en liten weekendresa som blir av under augusti i måndags också... Ska bli gött, gött att åka iväg! Måndagen avslutades med nattjobb och fortsatta svårigheter att gå på grund av de förbannade insektsbetten så det blev en tur upp till VC på tisdag morgon ( vilket inte ledde till någonting, bara att uthärda smärtan och hoppas på att det blir bättre) och därmed inte speciellt mycket sömn efter nattpasset... Jaja. Resten av tisdagen spenderades i trädgården rensandes ogräs... Jättekul.

Idag har jag rensat ännu mer ogräs, klättrat i vårt äppelträd och vinkat av H som åkt till Finland för att se på VM-rally. Fick samtal från honom nyss, från en mycket högljudd Finlandsfärja. :) Hoppas jag får fina presenter när han kommer hem... *blink*. Har även jobbat kväll och nu är jag TRÖTT, ska bli skönt att luta ikull sig efter det här maratoninlägget... :) Har iaf inget ont i vristerna och betten längre.


Raggisen bara latar sig hela tiden...

I morgon blir det mer jobb, första natten av tre...

GOD NATT!

// A


Sista rundan för Postis

Idag körde svärfar sin sista runda som brevbärare. Efter det en veckas semester och sen officiell pension nästa fredag ( om jag inte minns helt fel...). 52 år som brevbärare, inte illa! Property of Posten nästan. :)

Skojade till det lite ner vid vår brevlåda i morse dagen till ära... Flaggdag och champagne!



Nu är det dags för att gå och möta kärestan som nog är mycket glad idag, sista dagen av fyra veckors dubbelskift! Tänkte åka till Sandnäsudden och bada både oss och jycken i samma veva för att råda bot på värmen en stund.

// A


Inte den enda som skriver om värmeböljan

Jepp, varmt är det! Vaknade vid tvåsnåret efter att ha jobbat natt och var dum nog att börja dammsuga. Något som ledde till att jag nu halvligger i soffan, kippar efter luft och svettas som en gris... Inge mer dammsugning idag.

Ja, det var väl allt just nu...

Hoj!

// A

För en gångs skull...

... så är det fint väder. Sol, blå himmel och självklart ska man jobba. Börjar iofs inte förrän 14.45 så lite uteaktiviteter hinns förhoppningsvis med. Promenad, målning, posthämtning och tvättning står på agendan.

Å så är Tudan hemma igen. Kom insläntrandes genom dörren i morse och jamade precis som att inget hänt. :)

Ha de gött idag!

// A


En förmiddag på farmen


Vakthunden.


Jaktkatten.


Gårdskatten.

// A

I live in a kråkslott

Har roat mig lite med Google Översätt (som jag blev tipsad om här). Översatte inlägget Sånt man helst inte vill erkänna. Har en känsla av att man kan roa sig i oändlighet med detta! :)

Again it is preferred not want to acknowledge
I have a secret cargo. Or rather, several secret cargo perhaps, but one of them is my immense fascination of husannonser. In fact there is absolutely no reason for me to look after the house, of course, live in an incredibly charming kråkslott already, but for some strange reason, so I surf in here and this is very often to revel in blocks of flats, villas, farms, summer house , Suterränghus etc. Do not believe it solely as a result of pure curiosity to see what is for sale in the immediate area because I look at other places than the homeland. The reason is probably rather some kind of sick interest to see how others live, quince who it is, and amazed, appalled or förföras. Most often appalling Monday, most of it has woefully at home (what luck that we have the so-heaven fine, hehe), things on every square centimetre, in disorder, pants on the floor, etc. And all these yellowed furukök and pine furniture, I may shudder! Or, is it only me who is so superficial that I disturb me at such high capacities worldly, and perhaps not really important things? Fy to me that is so mean! :) But you can well anyway clean even if the home should be put out to public beskådan online?

Jaja, now should I take me a tour through my perfect home, down my perfect yttertrapp and down to the perfect cellar to retrieve laundry in the washing machine completely perfect! :) * Blink *

/ / A

Hihi.

// A

Amy McDonald

Det här är bra;

Amy McDonald, 20-årig skotsk singer/songwriter.

// A

Fast forward

Jaha ja, så var det måndag igen, känns som att helgen (som vanligt) bara svischat förbi. Har hunnit med;

3 jobbnätter
samt
trefaldigt firande av H vilket inneburit massa kaffebröd, grillat etc. Fortsätter på samma onyttiga linje idag och startar dagen med 2 rader Marabou Daim. :)

Den här veckan blir det ytterligare 2 nätter och 2 kvällar med jobb och på lördag blir det Diggiloo i Herrgårdsparken i Hfs. Hoppas på fint väder också... Förra året var det spöregn och lervälling under samma arrangemang, men då satt jag tryggt i en bil och var chaufför...

Just det... Hoppas även på ett återseende av den lilla äventyrliga katten Tudan under veckan. Verkar ha åkt nånstans på semester i onsdags, har inte sett röken av henne sen dess... Jaja, förra sommaren slog hon rekord och var borta nio dagar, ska väl inte börja misströsta... Det finns de som har det värre, pratade med "grannar" (som typ bor nån halvmil bort... :)) igår och deras katt hade varit borta sex veckor nu, inte så kul!

Nä, eftersom jag nu sovit bort i stort sett halva dagen efter nattskiftet så kanske det börjar bli dags att tag i sig själv och komma ur morgonrocken! :)

// A


??

Jag är ledsen, men det här med Facebook... Jag vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt. Om jag ens orkar bära mig åt. För det är tidskrävande, så djävulusiskt tidskrävande!

// A

Lättnad

YES! Vattnet är tillbaka! Så nu kan vi plaska och bada och dricka och bajsa och kissa! Gött! Är skyldig kusinen P-E många många tack för hjälpen samt pappsen som lekt akrobat i brunnen. Handlade om jordfel i kabeln i backen mellan brunn och hus tydligen... Där ser man!


Pappsen, 71 bast och brunnsakrobat. Det är fasen inte illa!

Nu blir det promenad för att möta husse som kommer hem från ännu en dag i hjullastaren.

// A
 

Aha! En utmaning!

Fick en liten utmaning av Lina! Here it is;

Reglerna: Svara på alla frågor. Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar. Be dem läsa din! Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

Fem saker som finns på din att-göra-lista idag?
*Få igång det förbannade vattnet här hemma.
*Promenera med vovven
*Städa
*Fira H. Hurra Hurra!
*Hmm, kanske vika lite tvätt eller nåt annat tråkigt.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Ja, det var väl sommarlovet efter att man slutat nian, slet som städerska på Gästis i Grythyttan för att få ihop lite sköna slantar.

Ställen du bott på?
Grythyttan, Dublin, Falun, Hasselhöjden (haha, metropolen!).

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
*Resa
*Shoppa (och här räknar jag in allt från bilar och kläder till hus och allt möjligt).
*Skänka pengar till behövande
*Betala av alla j*vla  lån
*Göra det som faller mig in för dagen

Jaha, det var det hele!

// A

Birthdaybaby

Egentligen tycker jag inte om att vara så där sliskigt sentimental och pluttesnuttgullig offentligt. Men jag gör jag ett undantag dagen till ära, mitt hjärta fyller ju år! Löööv ya babe! :)



// A

Man kanske kan kalla det pittoreskt?

Idag fick jag ett nervöst sammanbrott här på kvällskvisten. Vi har inget vatten, har gråtit en skvätt av ren förtvivlan, blev inte ett dugg bättre av det... Patetiskt, jag vet, är ju egentligen bara att ta tag i saker. Men det är bara så förbannat typiskt att vattenhelvetet slutar fungera när jag ska iväg till jobbet, H jobbar 14 timmar (16 inkl. restid) om dagen och man är kissnödig! Kissnödigheten är väl i och för sig lätt att avhjälpa, en drill i närmsta buske... Bor ju mitt i oävla, skulle kunna springa runt naken på tomten utan att någon såg det. Men det vill jag inte. ARGH! Trääääligt!

Nä, måste ta mig samman.
Suck.

// A

Ljuva toner

Sonny J - Handsfree ( If you hold my hand)



Alphabeat - Fascination



Coldplay - Violet Hill



Kid Rock - All summer long



Enjoy!

Stormy weather....

Det blåser storm här i Höjda... Pelargonstackarn som stod på trappen har fått en flygtur. Tur att man hann ta in tvätten... Är det det här som kallas svensk sommar?

Nä... bättre att sitta inne, lyssna lite på muzik, äta brakskitar ( eller chokladrutor som dom också kallas, alltså kaffebröd... kan ju verka lite osmakligt annars!) och dricka kaffe.

// A

Sånt man helst inte vill erkänna

Jag har en hemlig last. Eller snarare flera hemliga laster kanske, men en av dem är min oerhörda fascination av husannonser. Egentligen finns det ju ingen som helst orsak för mig att titta efter hus, bor ju i ett oerhört charmigt kråkslott redan, men av någon konstig anledning så surfar jag in här och här titt som tätt för att frossa i radhus, villor, gårdar, sommarstugor, suterränghus o.s.v. Tror inte att det enbart beror på ren nyfikenhet att se vad som är till salu i närområdet för jag kollar på andra ställen än hembygden. Anledningen är nog snarare något slags sjukt intresse att se hur andra bor, kvittar vem det är, och förundras, förfäras eller förföras. Oftast förfäras man, de flesta har det bedrövligt hemma (vilken tur att man själv har det så himla fint, hehe), saker på varenda kvadratcentimeter, ostädat, kalsonger på golvet o.s.v. Och alla dessa gulnade furukök och furumöbler, jag får rysningar! Eller så är det bara jag som är så pass ytlig att jag stör mig på såna världsliga och kanske inte jätteviktiga ting? Fy på mig som är så småaktig! :) Men man kan väl i alla fall städa om ens hem ska läggas ut till allmän beskådan på nätet?

Jaja, nu ska jag ta mig en tur genom mitt perfekta hem, nerför min perfekta yttertrapp och ner till den perfekta källaren för att hämta tvätt i den helt perfekta tvättmaskinen! :) *blink*

// A

13 juli 2008

Sitter just nu i soffan, datorn i knäet, nån amerikansk sitcom på TV och har nedräkning tills jag börjar jobba. 15.00 ska jag inställa mig på kneget och just nu känns det inte speciellt lockande! Har varit en hektisk helg så det skulle vara skönt att ligga hemma i soffan och slappa och mysa.

Anyway... Har som sagt varit en hektisk helg. Fick ju besök i fredags av kompisar som även sov kvar vilket innebar sänggång vid två halv tre på natten sen upp åtta dagen efter och styra upp sig för att åka till Kopparberg och titta på rally. Var ju skitmysko väder igår, när vi stod och såg på alla bilar var det antingen skitvarmt, soligt, regnigt eller kallt. Jacka av, jacka på. Lite åska hanns också med mellan gångerna. Well, well, var ju skoj att komma ut och se nåt annat, blev dock lite långrandigt efter ett tag... Vovven hade det alla tiders igår, fick äggmacka från en herre (som nog fått i sig nån slags dryck med volymprocent över 5) samt korv från damerna i kiosken. Gött! Kom hem från Kopparberg vid fyra, halv fem ( efter ett litet stopp på Torget i Grythyttan för att äta glass) sen var det dags att ladda om inför kvällens övningar. Begav oss till Guldkusten i Grythyttan för grillning, umgänge, eldning... En MYCKET trevlig kväll! Dear mr H var rätt så trött i ögat vid halv ett i natt så det var bara att ramla hemåt då...

Nu ska vi se på 50- 60-talets Hällefors & Grythyttan, del 2. Kanske känner igen nån? :)

Ha're gött!

// A

Just det!

Kom på en grej! 8 augusti är det Lindesnäsnatta, den ack så trevliga tillställningen vid Lindesnäs Herrgård i Dalarna (eller vilket landskap det nu är!). Jag, fröken H och en saxhyttetös startade en gång i tiden en stadig (trodde vi då) tradition att dra dit varje år och ha skoj till tre på natten. Första året gick vi ut stenhårt, likaså andra och tredje, med varierande deltagarantal. Nu de senaste åren har det blivit dåligt med stuffande på logen i Lindesnäs men det ska det (förhoppningsvis) bli ändring på i år! Har tagit ledigt enbart för denna händelse! Nån som vill med??? Man bör ha i åtanke att natten spenderas på campingen (alltså bör man inte vara alltför kinkig och kräva bekvämligheter som toalett och rinnande vatten, vi lever spartanskt) nedanför självaste nöjespalatset. HUR man vill sova ( bil, sitt eller nån annans tält, i skogen, på stranden, på logen) bestäms så sent som klockan tre natt till lördag. Kan bli hur som helst! Skitsamma om det regnar eller haglar, dit ska vi i alla fall!

Spanade in hemsidan, dock verkar inte länken till Lindesnäsnatta funka så jag hoppas att jag har uppfattat rätt och att hela spektaklet äger rum 080808.

Som sagt; nån som är sugen?

// A

Freitag

Fredag och ledig i morgon, härligt! Jobbade till ett idag, lagom, sen upp till Hällefors för inhandlande av mat och dryck till ikväll. Får nämligen besök från Värmland framåt kvällen. I morgon lutar det åt en tur till Kopparberg och spana rally, har dock inte bestämt mig än... Beror lite på vädret också, spöregnar det så känns det inte speciellt lockande att stå i skogen och titta på nåt man inte har ett brinnande intresse för. Vad som händer i morgon kväll är också lite beroende på väderlek. Bad, vattenscoter och åkring vid vacker väderlek, hemmapartaj vid ful väderlek. Återstår att se.

Nu skulle det vara skönt att ta sig en liten tupplursrackare, men icke! Ska strax knata iväg med vovven och möta hussen, och före det ska jag hinna greja med lite annat ( dvs; dricka en öl eller två och äta godis).

Trevlig helg, eller vad säger man?

Tjo!

// A


Dygnsrytm, vad är det?

Min dygnsrytm är helt bort i stoll, pigg som en mört vid läggdags igår, låg och stirrade i taket åtskilliga timmar. Sambon började snarka så fort huvudet placerades på kudden. Jaja, kanske inte så konstigt med sömnsvårigheter efter tre nätters jobb och sömn på dagarna. Nu är det dags för en powerwalk med vovven och sen en tur till Hyttan för lunch!

// A

Ännu en helg förbi

Har hunnit gå några dagar nu, har inte haft inspiration, ork eller tid att fippla med bloggen, men nu så! Eftersom helgen mest inneburit jobb så finns inte så mycket att rapportera, har ju jobbat på natten och sovit på dagen. I lördags kväll innan jag skulle börja jobba hann vi ( läs jag & H) i alla fall med en romantisk middag (hålla handen, titta varandra djupt i ögonen o.s.v., haha!) på Harrys i Karlskoga. Riktigt smarrigt käk där, fast jag kanske inte är så kräsen? :) Nåväl, åt i alla fall detta;


Smarrigt...

Söndagen ägnades åt sömn fram till två sen listspikning i rummet som varit projekt senaste året eller så, bara lite målning kvar nu! Har redan smugit in lite möbler, bl.a. mitt kära skrivbord som i princip tar upp hela rummet. Bokhyllan som var tänkt att inhysa allt från kurslitteratur till målarpenslar och annat krafs får tyvärr inte plats så det blir att leta upp en smalare hylla. På önskelistan står även skrivbordsstol, arbetslampa och diverse andra småsaker. 

Idag har jag varit på detta ställe:


 
... och fikat på bulla och kaffe tillsammans två trevliga töser med rötter här i trakterna. Det är inte ofta man ses men det är ack så trevligt varje gång!

Morgondagen bjuder på lunchdejt med Zed och smågalningarna! Mer om det sen!

Ha're!

// A

Sunny day

2 juli 2008 kortfattat;

- Jobba klart nattskiftet.
- Sova halva dagen.
- Äta grekisk sallad på en solig veranda i Hammarn.
- Promenera vovve.
- Läsa Ellos höstkatalog.
- Mysa.

Nu: Leila bakar på TV4 Plus.

Hoppas ni har haft en skön dag i SOLEN! Äntligen... :)

// A


RSS 2.0